Hej Hej! Jag har inte så mycket att skriva om när jag inte rider Bolero, han är fortfarande svullen så vet inte hur jag ska göra riktigt. Har inte tid att åka in med honom nästa vecka plus att det är röddag och då är det väl stängt. Har försökt ladda upp en film nu i två dagar men det går inget vidare. Det är när jag och Bolero kör lite Nh eller vad man nu ska kalla det, måste ju aktivera honom lite nu när han vilar ;) Den kommer upp så fort det funkar i alla fall!
Bolero är inte ett dugg mindre svullen i benet men han verkar inte ha ont av det så jag får väl vänta några dagar till innan jag åker till Husaby. Men ändå känns det ju alltid bra att kolla upp det eftersom att det är vid senorna. Blir bara så jäkla trött på det, han som går så himla bra nu och vi har verkligen kommit igång med träningar och tävlingar. Jaja sånt är livet. Han är i alla fall världens goaste häst, idag hoppade min kusin Cleo för hon ska tävla henne nästa vecka (40 cm CR), vi var i den stora hagen och Bolero var helt lös och gick efter mig när jag byggde hinder och sen stog vi bara o myste när Cleo fick springa runt ;)
 
Here I am starring, at your perfection <3
Skulle longera Bolero en stund idag men när jag tog in honom var han svullen och varm över böjsenorna på ett bakben :( Inte halt eller öm när man palpera så får väl avvakta några dagar. Har ju bara gått och väntat på att han ska skada sig så nu kom det. Förhoppningsvis har han bara fastnat i en gren i hagen för han gillar och backa in där och stå o sparka eller så är det för att han skoddes i tisdags och hovis tog ganska mycket i tårna så det blir väl en annan belastning. Vill inte ha en senskada eller nåt, usch :/ Vi var ju ute och red i ca två timmar igår men mest skritt så känns konstigt om han skulle vara överansträngd också.
 
Finaste idag <3
Sämre kan man ju ha det ;)
 
Eller god natt är det väl för det flesta men ja är man van att jobba til halv två på nätterna känns det typ som kväll nu ;) Sitter i alla fall och knapprar på chips, kom hem från jobbet för en liten stund sen. Har inte haft nåt att blogga om för jag har knappt varit i stallet, har helt enkelt varit så himla trött och haft lite annat och göra så Bolero har haft en lugn vecka. Men imorgon ska jag vara en duktig hästägare och vara i stallet typ hela dagen, en lång uteritt står på schemat, se om vi kan hitta nånstans där vilddjuret kan få springa av sig ;) Puss så hörs vi imorgon!
Jag klarade mig undan regnet både när jag cykla till och från stallet men även när jag red, skönt. Det blev den vanliga rundan i skogen, tar ca 45 min med en totalt galen Bolero. Tror någon har smygmatat honom med havre eller nåt för han var taggad till tusen. Redan i början stog han på bakbena och skutta runt på stället, så brukar det vara mot slutet. Till slut orkade jag verkligen inte hålla honom så då fick han galoppera och då är han sååå nöjd.
 
Imorgon är tanken att vi ska åka hem till Madde och träna dressyr men det gör jag inte om det ska ösregna, kommer ihåg förra träningen i ösregn och ja det gav inte så mycket för Bolero går bara med rumpan mot regnet och tycker synd om sig själv. Om det blir regn så åker jag nog i alla fall ner till ridhuset om jag orkar :) Nu ska jag till jobbet, hoppas ni får en mysigare kväll än mig som slutar halv två i natt ..

Detta stog på mitt köksbord när jag kom hem igår, världens bästa Mamma <3 (chipsen är bäst)
 
Snyggehästen idag <3
Har stått hela morgonen i stallet med hovslagaren men gött att ha det gjort, alltid så fint när dom får på sig nya skor ;) Försökte longera Bolero igår men det börja regna och åska så det blev inte lång stund. Sen idag tyckte jag att det va bättre att dom fick va i hagen, tog in dem tidigt igår och idag fick dom ju stå inne till elva så ja ville inte ta in honom igen för att rida. Får ta det imorgon, hoppas att det inte ösregnar.
 
Här kommer några bilder som duktiga Anna tog på oss i helgen :)
Den sista är min favorit, såå fin är han <3
 
 
 
 
Bolero var jättefin idag! Tror det var våran snyggaste runda någonsin typ. Han var mjuk och fin när jag red fram och bocka och toka sig som vanligt på framhoppningen. Hade dock tur för jag var sista starten i klassen så jag kunde hoppa fram utan nån annan i ridhuset, lyx! På banan gick han att reglera och höll ett jämt tempo så vi var felfria i grunden och omhoppning direkt, vilket jag inte hade väntat mig men jag hade kollat på vilka hinder det var i alla fall, haha tur det ;)
 
Gick bra det första tre hindren men fick inte till svängen mot nummer fyra i omhoppningen som var samma som första hindret alltså lägst på banan så han la typ in ett travsteg och rev frambommen, lite tråkigt för det hade varit kul att nolla men jag är super nöjd ändå! Första lokal 95 cm på ett år och vi kommer runt med 0+4 fel, duktiga killen <3 Film kommer :)
 
Några otroligt snygga bilder x)
 
 
Hur gött är inte vädret eller? Im lovin it! Tänk om man skulle ha det såhär året runt, vilken dröm. Igår red jag och min kusin ut i 1,5 h runt Husaby kyrka, det är så fint där och Bolero var duktig :)
 
Idag var en familj och kolla på Cleo och dom älskade henne så det lutar åt att hon åker till dem i mitten på juni. Får se om jag ska ta hem Tiffany som sällskap till Bolero eller hur det blir med det. Får ju inte flytta in i min nya lägenhet före Augusti så han måste stå kvar där dom står nu tills jag flyttat.
 
