Bolero: Longerade igen och han blev så hiiiimla fin. Det blåste typ orkan ute så i början var han ganska spänd och jag tänkte att jaha det här blir ett kort pass med bara skritt. Men det släppte fort och han fick även ta lite galopp idag, uppskattat skulle jag tro. Han rörde sig nåt grymt i traven alltså, vilka gångarter den hästen har när han väl slappnar av. Jag vill bara rida nunununu, han ser så fin ut. Hoppas verkligen veterinären tycker han ser bra ut nu på onsdag, jag tycker ialf att han ser fräsch ut! Fina fina fina Bolero, jag börjar nästan gråta så mycket tycker jag om honom, haha<3

Cleo: Min kusin Johanna red henne i skritt och trav under tiden som jag longerade B. tyvärr höll dom på o sköt på skjutbanan idag med så Cleo blev lite halv stirrig, hon är på hugget nu den lilla tanten, Bolero bryr sig inte ett dugg om när dom skjuter vilket är otroligt skönt ;)

Nina: Vila! Men hon motionerade i hagen när vi tog ut de andra hästarna. Sprang så hon var helt genomsvett och gnägga tusen ggr, Mamma sa att hon till och med hade gått omkull för att hon sprang så. Lilla gumman alltså, men samtidigt måste vi ju kunna gå iväg med Bolero och Cleo en stund också.

Svårt med hästar som inte kan vara ensamma, Bolero kan ju inte heller vara det så honom får jag ju stänga in i sjukhagen om han ska va själv. Annars springer han tills han dör typ. Cleo gillar inte heller att vara själv men hon gnäggar mest och på sin höjd tar hon några travsteg. Tycker att dom borde fatta att det bara är en kort stund och sen kommer de andra hästarna tillbaka men hästarna tänker verkligen i nuet ;)

Känns bra att det regnar ute nu och att det ska bli minusgrader inatt. Hej isgata, igen! Det var ju vår alldeles nyss, jag vill ha värme, gick liksom i dunjacka förut ^^ Idag har jag gjort minsta möjliga med hästarna för att jag var på yoga i förmiddas och kan knappt röra mig nu. Visste att jag var stel men så stel?? Ledaren för yoga klassen påpekade också att jag hade dåliga knän och otränad rygg, jo tack det var väl ingen nyhet. Så nu ska jag bli bättre på att träna ryggen!

Jag longerade i alla fall Nina i en kvart och det känns som att hon landat lite mentalt nu. Hon är mer trygg med vad jag vill att hon ska göra och lyssnar bättre. Sen får vi se om det bara var en tillfällighet idag eller om hon fortsätter koncentrera sig på vad jag vill och inte på allt runt omkring. Bolero och Cleo har vilat, Bolero har stått och kollat längtansfullt efter mig hela dagen. Var ute och mockade en stund i hagen och då stog han och slickade på hela min jacka och skulle stå i skottkärran, översocial och uttråkad häst ;) Funderar på att slänga på dressyrsadeln på måndag och skritta honom lite, har fortfarande inte hört nåt om hoppsadeln :(

Nu ska jag ta min stela kropp till sängen, hörs imorgon då är det helg och sovmorgon :D


Bolero: Började med att skritta ner mot slottet, det är lite backar där så efter framskrittningen knäppte jag på halsförlängaren så att han fick klättra lite med den på innan jag gick bort till stubbåkern och lät honom trava runt en stund. Han var avslappnad och lugn :)

Cleo: Skrittade och travade i skogen, hon var tokpigg och det blev inte bättre av att dom sköt på skjutbanan. Hon skutta runt och körde passage nästan i stil med Bolero, gulleponnyn. I slutet blev hon avslappnad och trevlig i alla fall.

Nina: Vila!

Film på Clara och Cleo från hoppträningen igår, visst är hon söt när hon hoppar dom "läskiga" hindren.

Bolero: Longering, han var duktig, se förra inlägget :P

Nina: Red henne i paddocken i ca 30 min, blåste och regna ^^ Hon kommer få jobba i paddocken nu tills nästa vecka då hon ska få skor för hon kan knappt ta sig fram på grusvägen. I skritten så red jag serpentiner på ena långsidan och på andra red jag en stor båge och flyttade henne lite för sitsen. Hon gjorde det väldigt bra, inga problem att lära henne skänkelvikning i framtiden. Sen travade jag lite på spåret bara, hon var inte alltför pigg om man säger så. Men ibland hittar hon formen och då känns hon fin så bara hon blir starkare så tror jag det kan bli riktigt bra.

Cleo: Vila!

Hihi trött liten häst efter dagens ridpass ;)
Har precis kommit in från att ha longerat Bolero i paddocken, vi hann precis bli klara innan det började regna ;) Jag tyckte han var duktig idag faktiskt, han fick skritta över en bom i början och det var tydligen roligt för han drog iväg i galopp och tog ett stort språng över bommen. haha söthästen<3 Så då lämnade jag bommen, tänkte att det var lugnast så. Sen körde jag många skritt travövergångar och han slappande av bra för att vara honom. Hade både halsförlängare och inspänningstyglar på och det verkar funka bra, dock var inspänningen typ på första hålet endast för att göra det lite stadigare då halsförlängaren är så mjuk och töjbar :P

Igår hann jag inte blogga men Clara och Cleo tog min plats i hoppgruppen för Erika nu när Bolero inte kunde vara med. Cleo tyckte underlaget var lite tungt och jobbigt i ridhuset men dom kämpade på bra ändå. Filmer kommer senare när jag klippt ihop dem! Bolero och Nina fick ju då vila igår när vi åkte på träning.

Jag har ringt och beställt tid för Bolero på kliniken nästa vecka också, så det blir på onsdag vi ska in och kolla bakbenet som han visade hälta på efter böjprov, samt kolla spänningar i ryggen och passa på att kolla tänderna med! Sen på torsdag nästa vecka kommer hovis också så det blir en service vecka för Bolero, hahaha.
Igår hade Nina varit här i två veckor, tycker redan att man ser skillnad på henne i kroppen ;)

Bolero: Longerade i skritt och trav med halsförlängare och jag vet inte om den gör så mkt skillnad om jag ska vara ärlig. Men har veterinären sagt det så får jag ju försöka. Det är ju lite svårt och tvinga honom att slappna av och inga hjälptyglar i världen hjälper om hästen är spänd. Och det är han nu när han skrittats en vecka, men han drog bara iväg i galopp en gång idag, bra gjort ändå :P Det är i alla fall alltid kul att jobba med honom ;)

Nina: Longerade henne också i paddocken, 15 min höll vi väl på. Hon ville inte gå på en rund volt utan gjorde den oval annars tyckte jag hon hitta en bättre och stadigare form idag än hon gjort förut.

