Blev galopparbete på ängen. Började med att flytta lite fram och tillbaka i skritten och han kändes väldigt fin och mjuk i sidorna. Sen gjorde jag lite samma sak i galoppen men där var han ganska taggad så lät honom dra ett varv runt ängen och sen kändes han mkt mer avslappnad så vi kunde till och med trava rakt fram på grusvägen och han var såå fin.
 
Dagens Outfit ;)
 
Idag har jag lekt med högtryckstvätten, det är riktigt kul ;) haha. Tömt boxarna på spån, skurat och spolat och målat lite med. Så nu är dom fräscha en stund, känns gött att ha det gjort för jag har tänkt göra det hur länge som helst. Nu hoppas jag bara på bra väder så jag slipper ta in dem på några dar. Mellan varven så har jag varit inne och kikat på Fälttävlans dressyren från OS och Sveriges lag ligger 3a nu, heja heja ;)
 
Bolero fick vila för att stalltvätten tog hela dagen men ponnysarna och deras medryttare hoppade lite i paddocken så jag fixa lite med hindren och fotade. Bolero undra nog varför han inte fick vara med och skutta men det ska vi ta någon dag i veckan, jag och den finaste hästen som finns ♥
 
Clara & Cleo
Bolero fick gå ett lätt tömkörningspass i förmiddags för han gick ju rätt mycket igår. Han såg väldigt fin ut i alla fall så vi höll inte på länge utan gick ut på en promenad istället så att han fick sträcka på benen. Han ville mest äta som vanligt ;) Har även vart och köpt hem musli idag så nu ska vi testa om han gillar det!
 
Tänkte visa en film från när jag varvar ner honom efter tävlingen förra helgen, var ju länge sen jag visa en vanlig ridfilm så det kanske kan va kul och se om man ser nån skillnad ;)
 
 
Den nya Höökskatalogen kom idag och jag tycker att det mest var kopior på "kända" märken som vanligt. Men det är ändå ganska bra om man vill köpa lite billigare men ändå snygga saker. Det jag fastna för var ett innetäcke som ser riktigt gosigt ut, ett sånt vill nog Bolero ha till vintern ;)
 
Sen tänker jag byta foder till B. igen för han har totalt tröttnat på sina pellets, kräsen är han allt. Han har ätit Pluss Protein och Muskel nu i ett år ungefär så han tycker väl det är dags för nåt nytt. Tänker forsätta med Muskel för det får han inte så mycket av men byta ut Pluss Protein mot Krafft/Red Mills musli grön, det är dock havre i den så vi får se om han bli vrålpigg av det. Men värt att testa för Musli brukar dom ju tycka är godare ;)
 
Mystäcket med 500 g foder :)
Det har varit göör varmt och härligt här idag också och vanligt folk rider väl då på morgonen eller kvällen men jag älskar att rida mitt på dagen när det är som varmast. Det var inte mycket insekter idag när jag red heller så ;) Vi tog oss ner till ån och Bolero blev överlycklig och stog och vifta med frambenen och skvätte vatten på mig, hihi. Sen fortsatte vi upp till sandvägarna och tog en liten galopp och han låg på som bara den, stark som en oxe. Efter det kunde han inte skritta utan det blev passage heeela långa vägen hem, mindre kul men men sån är han ;)
 
Igår glömde jag att skriva men longerade honom i ca 20 min, han fick bara jogga runt och stretcha ut i låg form.
 
Nu får ni inte glömma att kolla på OS invigningen, RGB ska vara fanbärare för Sverige, Grymt!!
 
Nybadad snuttis idag
Det är hysteriskt varmt för att vara Sverige och jag ääälskar det och blir så trött på att folk klagar på att "nu är det för varmt". Inte så kul för hästarna då men dom har stått inne från 11 till 18 ungefär, då red vi ut en runda. Bolero var taggad och stressad men nöjd så fort han fick galoppera ifrån alla insekter. Ökade och minskade volten för sitsen i galoppen ute på ängen och han blev rund och fin, han känns mkt mjukare i sidorna nu när han väl slappnar av i alla fall ;)
 
Imorgon känner jag för o trimma lite i paddocken men det är så stört mycket insekter där så vi får se vad de blir.
 
 
 
Stort tack till Alex som var med som hästskötare och fotograf
Ja då var det måndag igen och man är lika trött som vanligt.
Vädret är i alla fall varmt och så även om det blåst en hel del här idag.
 