Har ridit igenom Bolero också inför tävlingen imorgon så att han ska vara mjuk och fin. Det gick bra men han var lite spänd så vi får se hur det går imorgon, första 95 cms klassen på typ ett år. Jag ska rida så bra jag kan i alla fall, får vi se vad Mr B är på för humör ;)
 
Försökte ta fina bilder på dem idag men det gick inte så bra, haha
 
 
 
Mina hästar ska vara ute inatt, kommer inte kunna sova alls, haha. Hoppas dom inte rymmer eller fryser, men det har varit 25 grader här hela dagen så jag hoppas det ska gå bra. Det betyder 30 min extra sovmorgon för mig, om man nu kan kalla och gå upp 06,30 för sovmorgon :P
 
Jag longerade Bolero en sväng förut och han var lite spänd ibland men fin ibland, det blåste ganska mycket så det var väl därför. Hade även med våran lilla hund ut till stallet och han va så söt så han skulle ju såklart stå med mig inne i mitten när jag longerade, fast att han var rädd för Bolero. Imorgon ska vi ut i skogen med hästarna :)
Alltså jag är så trött så att jag somnar när jag går i princip, förstår inte varför man är så trött jämt. Skulle bloggat och berättat igår om att jag var i ridhuset med Bolero men filmen här nere ville aldrig bli klar så :P Hade sån tur att ridskolan var ute o red så att vi hade ridhuset för oss själva, det är så gött ;)
 
Han gick i alla fall bra, trodde han skulle vara stel och olydig men det var han inte. Jobba som vanligt med att flytta honom mycket och med galoppen, duktig var han. Idag har han fått vila för att jag är som sagt hur trött som helst, slog i en ny söm i skon så att den förhoppningsvis sitter kvar till på tisdag när hovis kommer. Borstade även lite på Cleo, hon är himla fin i kroppen nu, det är kul!
 
 En kort film på när vi skenar runt aka "trava av hästen" x)
Idag har jag inte gjort mycket med hästarna, haha gud jag är så lat xd När jag kom hem slängde jag mig på soffan och sov så gött, hade gärna legat där hela kvällen! Men åkte i alla fall ut och mocka och borsta lite på dem, dom fick komma in tidigt för det är tråkigt väder, lite regn och blåsigt. Imorgon får jag ta tag i dressyren på Bolero, han behöver ridas igenom, ev. kanske jag åker ner till ridskolan så att man får rida på bra underlag, troligtvis orkar jag inte detta men känns bra o skriva det i alla fall, haha.
 
Bolero på tävling i grästorp förra året ;)
Jaha och så var den långhelgen slut igen, det gick fort men det har varit gött ändå ;) Sammanfattar helgen lite snabbt innan jag ska soova. I fredags skrittade jag Bolero för hand, mockade hagar och greja massa med sånt, igår red jag ut och han var totalt galen, stog på bakbenen och var hur stressig som helst. Idag longerade jag honom med halsförlängare och inspänningstyglar för att försöka få honom och slappna av och han gjorde det jättebra!
 
Har även varit med Jenny och Zigge på UBRK hela dagen på andra omgången av Gota Cupen och dom tog hem en 11e plats, så himla kul och Jenny är så värd det! Men man blir ju så tävlingsugen så det lutar nog åt att jag och Bolero åker till Grästorp på söndag och hoppar en 95 cm, man får passa på innan han är skadad igen ;)
 
 
Borde verkligen sova men jag älskar att vara uppe sent och typ inte göra nåt speciellt, är en riktigt kvällsmänniska och hatar att gå upp på morgonen ;) Men det är ju lång ledigt i fyra dagar, helt underbart.
 
Denna första lediga dag har vi flyttat bort det sista sakerna från huset, känns skönt och att vi kanske kan få ett avslut snart på den historien. Sen ikväll var det träning för Magnus som gällde. Bolero kändes nästan lite seg att rida, kanske värmen? Men det gick superbra i alla fall, kunde reglera galoppen och hjälpa honom till rätt avsprångspunkt, tror inte vi kom fel en enda gång på hela träningen. Hoppade en trekombionation också, tycker kombionationer är lite läskiga! Sen hoppa vi en linje med räcke, fem språng på båge till en oxer som låg runt 110 cm i slutet och det kändes lätt, vilket det gör när man kommer rätt och kan hjälpa hästen ;) Synd att han inte förstår det lite oftare bara, men grym träning som vanligt när man tränar för Magnus!
 