Cleo: Vila


Lyckades fota några bilder på Bolero idag, inte det lättaste och hålla i longerlinan och kameran samtidigt.
Lite saker som jag kom och tänka på idag när jag kollade lite på klubben CR ..

DISSAR

* Ponnyryttare som har sporrarna så långt ner på hälen att dom nästan ramlar av, vad gör dem för nytta förutom att det ser väldigt slarvigt ut?

* Folk som hoppar högre klasser än hästen är redo för och förstör hästens självförtroende totalt.

* Dom som piskar hästen om den stannar när det är ryttaren som lagt hästen fel, ridit en dålig väg osv. Flera ryttare som fick tillsägelse att inte använda spöet så mkt.

HISSAR

* En mkt bra bana endast 4 hinder och 8 språng, långsida/snett igenom. Väldigt många felfria som det ska var på en CR, det ska vara basic, enkelt för både ryttare och häst!

* Ryttare (idag flest ridskoleryttare faktiskt) som rider i ett bra tempo, rider bra vägar och ger hästen en chans att klara hindret. Snyggaste rundan idag stog faktiskt en ridskolehäst och ryttare för, i alla fall i mina ögon ;)

* Folk som lägger tid på hästen efter hopprundan, alltså travar ner, skrittar av, varvar ner liksom. Inte bara ställer in hästen i transporten eller stallet och åker hem

Det är alltid kul att se bra ridning även om det är på den här nivån, man ser om ryttaren försöker rida bättre eller om man är nöjd med att rida dåligt och inte bryr sig. Jag är medveten om att jag och Bolero ser lite vilda ut bland hinder men jag jobbar hela tiden med det och jag vet om det och vill alltid förbättra. Man vill ju att det ska se så enkelt ut som möjligt och man vill använda så små hjälper som man bara kan. Det är värt att jobba för att bli bättre och lyssna på sin häst och kanske gå ner och hoppa en lägre klass och få allt att stämma där först ;) Puss och god natt

Åh härliga sommartid, i love you men jag är lite trött men vad gör det när det fortfarande är ljust ute?? Man märker att gräset börjar växa också, snart är allt grönt och fint! Jag har jobbat lite på ridskolan idag och även kollat lite på CR-hopnningen som klubben ordnade, tänkte göra en hiss/diss om detta senare om jag inte somnar ;)

Hästarna har göttat sig i solen hela dagen och senare på eftermiddagen så red Clara ett markarbetespass i paddocken på Cleo, hon var taggad men hade gått bra. Bolero longerade jag med halsförlängaren, mest skritt när han inte flög iväg i passage trav eller galopp av sig själv, pigg som bara den. Men han tyckte det var så kul och jobba lite, man blir verkligen glad av honom när han går med spetsade öron hela tiden och bara är allmänt go <3

Nina har motionerat sig själv i hagen, jag plocka in Bolero samtidigt som Clara hade ridit klart så vi greja med dom i stallet och Nina var själv ute. Hon sprang som en gnu och var helt genomsvett sen så hon har som sagt motionerat sig själv :P Hästarna får vara ute till 21 idag tror jag, så skönt att bara ta in dem och sen slippa gå ut en gång till och ge dem mat igen, härliga sommartid!!


It makes me smile because you said it best


Bolero: Skrittade honom för hand upp till brevlådan och sen gick jag lite med honom i paddocken över bommar så att han skulle få göra nåt roligt ;) Borstade såklart och grejade också, så mysig den lille hästen<3

Cleo: Red dressyr barbacka en stund, jobbade henne väldigt låg och rund för hon måste komma över ryggen bättre. Vilket hon gjorde väldigt bra idag. När jag longerade henne i veckan såg hon nästan halt ut i bak men idag kändes hon fräsch och taggade till som bara den i galoppen ;) Avslutar alltid med att hon ska trava jäättte sakta nästan så det blir skritt och i en så låg form som möjligt med bra stöd i handen, fin fin fin ponny idag!

Nina: Vi hade ju en liten fight igår jag och Nina om vem som egentligen bestämmer och idag verkade det som att hon fatta att det faktiskt inte var hon som bestämmer. Red henne i paddocken i skritt och trav och la även in lite skritt över bommar så att hon måste fokusera på vad som händer framför henne och inte runt om hela tiden. Tyckte hon gjorde det bra så imorn får hon vila och smälta allt hon lärt sig ;) haha.


Fina älskade Bolero idag i solen ;)

Gött väder idag också, jag har ridit Nina en stund bara dom andra har vilat. Gjorde inte mer än skritt och lite trav, hon var ganska spänd och tyckte allt var farligt idag. Jag vill bara rida Bolero alltså, den hästen är som gjord för mig och ingen annan är rolig och rida när man bara jämför med honom hela tiden. Hade jag bara haft en sadel så kunde jag ju skrittat lite men känner inte för att rida i dressyrsadeln nu när han är så pigg ;)

Sen funderar jag lite över Botulism, mina hästar äter hösilage men är inte vaccinerade. Men idag hittade jag grus i en bal och jag hade redan hunnit ge kanske två kilo av det till hästarna, slängde resten för att vara på den säkra sidan. När man kollar runt så verkar det ju som att inte ens en häst per år drabbas av detta i Sverige? Och det är ju nästan alla som får hösilage nu, risken är ju minimal men ändå vill man ju göra allt för att dom inte ska få det .. Det känns ju som att det är lika stor risk att dom får i sig bakterien när dom äter direkt från marken i hagen eller får i sig det via krafftfodret eller så? Sjukt svårt, nån som vet vad det kostar osv?
Tänkte skriva ett dagens ridpass inlägg men sen kom jag på att jag faktiskt inte har ridit idag, haha. Så ska berätta vad hästarna fått göra ändå. Bolero orkade jag gå med i hela 40 min idag, i repgrimma. Han var lite stark och jobbig men han försökte inte dra iväg i alla fall. Leder honom alltid i träns annars för han blir lite lättare att kontrollera med bett i munnnen. Nu ska han skrittas i tre dagar till sen ska vi börja longera, håll ut!