Bolero har gått på töm i paddocken, han var laddad idag och jag fick jobba honom ganska länge innan han slappnade av men då blev han superfin och det kändes verkligen som att han jobba igenom kroppen. Efter passet blev det som vanligt stretching och massage med Arnika liniment, lite bortskämd häst kanske ;)
 
Letar lite tävlingar men det ser inte ut som att det blir någon förens i mitten på Augusti, inte så kul att hoppa pay and jump tycker jag, nästa gång satsar vi nog på att rida 95 cm igen. Måste klämma in nån träning också bland allt jobb och annat. Nu blir det sängen med senaste nummret av Equipage!
 
85 cm bed. Clear Round - 0 fel: Han kändes lite seg när jag red fram, var inte riktigt framme för skänkeln. Skrittade bara där för att inte tagga till honom för mycket. Fick komma in på framhoppningen ganska snabbt och där kändes han bättre när jag travat lite och skuttat över det "lilla". Hoppade räcket en gång och han kändes fin, galoppen var ok och han drog inte iväg. Skulle sen hoppa oxern men det ville han inte vara med på utan skulle dra mot utgången ist, provade och trava på en gång men då slängde han sig x) Sen tog vi det i galopp och då rev han frambommen så jag kom på det direkt igen och då hoppa han fint. Han behöver ju oftast få slå ner nån bom på framhoppningen för att komma ihåg o lyfta på benen.
 
Väl inne på banan kändes han cool och pga av den låga höjden travade jag på första hindret sen rulla han på i en bra galopp hela banan tycker jag, kom fel på varenda oxer men bra på alla räcken. Vilket inte gör nåt för oxrar hoppar han alltid bra på :P Hinder nr 6 fick man välja om han ville hoppa en oxer eller en vattenmatta med bom över, valde oxern för jag har inte hoppat vattenmatta på evigheter och Bolero tycker att så låga hinder kan va läskigt x) Är i alla fall överlag nöjd och det känns som att vi fick en bättre rytm och inte lika mycket av och på som det annars kan bli, plus att det kändes väldigt lätt för B. vilket var meningen när han inte vart ute på ett tag! Film kommer.
 
haha älskar Boleros min typ: oh no inte mer fotografering ;)
Det är fint väder idag, det händer väl aldrig på en helg? Grymt skönt är det i alla fall ;) Bolero vilade igår med alltså två vilodagar i rad, inte bra med tanke på att vi ska iväg och hoppa en liten klass imorgon. När jag red honom i förmiddags så kändes han lite oriden och för pigg men jag får ju skylla mig själv, har inte ridit mycket det senaste ;) Vi ska bara hoppa 85 cm CR imorgon och bara ha skoj, tävlingen ligger bara tre km bort så det är himla skönt!
 
Det har även kommit en ny liten häst hit idag, inackordering kan man väl kalla det. Det roliga är att den också kallas för Cleo så nu har vi två Cleosar här ;) Den går ensam för Bolero är ju som sagt inte så snäll mot andra hästar, den lille "hingsten" haha. Jag vet inte hur länge hon blir kvar eller så men det märker vi, nu ska jag se om jag får ut min transport ..
 
Den "nya" bruna Cleo :)
Bolero har vilodag idag för att han gick så bra igår ;) Har ändå gått en liten sväng med honom och borstat och pussat sönder honom, fiiina fiina bäbii ♥ På promenaden ville han mest dra med mig ut i havreåkern, han tycker det är såå mumsigt med havre. Men han behöver ju inte bli piggare direkt så ^^
 
Sen har jag varit på Skara Hästsport och letat efter lacktränset men dom hade inte fått hem något mer sen Falsterbo så det blev inget ;( Letade efter en harv till paddocken också men den var slut den med, så jag fick inte shoppa något mer än E-vitamin till Bolero idag, lika bra det kanske då ekonomin inte är den bästa efter Skåne resan ;)
 
Bolero ♥ Havren, haha.
Får väl börja med och skriva om tömkörningen igår och Bolero var fin i skritt och trav men sen tänkte jag att vi tar lite galopp med men då slängde han upp huvet och sänkte ryggen och blev super spänd. Galoppen funkar ju bra nu när man rider men inte traven och i tömlongeringen är det precis tvärt om, blir inte klok på min lilla häst :P Tänkte även låta honom gå över lite upphöjda bommar men det sluta med att han tog ett stort språng över allihop och höll på o dra omkull mig, haha.
 
