Haft världens goaste helg alltså, slängt allt plugg åt sida och bara njutit av att vara ledig. Igår red jag Bolero det gick bra o skritta i tio minuter sen ville han öva på passage och mer avancerade saker så då fick jag hoppa av och promenera med honom, överambitös och överladdad toker <3 Men han kändes så stor o sitta på, har ju bara ridit ponnysarna ett tag så hans hals kändes tre kilometer lång men oj så mjuk och go han är det lilla jag hann känna på honom! Red ut Tiffany igår också och krävade lite mer av henne än jag hittils gjort, jobba lite i båda galopperna och det gick fint, hon har väldigt lätt för sig i galoppen, blir en bra hoppeponny av henne!
 
Tagga tagga tagga ;)
 
Idag har jag ridit Cleo en sväng och tvättat hennes svans, hann inte klippa idag heller, haha. Lägger upp lite bilder på mig och Cleo från idag i ett eget inlägg. Sen åkte vi upp och hälsa på en gammal vän som bor hur fint som helst, är bra avundsjuk på henne alltså. Nybyggt ridhus, nybyggd ridbana, stort stall och väldigt fina omgivningar. Hoppas en lägenhet blir ledig där snart så jag kan flytta dit, drömstället verkligen!
 
 
Gee mig nuuu! finaste ridhuset jag någonsin sett!
Det är isolerat så det blir aldrig minusgrader, på sommaren finns ac så det är svalt och skönt!
Imorgon ska jag upp på Bolero igen, har inte ridit honom på över en månad. Min goa gummiboll :D Tiffany ska aktiveras också och Cleo skulle verkligen behöva klippas men dagarna räcker inte till för allt man vill göra! Nu ska jag soova, ska försöka uppdatera mer imorgon!
Var inne en snabbis på kliniken imorse var där halv 9 åkte därifrån halv 10, så ska det va. Bolero var betydligt bättre, ingen hälta på böjt spår och ingen hälta när hon böjde, han regerar på högt böjprov men eftersom att han är så gammal så är det inte så mycket och göra åt att han är lite stel ;)
 
Men eftersom att han hade en så kraftig infklammation så ville hon ändå ge honom en till kortison spruta i senskidan för att vara på den säkra sidan så nu står han inne med bandage resten av dagen och surar för att han inte får gå ut till sina ston. Vi ska in igen om fyra veckor och då även göra ett ultraljud eftersom att han hade en liten förändring på en gaffelbandsgren så ville dom kolla på den igen.
 
Jag får dock skritta honom uppsuttet nu om jag vill 20 min varannan dag ungefär annars ska han skrittas för hand i 40 min det lär jag ju inte hinna med känner jag. Men tänkte sitta på honom lite till helgen :D
Jag vet att jag tjatar men detta året har gått så himla fort, det är bara ca två månader kvar innan det är 2013, heeelt sjukt. Känns som det va nyss som jag startade denna bloggen men den är snart ett år! 
 
Men det var inte det jag skulle säga utan att Tiffany var så himla fin idag när jag longera, shiit vilket tryck hon hade i bakbenen i traven och frambenen var nästan uppe i mulen. Hon tog även några galoppsprång och galoppen är verkligen bra för en så liten ponny. Hon vet dock fortfarande inte riktigt var hon har sig själv och är lite "all over the place" liksom och har inte koll på sin egen styrka. Vilan verkar ha gjort henne gott i alla fall, nu hoppas jag bara att jag får lite tid till att arbeta med henne!
 
Cleo och Bolero hann jag tyvärr inte med för på förmiddagen var jag iväg och kolla på hubertusjakten som går varje år här i våra skogar, tittar dock med skräckblandad förtjusning då jag tycker fasta hinder är ganska läskigt :P Sen fick vi åka in akut till Skara med en av våra katter och det tog hela kvällen.
 
Min nya hobby är numera flodhästar eller varför inte sjöhästar, det skulle passa bättre just nu än riktiga hästar. För fy tusan vad det har regnat och regnat och regnat den här veckan. Det känns nästan skönt att inte känna att jag måste motionera någon häst, för det finns ingenstans att vara. Paddocken är blöt, stubbåkrarna är blöta och bilen lär fastna om jag ska dra ut transporten och åka iväg till ridhus. Längtar så galet mycket efter våren!
 