Nina har vilat, hon gick ju både tisdag och onsdag så det behövde hon. Imorgon blir det ridning för henne igen. Clara har ridit Cleo en sväng nu på eftermiddagen och det hade gått bra :) Sen måste jag bara säga att vädret är så sjukt bra, underbart att slippa frysa hela tiden. Cleo har gått utan täcke en stund på dagen, Nina går utan jämt, men Bolero vågar jag inte ta av täcket nu så att han blir kall om ryggen.

Det vore kanske kul med lite ridbilder på Nina? Vore roligt att ha lite och jämföra med nu i början mot hur hon ser ut om några månader. Kanske får försöka fixa det under helgen :P
Idag har jag lämnat in sadeln till Skövde Ridsport så nu är det bara att vänta, hon tyckte också att bommen knakade lite oroväckande så det va ju bra att hon höll med. Köpte även en halsförlängare som Bolero ska longeras med nästa vecka, hoppas det kan hjälpa honom att hitta en låg form, tror ju knappast det men men. Köpte även present till Jenny som fyller år snart, hoppas du blir nyfiken nu Jenny ;) haha.

Jag har promenerat Bolero och borstat honom. Nina longerade jag en stund i paddocken, första gången hon var där uppe. Hon va lite löjlig i början men sen fick hon trava lite bommar för att koncentrera sig framåt och inte kolla på allt annat, då gick det bra :) Kul att se hur fort hon utvecklas! Cleo har vilat.
Imorgon ska jag åka in med min sadel till Skövde Ridsport så dom kan skicka den vidare till Globus, kommer stå helt utan sadel tills dom tagit ett beslut. Det gör ju inget just nu för Bolero ska ju ändå inte ridas men jag hoppas att det inte drar ut alltför mycket på tiden. Jag älskar verkligen den sadeln, specialbeställd och så blev det såhär. Kommer ju inte köpa nån mer sadel från Globus kan jag ju säga.

Hos sadelutprovaren i lördags provade vi Lippo Marcello och Lippo Fazzino på Bolero, jag fastnade för Fazzinon. Dock skulle den behöva stoppas mer för att passa Bolero, men stoppningen är sååå mjuk som bomull. Nu hoppas jag på att jag kan få byta min sadel mot en Fazzino i alla fall, en mörkbrun, 17 tum vill jag nog ha. Har 17,5 på Globusen och den är lite stor i sitsen men passar ju mina långa ben.

Sadlar är verkligen så himla svårt! Nån som har någon åsikt om Lippos sadlar? All hjälp här tas tacksamt emot alltså, känner mig helt lost.

Lippo Fazzino

Bolero: Skrittade honom för hand i ca 30 min, i powerwalk tempo för han kan verkligen inte gå långsamt. Borstade och greja också såklart, tvättade svansen och proppade i honom godis. Han har tuggat sönder Cleos regntäcke idag och han har bara vilat i tre dagar, denna veckan nog kan bli rolig.

Cleo: Longering ca 25 min

Nina: Red i ca 40 min och det är för att hon går så långsamt passen blir 40 min, om jag hade gjort samma sak med B. hade det tagit max 20 min, haha. men skrittade upp till vägen där jag har ridit upp ett fyrkantsspår på stubbåkern. Där skrittade jag ett varv åt höger och ett varv år vänster, sen provade vi trav två varv åt höger och två varv åt vänster sen var hon svettig och vi gick hem. Jag hade Cleos hoppsadel på henne och gud vad mkt bättre det kändes, hade även med dressyrspö. Så hon kändes redan bättre än förra gången jag red, duktig liten häst :)

Carizma är ett sto, född 1999, e. Elcatero, u. Tarragona , e. Saros xx

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Väldigt härligt att vakna upp till snöstorm och 0-gradigt, dessutom väcker hästarna mig runt klockan 6 på morgonen med sina gnäggningar. Eller ja det är Nina och Cleo som gnäggar, Bolero har en mörkare stämma än damerna så honom hör man inte lika mycket :P Släppte ut vildhästarna i hagen och mockade och fixa allt i stallet innan jag åkte hem till Jenny i Vara. Var med henne i stallet och fotade när hon red, tyvärr fick vi vara inne då det blåste sjukt mycket ute. Håller på att redigera bilderna nu så dom kommer upp i ett eget inlägg.

Mina hästar har fått vila idag, det känns så meningslöst att skritta Bolero för hand i 20 min. Motivationen är i botten, missar den inplanerade tävlingen, måste försöka få tag på en ny sadel, suck suck suck på allt nu. Bolero är redan deprimerad och äter inte mycket heller, hästen som hatar att vila eller vad? Hoppas i alla fall att det blir varmare imorgon då känns allt tusen gånger lättare.

Ett litet smakprov från idag, Carizma :)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sötaste ponnyn <3

Cleo: Hon fick hoppa lite studs i paddocken idag, underlaget där är riktigt bra nu, precis som jag vill ha det, alltså ganska hårt men ändå så det blir ett avtryck av hästens hovar. Hon är verkligen super brunstig så i början innan hon kom igång var hon tjurig men så fort vi började hoppa blev det mkt bättre. Hon hoppade som vanligt bra, hon har ju en bra teknik speciellt i fram. Hoppade inte så mycket för hon är ju inte i världens bästa kondition, men hon blev lösgjord av det och var mjuk och fin när jag travade av :) 

Nina: Longerade i 15 min ungefär, lite med inspänning så att hon ska hitta formen, gick bra.

Älskade Bolero vilar och är inte alls nöjd med det, jag vill inte ens veta hur han blir om några dagar. Kommer ju inte kunna leda honom för att han har så mkt överskottsenergi, roligt värre. Jag har inte skrittat honom idag, tänkte börja med det imorgon 20-30 min ska han skrittas om dagen. Det finns bilder och en liten film från när jag red Cleo så det kommer upp här någon gång under kvällen.
Idag har jag och Bolero varit på ridskolan i princip hela dagen lång. Det var ju ridbarhetskurs som jag berättat om. Bolero blev kollad först hos en veterinär med kiropraktik utbildning, hon gjorde en besiktning helt enkelt. Kollade över hela hästen, gjorde böjprov, longeringsprov osv. Han reagerade på böjprovet på vänster bak, dock släppte det efter några steg men hon tyckte ändå att han skulle skrittas i en vecka nu och sen longeras lång och låg i en vecka pga av spänningar i ryggen som hon också hittade. Han kommer även få metacam första veckan. Efter de två veckorna får vi se om han ska kollas igen, vilket jag tror jag vill göra för att vara säker.