Nu ska jag försöka sova, ska upp tidigt o släppa ut hästarna igen, känns som att jag borde bo i en box i stallet istället ;) haha
Jag och Bolero ska flytta till världens finaste gård/egendom/herrgård vad man nu kallar det! Har velat bo där sen jag var runt tio år och var där på ridläger. Det kommer nog bli först om tre månader eftersom att jag har tre månaders uppsägning på min lägenhet. Jag kommer bo i en mysig tvåa och stallet är superfint och massa härliga hagar. Nybyggd paddock och så det bästa, nybyggt ridhus och underbar natur, ligger precis vid vänern så kommer kunna gå ner och bada med hästarna och värsta drömmen! Tyvärr kommer jag inte ha råd att ta med mig Cleo så henne kommer jag låna ut på foder, det är väl det enda som inte känns så roligt ..
 
"mitt hus"
 
Ridhuset :)
Än en gång har Bolero lyckats få mig på bra humör, man är super trött och depp när man kommer till stallet så ser man hans spetsade öron, man blir så himla glad av hans positiva energi. Vi red ut i kvällssolen och han var sådär mysig och go hela vägen tills vi vände hem, haha. Då skulle han hoppa fram och tillbaka över vägen och helst ner i dikena och hålla på, men bara att hoppa av och klappa honom och leda honom hem, tokeeer <3
 
Jag har massa bilder o visa från förra veckans tävling, ska bara hinna redigera dem :)
 
Look for the girl with the broken smile
Ask her if she wants to stay awhile ..
Vaknade till att solen sken in genom fönstret ca halv sju imorse, värre sätt att vakna på finns ju ;) Gav mig i alla fall ut till stallet och släppte ut hästarna, Cleo får vara utan täcke nu men inte Bolero, det är lite för kallt än ;) Mockade och gjorde allt klart så att jag bara kan åka ner ikväll och motionera Bolero.
 
Sitter just nu och lägger in massa saker som jag vill bli av med på tradera, synd att typ helt nya saker bara ligger och inte blir använda! Jag har liite för mycket saker, man hinner liksom inte använda 8 ländtäcken, haha. Hitta saker som jag inte ens visste att jag hade och Cleo ska få Boleros gamla träns med repnosgrimman från JW, den vill jag inte sälja ;)
Blev en uteritt idag tillsammans med Sandra och Cleo, roligt när båda kan gå med ut samtidigt :) Bolero var pigg men skötte sig ändå bra, han var väldigt mjuk i munnen och inte alls stark! Vi skrittade bara för det blåste verkligen storm så hästarna var lite tittiga.
 
Efter ridningen fick Bolero lite massage med liniment och strechning, imorgon kanske det blir ett dressyrpass får se vad jag känner för! Idag fick han även prova sitt nya horsewaretäcke som passa perfekt :)
 
Väldigt fin färg på det tycker jag :)
Mmm älskar helg, det ska dessutom bli varmt och fint väder. Har precis ätit go frukost och tänkte snart börja städa upp lite här för det behövs kan jag säga, haha. Sen ska jag ta och cykla ut till stallet, blir nog en runda i skogen eller nåt idag. Bolero fick jogga lite på lina igår och han var väldigt spänd till en början men blev bättre sen, det tar väl några dagar innan han varvar ner efter tävlingen.
 
Jag och Nina förra våren :)
Det ska seriöst bli frost inatt?? Är detta nåt skämt eller, det är ju Maj och borde vara runt 15 grader och grönt överallt. Cyklade till stallet och jäklar vilken motvind det var, hur kallt som helst. Mockade och fixa allt, går himla fort när det bara är två hästar! (Tiffany står hos min vän Emelie i Trollhättan nu, med en lika gammal ponny och allt går fint).
 
Tänkte att jag skulle promenerat Bolero men han såg så trött ut så jag red Cleo lite istället. Minns inte när jag red henne senast, haha. Blev bara lite lätt skritt och trav med fokus på att hon skulle söka ett jämnt stöd på bägge tyglarna, hon är ju väldigt stel och oriden för tillfället men ska försöka hålla igång henne lite mer nu för hon är så nöjd när jag grejar med henne ;)
 
Hon fick vara lite rosa idag, haha ;)
Dagen har bjudit på blandade resultat, i första klassen var Bolero mer vild än tam och stog på bakbenen och hoppa runt i små cirklar på banan vilket resulterade i att vi blev uteslutna pga av att han backat för mycket. Själva hindren va ju inga problem då dom låg på 70 cm, haha.
 
Till andra så hade han lugnat sig mentalt och var mer fokuserad, jag bråkade inte med honom utan han fick gå på i sitt tempo som är rätt snabbt, men det resulterade alla fall i en nolla och vidare till omhoppning. Där försökte jag svänga lite mer och rida på mot oxrarna, tyvärr rev han hinder nummer två, tycker inte vi kom så fel på det men han var inte uppmärksam med frambenen. Vi slutade ändå på en 3:e plats :D Roligt och rida ärevarv och rejsa lite i omhoppning. Sara <3 galoppera fort! haha.
 
Fick en rosett, plakett, liten glas sak och en keps ;)