Så anledningen till att jag inte bloggat i veckan är helt enkelt att jag inte haft något hästigt att skriva om, dom går bara i hagarna eller ja plaskar runt och dom har fått stå inne rätt mycket också pga av vädret. Men såklart har dom blivit borstade och ompysslade som vanligt. Imorgon hoppas jag att det blir uppehåll så att jag kan motionera Tiffany, tror hon är sugen på att arbeta lite nu igen efter sin minivila och klippa Cleo. Bolero är så fin i den färgen han har nu så väntar med och klippa honom tills vi vet om han ska fortsätta vila eller sättas igång ( ska in på tisdag till Husaby ).
 
Bolero i veckan
 
Kan knappt tro att han såg ut såhär för några år sen
Regnat och vart kallt hela dagen så har varit ute så lite så möjligt ;) Har bara mockat och pysslat med Tiffany, känns inte så kul o ut och gå med Bolero när det regnar ändå. Skulle ju klippt dem också men det går inte så bra när dom är blöta, får ta det nån annan dag.
 
Imponerad av Roffe också som kom till omhoppning i hästens världscup-debut, han är allt bra grym på att plocka fram hästar den där Rolf, hoppas vi får se honom i finalen i Göteborg :D
 
Fina Lillan, fick prova Cleos täcke det är för litet för Cleo men lite stort på Tiffan än ;)
Mätte henne också och hon är ca 133 i manken och 136 över rumpan, haha.
Idag drar Världscupen i hoppning igång i Oslo, man kan se det både på svt-play 12,30-14,30 eller på svt 1 klockan 15,00-15,55. Så nu ska jag hoppa ut i stallet så att det är klart så att jag kan kolla på hoppning och plugga matte sen ;)
 
Roffe ska vara med :D
Är för lat för att skriva något idag så det blir lite bild-blogging ;)
 
Vitnos på första friseringslektionen :)
 
Vitnos och två elever, så gulliga tjejer :)
 
Frust provar punkstilen??
 
Red Nougat med sista gruppen på en liten uteritt, så goo är han!
 
Borstade på mitt egna lurvdjur när jag kom hem från ridskolan <3
Ännu en vecka avklarad, vill bara att det ska bli jul så att jag är klar med skolan för det är inte kul nånstans. Imorgon ska jag dessutom jobba på ridskolan, ska ha två barngrupper där det är teori sen en mer vuxengrupp där vi ska rida ut. Sen blir det hem och fixa med mina fina <3 Bolero vilar ju fortfarande, hans galla är lite bättre men jag tror han behöver en behandling till minst.
 
Cleo har fått en liknade galla på sitt vänstra bakben, kände den förra helgen och den har inte blivit bättre sen dess, det går bra nu får jag säga x) Tiffany kommer få en viloperiod nu för hon växer så det knakar, tycker hon blivit mycket större på bara några dagar, hahaha. Inte bra och belasta dem när dom växer så blir lite promenader osv för henne bara, precis som för lilla Bolero snuttisen ;) Så jag har ingen häst att rida, lite skönt ändå med tanke på allt annat jag har och göra!
 
Ge mig sommar igen!
Hej i höstrusket, det är verkligen kallt idag, jag gillar inte! Gick i alla fall upp halv åtta, vad mycket man hinner med då ;) Släppte ut hästarna, mockade, åkte iväg och gjorde ett matteprov som gick super dåligt och fick ångest över skolan igen men nu känner jag bara att det får gå som det går, jag gör mitt bästa och det finns saker i livet som är roligare, och då menar jag hästarna ;) Trots att jag stressar för att hinna med dem så ger det så mycket när man väl umgås med dem, underbara djur!
 