Kollade även upp min sadel som jag tycker ligger i bakvikt och det var precis vad den gjorde, plus att det antagligen är en spricka i bommen som har gjort sadeln sned. Det måste dock vara ett tillverkningsfel för jag har bara haft sadeln i 1,5 år och varit väldigt rädd om den så det kan inte ha hänt hos mig. Så jag ska försöka byta den mot en annan sadel eller nåt, jag vet ärligt talat inte. Man blir ju bara så trött på dessa sadlar. Har garanti kvar på den så nåt får väl tillverkaren göra åt det.

Det här känns såklart inte alls roligt nu när jag tycker att Bolero går så himla bra och allt. Men ändå tur att jag kollat upp det innan sadeln gjorde mer skada än den redan gjort. Sen är det bara att hoppas på att Bolero ser fräsch ut efter några lugna veckor och att hon ev kan behandla honom i ryggmusklerna. Veterinären berömde B. för att han var så himla trevlig att ha och göra med, han skötte sig verkligen hur bra som helst, fina häst<3 Cleo och Nina har vilat för att jag inte hunnit med dem, får ta tag i det imorgon!

Bolero fick gå den vanliga rundan, alltså till sörbo och vända sen klättra lite och så galopp på ängen. Får verkligen börja variera mina turer lite men på denna vägen vet jag att han är lugn, haha. Det känns som det var gör länge sen jag red honom (två dagar sen), men jag känner mig så hemma på honom underbart ;) Till en början var han ganska spänd men det släppte när han fick galoppera, där var han fin som vanligt. Sen trava jag ner rakt fram på grusvägen och jäklar vilken trav han fick då, fina älskade häst ♥

Både Cleo och Nina har vilat då jag inte hann med dem idag, hoppas jag hinner med nån av dem imorgon om inte kursen drar ut alltför mkt på tiden. Tänkte hoppa Cleo nån dag nu helgen också så det blir lite nya bilder/filmer på henne ;)

Suddig mobilbild från idag på världens finaste Bäbi
Whoop Whoop dagen började med att släppa ut hästarna men det gör jag varje dag så inget som behöver skrivas egentligen. Efter frukost och sådär åkte jag ner till ridskolan och red Minella igen, hon var mkt bättre idag än förra veckan. Övade på ungeför samma sak, att hon ska orka hålla ihop galoppen, hon blev fin.

Åkte sen hem och red ut Bolero, berättar om det i ett eget inlägg. mockade såklart och fixade allt i stallet också innan jag drog iväg på efterlängtad massage, hur gött är det inte eller? En personlig massör att ha hemma vore ju inte helt fel.

Imorgon ska Bolero få åka med ner till ridskolan där det är "ridbarhetskurs" i helgen, läs mer om det här. Det är alltså en personlig coach, kiropraktor för häst och människa och en sadelutprovare som kollar hela ekipaget. Dock ska jag bara kolla min sadel och kolla Bolero hos kiropraktorn, vågar inte gå till kiropraktorn med mig själv :P haha.

Jag hoppas att dom inte hittar för mkt fel på Bolero heller, han går ju väldigt bra i ridningen nu så. Men jag tror att sadeln inte ligger bra, den hamnar i bakvikt och jag får verkligen kämpa för att sitta "rätt" så den lär ju säkert behöva bytas ..

Cleo: Red ett litet dressyrpass i skymmningen, hade varit mysigt om det inte var kallt och blåste. Gjorde bara lite basic saker med henne som serpentiner, skänkelvikningar och försökte få henne ärligt fram för skänkeln. Hon är ganska svår för antingen är hon lat och vill inte gå fram, när inte det funkar för o slippa jobba så springer hon istället. Men hon är mjukare i traven än i skritten, så det är väl där man får börja och försöka få loss henne. Hon har verkligen tappat mkt på ett år, förra vintern satt jag ju och red galoppirutter osv på henne då var hon löjligt välriden, men med lite träning så är hon väl tillbaka i form igen ;)

Nina: Skrittarbete i 30 min, som jag skrev i förra inlägget.

Min fina Bolero har vilat idag och det tyckte han inte alls var roligt, han har stått vid ingången till hagen hela dagen nästan och tittat efter mig och gnäggat så fort jag närmat mig hagen för att ta ut nån annan häst. Den blicken man får när han inte får gå med in alltså, det gör nästan ont i hjärtat men han behöver ju nån vilodag han också och bara få gå i hagen och vara häst :P Han blev i alla fall borstad och pussad på när jag tog in dem, då trivs han när han är i centrum. Nu blev detta nästan ett eget inlägg men det är så när jag börjar prata om Bolero <3

You're every minute of my everyday
Första ridturen på Nina är avklarad och det gick i slowmotion, förutom när vi skulle hem. Då fick hon ryck och skulle dra hem till Bolero och Cleo, haha så söt. Får nog försöka komma ihåg att ha med dressyrspö nästa gång jag rider så vi kommer lite mer framåt även på väg bort från gården. Vi var väl ute i 30 min men eftersom vi bara skritta i slowmotion så var det nog inte alltför jobbigt för henne ;)

Det vi först ska arbeta med är att få henne fram till bettet, för jag hade ingenting i handen att rida fram till och hon gick bara och slingrade sig och sköt ut bogarna åt höger och vänster. Och självklart att hon ska trampa på men bjudningen kommer ju med tiden, det är som att rida en unghäst fast hon är 9 år. Mkt jobb kommer krävas men det visste vi ju ;)

Jag har varit på granngården och köpt massa mat till Bolero idag med, dom undrar väl vad jag gör av all mat jag köper, haha. Men har man en svårfödd häst så är det så. Nä nu ska jag slänga på mig headsetet och gå ut igen, dressyr på Cleo står på schemat och det blåser svinkallt så lite musik för och stänga ute blåsten känns inte fel.

Longerade Bolero i 30 min bara för att han skulle mjuka upp ev stelhet från träningen igår. Han har varit jätte trött idag och legat helt död i hagen och solat sig, sööthästen<3 Men han var fin och longera, lagom pigg och avslappnad. Han fick gå i en låg form och jogga på i traven och i galoppen rullade han också på fint men en bra rytm. Imorgon får han vila sig, verkar som han behöver det ;)

Damerna har vilat båda två idag, har dom nog inget emot kan jag tänka mig. Imorgon ska jag nog prova på att skritta Nina uppsuttet, spännande ;) Får se om jag hinner med Cleo också.
Har länge funderat på att köpa nya stigbyglar, jag vill ha några som väger lite mer än mina plaststigbyglar. Och som det är mer svikt i då mina knän gör ont och ena foten (som jag bröt för några år sen när jag och Cleo gick omkull) gör ont när jag rider mkt.

Därför har jag spanat in Sprengers bow balance stigbyglar, dock verkar det som att priset varierar väldigt från butik till butik. Allt från 1300 kr upptill 1800 kr, det blir att bara önska sig presentkort på Skara Hästsport när jag fyller år ;)

Så vad säger ni? någon som provat dessa stigbyglar och kan rekommendera dem?

Bild lånad från Filippa's Ridsport, klicka på bilden för att komma till hemsidan :)

Bolero: Hoppträning för Erika i husaby idag, han skötte sig väldigt bra. Vi började med att hoppa fram i trav på två räcken, han var lugn och avslappnad i traven, fatta i traven, haha. Sen hoppa vi en kombination, studs och två oxrar på båge. Överlag kändes allt mkt bättre än förra gången men i galoppen får jag inte igenom halvhalterna och kan därmed inte hjälpa honom till en bra avsprångspunkt. Men jag hoppas att det också ska släppa snart. Såå nöjd med honom idag i alla fall, inga backuter eller bockningar heller ;)

Cleo: Clara (medryttare) red henne när jag var iväg och träna så jag vet inte hur det gått eller vad hon gjorde men motion har hon fått ;)

Nina: Longering i ca 15 min, hon fick testa på innspänningstyglar i några varv och fattade snabbt vad jag var ute efter, men hon orkar ju inte bära sig i nån form direkt än men jag tyckte hon var mkt piggare och lydigare att longera idag än när vi var och tittade på henne så det är kul att hon blir gladare och piggare :)

Får bli en bild på Nina från idag också, ska fixa film på B. från träningen, kommer upp imorgon :)

Jag letar efter en ny tävlingsskjorta och har fastnat för denna från Mountain Horse, finns i vitt och navy. Jag fyller ju år om ca en månad så det kanske kan passa bra att önska sig denna? Priset ligger på ca 499 kr.

Bild lånad från Charlies, klicka på bilden för att komma till hemsidan :)

Bolero: Han håller på och leker hingst i hagen och vill väldigt gärna betäcka "Nina" men eftersom att det är staket mellan dem så hoppar han på Cleo ist, suuck han lär ju tappa massa i vikt när han håller på såhär. Men en bra sak är att han är lugn och rida. Han gick ju gör bra igår så idag skrittade jag och trava i skogen och sen lite galopp på ängen. Hade rakt gummipelham, det var väl ca ett år sen jag red på det. Men det hjälpte mig mycket då att få ihop galoppen så även idag, ökade och minskade sprången och han gjorde det bra :)

Cleo: Det är aldrig kul och rida någon annan häst när man är van vid Bolero för ingen är som honom. Och Cleo är verkligen raka motsatsen, seg i munnen, seg för skänkeln, kort hals som gör att hon har svårt att gå i form. Nu är hon dessutom inte riden alls mkt så jag skrittade mest men tog lite galopp med i skogen. Men ja nån woow känsla får man ju knappast på henne men hon är söt ändå ;)

Nina: Friserat henne ordentligt och borstat bort massa päls, sen promenera vi upp till stora vägen och tillbaka. Hon är ju inte pigg direkt, fick dra henne efter mig ungefär, haha. Imorgon ska hon få prova longering med inspänning en stund.

Lurvis på promenad ;)

Måndag: Longering

 

Tisdag: Dressyr - skänkelvikningar

 

Onsdag: Vila

 

Torsdag: Red ut på vägarna i ca 45 min

 

Fredag: Vila

 

Lördag: Uteritt - klättra och galopparbete

 

Söndag: Markarbete i paddocken

 

Jag har ju varit lat och glömt att göra nåt schema för denna veckan så här kommer en sammanfattning av Boleros arbete i veckan i stället. Kanske skulle börja med det istället för planering ;)

Vid lunchtid klev Katrina av transporten här hos oss :) Hon var super cool och travade inte många steg när vi släppte ut henne i hagen brevid Bolero och Cleo, hon kommer få gå ensam för Boleros skull, jag vill inte att han blir skadad eller att han skadar henne i sina betäckningsförsök. Han tror nämligen att han är hingst fortfarande, men han showade inte så mycket när hon kom ändå. Det är bra att hon är så lugn för då stressar Bolero inte heller upp sig alltför mkt :)

Idag har hon bara fått gå i hagen och äta massa hö, har varit inne och klappat lite på henne men hon får vara idag. Imorgon tänkte jag ta in henne och frisera henne lite, välbehövligt. Manen är lång och sliten, stora tussar i öronen osv. Sen kanske vi tar en promenad också. Men jag vet inte vad jag ska kalla henne? Hon heter Katrina och förra ägarna har kallt henne Katja, tycker jag inte är så vackert. haha. Funderar på Katie, Kate, Katy, Kat, Nina? Nån som har ett förslag? Nu tyckte jag nästan Nina kändes som att det passa bäst på henne :P

Som sagt omusklad och hårig ;)



Men jätte söt i ansiktet, älskar mulen ;)

Jag har ju fått hem den polska hästen idag så jag trodde Bolero skulle vara tokig och rida. Men jag tänkte att jag skrittar och travar lite i paddocken i alla fall för det har varit så gött väder idag. Så jag värmde upp lite och han kändes göör fin även i traven! Den lilla studsserien som jag byggde upp för ett tag sen stog kvar så jag tänkte att han är ju så lugn idag så vi provar och hoppa den. Och han gjorde det sååå bra! jag red på i trav för jag hade satt upp ganska kort avstånd, men han bara kollade vad han skulle göra sen hoppa han lugnt igenom hela serien. Jag gjorde det tre gånger åt varje håll och han gjorde det klockrent alla gånger, inte i en bom. Så då var jag mer än nöjd och trava av honom på vägen, sååå duktig<3 Det var grymt länge sen han var så lugn med bommar/hinder, han låg liksom inte ens på i handen utan var jätte mjuk, jag är fortfarande i chocktillstånd, haha.