Tiffany har fått sin andra vaccination idag och får nu åka ut och tävla, inte för att hon ska göra det än men det är skönt o ha allt klart. Passade på och checka hennes tänder också för jag tycker hon lägger huvet på sne ibland i ridningen, sen vet jag inte om hon är kollad nån gång förut. Det mesta såg bra ut och hon har några tänder kvar att tappa, en var lös så den plocka vet. ut med fingrarna, sen hade hon en liiten vargtand som hon också tog ut. Men hon tyckte det räckte om man kolla henne igen när hon är fem år, om man inte märker nåt konstigt alltså :) Känns mycket bra att ha allt det gjort, nu är det bara och köra på ;)
 
Tiffanys mjölktand, haha ;)
Tiden flyger verkligen iväg och nu är den hemska söndagskvällen här igen. Men det känns ganska okej ändå, förutom att det är skola och jag har två prov. Jobbet är nästan bara roligt, trivs verkligen med alla jobbarkompisar ;)
 
Hästarna har fått jobba idag med, Jag och Clara red ut på ponnysarna och det gick bra. Hade sadel på Cleo och hon är mycket bättre när man rider barbacka, idag skulle hon bara tjafsa emot och springa iväg. Men hon är allt go ändå, Tiffany var fin det jag såg, dom tog till och med lite galopp idag :)
 
Bolero har promenerats i ca 20 min och blivit borstad, vill verkligen bara sätta igång honom nuuu!
Är precis va detta inlägget kommer bli men men. Jag skulle ju plugga när jag var klar med stallet och visst det har jag gjort lite men det är mycket roligare och kolla runt på internet. Har klickat hem två nya partyklänningar inför hösten/vinterns festligheter och kollat på gamla idol-auditions, Jay Smith alltså jag ryser fortfarande när jag hör hans röst, bäst av alla idoler ever.
 
Nu ska jag gå ut och ge bäbisarna kvällsmat blir nog ett gäng pussar på Bolero också, sen ska jag ta och kolla på en film för det var länge sen jag hann göra det. Är bara lite avundsjuk på mina vänner som får dansa till fötterna gör ont i natt, men imorgon är jag glad att jag valde hemmakväll ;) haha.
 
En av klänningarna som snart hänger i min garderob
(bild lånad från Nelly.com)
Efter sådär 10 timmars sömn känner jag mig som mig själv igen. Och allt känns ännu bättre när jag spenderat massa tid med min goa nallebjörn aka Bolero, tog en promenad i det fina höstvädret och han går med spetsade öron hela tiden och bara älskar allt, tänk om man kunde vara mer som honom. Sen blev det frisering, borstning och svans+ben tvätt, välbehövligt.
 
Clara har ridit Cleo och jag red Tiffany i paddocken, så alla har fått göra nåt idag och det känns väldigt bra. Tiffany var väldigt spänd till en början och skulle bara trava iväg mot handen men efter en stund blev det bättre. Började lite smått med skänkelvikningar idag, det är ju egentligen ganska enkelt, flyttade över min vikt och hon följde med. Lätt att lära henne när hon är så känslig :) Tror att hon är inne i en växperiod också för hon är högre över korset än manken, det ser lite kul ut, haha.
 
Enda bilden jag klicka med telefonen idag, Bolero vill bara äta när vi ska gå :P
( kul att han tappar så mycket ryggmuskler när han vilar )
Var det väl som sov i hundra år? Jag känner att det är vad jag behöver efter denna vecka! Jag har inte motionerat hästarna något på hela veckan heller, borstade lite på Tiffany igår det är allt. Världens sämsta hästägare typ. Inför helgen har jag en så lång to do list att jag bara vill börja gråta, hur tänkte jag när jag tackade ja till allt, ah!
 
Nu är det två lediga dagar i alla fall, skulle vilja klippa både Cleo och Bolero för dom är så sjukt håriga. Går ju inte att få bort all lera och svettiga blir dom, mycket fräschare när dom är klippta. Men det tar tid och man får små irriterande hår överallt ^^ Hoppas på att det är fint väder också ;) Nu ska jag plugga, yeyeyey. Hörs Imorgon.
 
Min fina i våras, lyckades jag klippa halva huvudet?? Minns jag inte ens :P
Hela förmiddagen har vi spenderat på Husaby hästklinik, men det gör liksom inget för det är så himla trevligt där ;) Till Bolero så har han en inflammation i kotsenskidan, han har blivit behandlad med kortison och står nu på box. Vääldigt roligt och han håller på och sparka sig ut just nu ^^ han ska ev stå inne imorgon med sen ska han gå ut som vanligt och skrittas en halvtimme om dagen. Sen återbesök om tre veckor.
 
Suddig och fin bild på Bäbi från idag ;)