Här är studsserien, hade 3 m mellan bommarna/hindren,
nästa gång ska jag prova att höja upp räckena lite ;)

Ska berätta lite snabbt om vad jag och Bolero gjorde idag, jag har lite ont om tid så att säga. haha. Det blev en uteritt och det blåste storm, men Bolero skötte sig super bra. Trots att hans ländtäcke blåste över på ena sidan och hängde och slängde. Vi klättrade lite och sen fick han galoppera några varv runt ängen, han gjorde det faktiskt i kort galopp och var inte alls jätte stark eller pigg. Jag fick ju självklart jobba som en idiot för att hålla ihop hans stoora galopp men det gick bra tycker jag :) Han var mjuk och fin överlag i alla fall.

Imorgon kommer det lilla polska stoet ;) Bolero lär ju bli tokig när han får en tjej till och hålla koll på. haha.
Bolero är hästen som fångat mitt hjärta, jag är så glad att det blev just han. Jag hade honom på prov en månad innan jag köpte honom nov -06, jag var då 16 år. Han är en brun valack, född 1996, 158 cm i mankhöjd, efter Wallenstein (Hannoveranare) och undan Bella Donna III (NF).

Det hela började med att vi skulle flytta till en gård, jag hade ju då Cleo inackorderad i ett litet stall en mil härifrån. Och hon kunde ju inte gå själv på gården, jag hade precis börjat Uddetorp med hästinriktning och var sugen på en stor häst. Jag ville ju såklart ha hem Cleo så fort som möjligt och kollade runt på hästnet efter en häst, Pigg hopphäst var rubriken. Jag mailade lite med ägaren och vi åkte och provred. Bolero var mager och omusklad men hade snälla ögon enligt min mamma.

Han blev inriden när han var 7 år och var nästan bara westernriden, löshoppad 120 cm. Innan ägaren (som skulle ha barn) bestämde sig för att sälja honom så hade han stått i ca 1 år. Men hennes vän red honom i alla fall en stund innan det var min tur. Hon red med halvlånga tyglar och satt väldigt stilla så jag red honom på samma sätt, han verkade trivas enligt ägaren. Dom andra provridningarna hade tydligen inte gått så bra, vilket jag förstår nu i efterhand :P

Jag åkte tillbaka en gång till och provade att rida honom lite ute på grusvägarna och då visade han sitt rätt jag. Galopp på tvären ner i dikena, hoppa och studsa, skrittade inte ett steg. Men jag brydde mig inte, jag ville bara ha hem en häst så jag kunde flytta Cleo. Så några dagar senare anlände Bolero och Cleo hem till gården.

Första sommaren på våran gård -07, smal och omusklad

De första två åren red jag honom knappt alls, det kunde ta 45 min innan jag ens kunde sitta upp. Jag gjorde nog alla misstag man kan göra med en häst, jag var ju inte van vid en så nervig häst. Han kunde inte stå uppbunden, gick knappt och leda för han bara drog ner huvudet och sprang. Han gick heller inte att lasta. När man red så var det full fart och tog jag i honom så blev han sur och stegra, slängde sig och höll på. Så om jag skulle rida fick jag ha med nån som red Cleo så att jag kunde styra in honom i rumpan på henne.

Så den resan vi har gjort från det till att han faktiskt har gått lätt hoppning 95 cm med placering och har startat några lokal 100 cm klasser, är ganska grym ändå och vi har gjort det tillsammans. Han är nu mera också otroligt lätt lastat och jag kan lasta honom själv. Oftast står han still i gången också och han är väldigt snäll, aldrig sur alltid öronen framåt och tycker allt är roligt, skulle aldrig få för sig att sparka eller bitas.

Sommaren -11 han har nog lagt på sig minst hundra kilo sen han kom


Men han är såklart fortfarande väldigt speciell och har nerverna på utsidan, men han är min soulmate. Och han är otroligt bortskämd för jag behandlar ju honom som en bäbis, vilket han alltid kommer vara i mina ögon även om han är 16 år till sommaren. För framtiden så hoppas jag att han håller sig skadefri och att vi kan fortsätta träna och tävla, i vår är målet att rida Gota Cupen 95 cm och senare under året få till en felfri runda i 100 cm.

 

 

Du är det vackraste jag vet <3

Cleo ST är min fösta egna ponny som jag fick när jag var 13 år, alltså 2003. Vi hade henne först på foder från nov -03 till sommaren -04, efter sommaren köpte vi henne. Hon är född 1992, 139 cm i mankhöjd, skäck, efter Suspisious Mischief (Quarter) och undan Cookie ST (NF-korsning). Hon har fått två föl hos den förra ägaren, båda efter halvblodshingstar.

Det hela började med att min mamma hjälpte till i cafeterian på ridskolan (Götene Ryttarklubb) och kvinnan som var ansvarig för cafeterian hade tillsammans med sin dotter ett nybyggt stall. Dom tyckte att jag red bra och undrade om jag inte ville ha en foderhäst, klart jag ville men mamma var tveksam. Jag hade redan då en c-ponny på halvfoder som stog i privatstallet på ridskolan plus att jag red lektion en gång i veckan på ridskolans hästar, men en nästan helt egen ponny, vem vill inte ha det?

Så vi började leta efter en lämplig ponny, provred några som fanns i närheten men hittade ingen som passade. Men en dag satt stallägaren i väntrummet hos tandläkaren och läste en tidning, där fanns en annons om några hästar som sökte fodervärd fram till sommaren. Dom hade ridläger på sommaren och lånade ut hästarna resten av året, Lunnebackens Ridläger i Hjo. Så vi åkte dit och provred först lite i paddocken, Cleo var super sur och stark som bara den. Dom hade även en terrängbana som vi tog en runda på och hoppa det älska hon.

Jag & Cleo sommaren -06

Så gick det alltså till när vi hittade henne, nu har jag haft henne i 9 år till hösten. Vi har tävlat både dressyr och hoppning på lätt nivå har vinster upptill lätt B. Annars trivs Cleo bäst i skogen, hon är väldigt snäll men kan bli ganska pigg. Hon har lärt mig så otroligt mkt och jag har nästan haft henne i halva mitt liv, hon är en del av mig. Hon kommer aldrig aldrig aldrig någonsin säljas, nu går hon mest som sällskap men jag rider henne ibland plus att hon har två medryttare. Hon är också väldigt bra och låna ut om man har nån kompis som vill rida. Planerarna för framtiden är att hon ska få vara frisk och fräsch och kanske få ett litet föl till här hos mig, ev. komma ut och tävla lite igen under våren om tjejerna vill det ;)

Första sommaren på våran gård -07

Klicka på bilden för att komma till tävlingen :)

Har precis kommit hem från ridskolan nu och försöker få upp lite värme, för fy vad kallt det blåser idag. Jag har ridit en av ridskolans hästar i ridhuset, en pigg liten arabkorsning som är så himla söt. Det gick för det mesta bra, jobbade mkt med hennes galopp då hon inte orkar bära sig så bra där. Men efter några fattningar blev det bättre och bättre. Sen innan jag åkte hem var jag och hämta foder åt den nya hästen som kommer på söndag, hon kommer få äta lucern och mineraler till en början får vi se om hon behöver lite havre sen när hon går mer ;)

Det blir nog vila för mina hästar idag igen, mkt pga av vädret. Sen har jag massa saker och fixa i stallet och med hagarna innan den nya kommer. Så jag får väl gå upp imorgon och rida Bolero länge så att han blir nöjd och hoppas på sol imorgon!
På söndag kommer det ett brunt litet sto på 156 cm hem till mig, hon är ett polskt halvblod och 9 år. Tanken är att hon ska kunna arbeta på ridskolan framåt hösten, det är alltså ridskolan som köper henne. Kommer behövas mycket jobb från min sida då hon har stått i ca 2-3 år och före det nästan enbart riden i skogen. Har varit i rihus och är lite hopptränad men som sagt det var ett tag sen.

Hon är av bra modell och har bra ben men hon har gått utan täcke hela vintern så hon är bra lurvig så det blir spännande o se hur hon ser ut när hon tappar all päls. Hon verkade väldigt snäll och med på det mesta och inte hög i rang utan vill gärna gå bakom en när man leder och gömma sig lite. En blyg liten dam alltså, motsatsen till både Bolero och Cleo. Bolero ska ju helst va i centrum hela tiden och Cleo hon brötar över allt och alla om hon får :P

Så nu kommer ni få en häst till att följa här i bloggen, dock kommer det ju inte bli så mkt arbete för henne i början direkt. Lite pyssel, promenader, longering och tömkörning för att bygga upp muskler och börja belasta senor och sånt igen. Sen ska jag förhoppningsvis kunna sitta på henne ;) Någon gång under helgen ska jag fixa informations inlägg här om alla tre hästarna för jag har inte berättat nåt om mina egna heller har jag kommit på.



Mitt förra projekt som kom från ridskolan, jag red till och sålde honom.
Grym ponny som Okidoki fast i b-ponny format :) Han bor nu i Borås.

Jag orkade till slut dra mig ut i snön och rida en sväng. Red bort till ängen men Bolero fick super höga styltor trots att han har snösulor :( Skrittade en stund och han kändes lugn och trevlig faktiskt så jag tänkte att jag tar lite galopp, då brukar det ju inte fastna så mycket snö. Galopperade några meter och sen höll vi på o gå omkull, pga av styltorna han fick i bak så då red jag hem och red fram och tillbaka på vägen som var plogad. Dumma dumma snö! Men Bolero var duktig i alla fall även om jag inte red så länge som jag hade velat ;)

Ikväll ska jag berätta om den hästiga nyheten jag skrev lite om i måndags, det har nämligen blivit klart med det idag ;) hihi.
Hej jag blev just sjukt omotiverad till allt som har med att gå utanför dörren att göra. Varför? Joo för det har kommit massa snö i natt, det finns inget som jag ogillar så mkt som snö, hellre regn alltså! Visst det kommer snart smälta bort men vad händer då? Det blir lerigt och blött överallt igen och paddocken som precis hade torkat och blivit så fin. Jag orkar inte med det, våååååååååår och soooooommar kom hit nuuuu.

Jag har som sagt försökt glömma bort att jag har ett stall och hästar att ta hand om idag men nu får jag nog ta och gå ut i alla fall, bita ihop och bara göra det. Bolero står i hagen och ser minst lika sur ut som jag känner mig, han hatar när det blåser och snöar, smart häst ;) Men det kan väl vara kul o galoppera en runda i snön sista gången för den här vintern? Nä det tycker jag inte egentligen men jag försöker komma på nåt bra med snön ^^

Jag vill inte gå ut :(
Det har blåst iskallt idag, var tog den underbara vårvärmen vägen?? Bolero fick vila för jag orkar helt enkelt inte frysa ihjäl. Hade inne och borstade honom en stund och la på ett till täcke, men jag har ett problem. När jag tar av täcket blir hela han statisk, så fort jag nuddar så får jag en stöt av honom. Inte så kul för han blir rädd så nu får jag knappt röra hans huvud för att han är rädd o få en stöt, haha så himla sjukt. Det har aldrig hänt innan så jag vet inte vad det beror på?? Det är sant jag hittar inte på även om det låter så ..

Sen har jag vart och inhandlat lite spån, foder och lite andra småsaker som var slut. Det är konstigt, det känns som jag köper spån och foder typ varje dag men det är bara ca en gång i månaden. Cleo klarar sig på ca en bal i veckan och Bolero står ju på halm plus lite spån i botten.

 

Cause you'll allways be a part of me,whatever life will bring <3

Red ett ordentligt dressyrpass på Bolero, det behövdes då jag inte gjort det på sjukt länge. Fokuserade mest på skänkelvikningar, för han gjorde dem inte bra när jag red i helgen. Men idag gick det bra efter en stund så då gick jag över till att rida framdelsvändningar det gjorde han också bra i skritt men ville gärna slå över till passage när det blev jobbigt. Jag vill att han ska trampa på i skritten med långa steg men han tycker det är mkt lättare att ta korta travsteg. I slutet fick han trava runt lite på fyrkanten, det gick väl okej men trav är inte våran bästa gångart just nu. haha.

Ikväll har jag lovat att vara vikarie på ridskolan för en av ridlärarna är sjuk, jag trivs inte riktigt med att ha lektioner men nån gång ibland får man ju ställa upp. Hade ju mycket lektioner förut men man tappar det fort alltså. Men jag hoppas att eleverna är snälla, känner ju allihop så det ska nog inte blir några problem :)

Bolero: Blev lite longering för honom idag, han var spänd. Ganska fin i traven till en början men när jag spände in honom lite för att få honom att gå i en bättre form så tappade han ryggen helt och ville inte galoppera avslappnat. Längde då ut inspänningen igen och det blev lite bättre men ändå ingen fin galopp direkt. Det är konstigt att nu går galoppen bra när jag rider och dåligt när jag longerar, för ett år sen var det verkligen tvärtom. Bolero är verkligen speciell, har aldrig träffa en häst med så mkt personlighet eller som är så skarp i psyket, man har aldrig tråkigt med honom i alla fall ;)

Cleo: Gick ett lättare dressyrpass med sin medryttare när jag longerade B. hon såg lite grinig ut i början vilket hon är jämt men när det släppt såg hon fin ut tyckte jag.

Fick ett roligt telefonsamtal förut också, ska berätta vad det handlar om så fort allt är klart till hundra procent, det har såklart med hästar att göra eftersom detta är en hästblogg, hihi :)

Ja som sagt jag kan inte rida i dressyrsadel och min sits är inte va den en gång var, måste börja träna dressyr för tränare så jag får ordning på den igen, haha. Och det är omöjligt och se bra ut i vinterjacka, men hästarna är ju fina i alla fall ;)

 

 

 

 

 

 

Söta Cleo får avsluta dagens bildbomb!

Uteritt med klättring stog på Boleros schema idag, han kändes lite stressad både när jag gjorde iordning honom och när jag red. Men han kändes ändå bra att rida, det är ju skönt att jag faktiskt kan få kontakt med honom även om han är på sitt stressade humör. Jag red väl i en timme och en kvart ungefär, han behöver gå så mkt i alla fall varannan dag. Men det är ju mkt av den tiden som är skrittjobb som jag skrivit tidigare. Ska försöka klättra honom två gånger i veckan nu också tänkte jag när underlaget är bra, så att han kanske kan bygga på lite muskler ;)

Jag har laddat in bilderna från igår så om en stund kommer det upp ett bildinlägg här ;) Och jag har följt Boleros veckoschema denna veckan, whoop whoop.
Inne en liten sväng och värmer mig innan jag ska ut och rida, det är lite för kallt ute idag tycker jag och ingen sol. Men mockningen är klar och jag har fått en stor leverans med hösilage i småbalar, 60 st närmare bestämt så nu ska väl hästarna ha mat en stund.

Igår hann jag inte med och blogga för när vi var klara med hästarna åkte vi in till Lidköping och tittade på tävlingarna, vi hade planerat och se 130 klassen men när vi kom dit så var dom i mitten på 120 klassen. Sjukt många starter så vi kollade väl i tre timmar innan vi frös och åkte hem.

Hästarna gick ju lite lätt igår, Bolero red jag faktiskt med dressyrsadel och bilder finns, dom kommer upp här ikväll :P Det känns att vi inte kört ett ordentligt dressyrpass på ett tag för han var lite stel och tyckte det var jobbigt när jag bad honom om att flytta sig för skänkeln. Cleo longerades i skritt och trav :)
Nu är jag på väg ut, hästarna ska motioneras. Tyvärr har det varit minusgrader inatt så det är stenhårt i marken igen :( Bolero ska gå lite lätt dressyr, blir väl bara skritt pga av underlaget. Jag funderar på att ha dressyrsadeln idag, men jag kan verkligen inte rida i dressyrsadlar som jag sagt förut. Cleo ska longeras lite lätt hon med, min kusin ska nämligen öva sig på det. Får se om hon kan ta några bilder på mig och B. också :)

Bolero: Planen idag var ju att hoppa i paddocken men jag tänkte om lite där, han blir ju så stressad om jag rider där och ser att det är hinder framme. Det var ju så fint väder också så då bestämde jag mig för att rida ut först, samma runda som vanligt alltså halva sörborundan i skritt och lite galopp på ängen, då var han avslappnad och fin. Då passa jag på att rida hem och bara trava igenom den övningen jag la fram igår, inga hinder alltså utan bara 5 bommar med 3 m mellan. Han spände sig och ville springa på fortare såklart men inte bocka och hopp och skutt i alla fall. Tog dem även i galopp några gånger sen var jag nöjd.

Red ändå över en timme, dock inte effektivt arbete i mer än 30 min kanske annars var det mest skritt. Men jag tror det är ett bra upplägg att bara gå till paddocken i slutet av ett arbetspass och köra 15 min där, då hinner han få ut lite energi och hitta en avslappnad form innan man börjar med bommar/hinder. Och att man gör det kanske varannan dag så blir det ju inte jobbigare än o hoppträna en timme en gång i veckan liksom. Plus att det inte blir en så stor grej av bommar/hinder.
Nu är jag troligtvis på ridskolan och jobbar, whoop whooop. Börja klockan 7 med att fixa stallet sen ska jag vara med på en träning för Magdalena Borell på en av ridskolans hästar. Har verkligen saknat att rida olika hästar, man lär sig sjukt mycket på det faktiskt. Visst det är allt kul sen att komma hem och rida sina egna som såklart är bäst, men man får en bättre känsla av att rida fler hästar.

Ska äta lunch med de andra där också innan jag åker hem och skuttar lite med Bolero, vi hörs när jag är klar med allt hästigt ;)
Mars är äntligen här, och våren också, kan ju inte bli bättre! Bolero har haft en vilodag idag och han har njutit av det kan jag säga, legat o sovit i hagen och rullat sig typ fem gånger så han var sjukt lerig när jag tog in dem. Så nu hoppas jag på att han har varvat ner och är avslappnad imorgon.

Jag har krattat spåret i paddocken och byggt upp en liten studs övning till Bolero som vi ska testa imorgon. Paddocken är ganska torr och fin nu faktiskt. Cleos medryttare har ridit henne en stund idag så det blev ingen ridning för mig alls, rätt skönt :) Men jag har varit iväg och hämtat ett paket från hööks, med saker som jag inte hittade på mässan, så jag klicka hem dem istället.

En martingal med snabbknäppe till Bolero, nya benskydd till Cleo, skimmelschampo och en hake till ett trasigt täcke ;) Passa på att beställ nu för man får 100 kr i rabatt!