Till dagen då, red fram honom på grusvägen och sen gick vi upp i paddocken och tog några språng. Han var ganska spänd men hoppade ändå bra och höll en bra galopp utan alltför mycket bock och skutt. Sen var han såå fin när jag travade av ♥
 
Alien-hästen idag, klippte hans pannlugg för den började hänga en bra bit ner över ögonen.
Han är såå söt i rak lugg ;)
Så kul att få rida igen, fem dagar är för långt uppehåll, haha. Bolero var mjuk och go att rida och inte alls farligt pigg heller, han var mest hungrig på allt som växte intill vägen ;) Det blev mest skritt och klättring i skogen, travade lite emellanåt också för o komma undan från insekterna. Men han känns så himla fin nu och lydig för hjälperna, räcker att använda sitsen när man vill flytta eller bromsa. Imorgon ska han nog gå lite på töm igen bara för att jag tycker det är roligt :P
Har packat upp allt nu och slängt alla tusen kvitton ^^ Förstår inte vem som dragit kortet ungefär hundra gånger dessa dagar. Var ute och plocka in hästarna också och borstade och pussade på Bolero, snuttehästen imorgon ska han skrittas ut en runda. Han har vilat fyra dagar nu för jag hann faktiskt med att tömköra i onsdags innan vi drog iväg.
 
Blev helt tokig förut när jag trodde att jag glömt ett linne nere i Skåne men jag insåg för en stund sedan att jag har haft det linnet på mig hela dagen och bara dragit över en tjocktröja när jag kom hemma. Det är nog dags och sova nu tror jag ;) hihi.
 
RGB & Ninja
 
RGB & Ninja - ärevarvet efter vinsten i Nations Cup
 
Lisen & Matrix som ersätter Malin & Tornesch i OS
 
Malin & Fina Tornesch - ärevarvet efter vinsten i Nations Cup :)
 
Såg att Emma & Anna slängt upp lite bilder från helgen på sin blogg, checka dem här Elfstrands.se
Är äntligen hemma nu efter en lång bilresa från Falsterbo, det har varit så himla roligt och jag längtar redan till nästa år! Vi har varit på showen varje dag utom idag, igår hade vi dock ingen läktarplats men passade på att gå på mässan när alla satt på läktaren ;) Det bästa var ju när Sverige vann Nations Cup i fredags, vilken grym stämning det var!
 
Det var tyvärr rätt dåligt väder och inte så varmt så det blev inget strandhäng som vi planerat men vi hade spa där vi bodde så det gjorde inte så mycket. I fredags och lördags var vi även ute på Strandbaden och dansa tills det stängde ;)
 
Det blev lite shoppning också, hittade dock inte lacktränset från JW som jag verkligen ville ha! Det fanns bara i cob eller ponny och Bolero har rätt stort huvud ändå så jag vill ha full. Men men tur att man bor nära Skara Hästsport så jag kan köpa det där. Det som fick följa med hem blev ändå: Ett dressyrschabrak från BR, piké från Gina, tyglar, stigbyglar Sprenger Bow Balance, ett pannband med pärlor från GG, hv polo stövlar, ett bett, pälsglans, schampo, flugspray och en typ slick godis? eller jag vet inte riktigt hur man ska förklara, kolla bilden :P
 
Bolero fyller hela 16 år idag, men han är lika pigg som alltid. Jag är så himla tacksam att ödet förde oss till varandra och att vi har så roligt tillsammans. Det går inte ens att försöka beskriva det jag känner för honom och det är nog aldrig någon som kan förstå heller, han har funnits där genom jobbiga stunder i livet och alltid hållt mig över ytan.
 
Jag får tårar i ögonen när jag berättar detta men utan honom hade jag inte stått där jag står idag det kan lova. En personligare häst har jag aldrig mött, han är så vänlig och positiv, åh vad jag tycker om honom! Grattis pussar på dig min prins ♥
 
 
♥ Bolero ♥
14/7 1996
e. Wallenstein
u. Bella Donna III
äg. Sara Jung
 
 
 
 
 
 
 
 
 
haha man ska trava av i låg form eller hur ;)
 
 
 
 
 
 
 
 
Dör lite när jag ser hur fin han är nu
Idag har Bolero fått testa dressyrsadeln och den ligger helt okej med pad på honom men jag säger det igen hur kan man tycka det är kul och rida runt i en dressyrsadel varje dag, hej noll balans ungefär ;) Tacka vet jag min älskade Prestige sadel, skönare får man leta länge efter!
 
Hade tänkt rida i paddocken men det var super mycket blinningar så vi gick upp till ängen och han blev väääldigt pigg där. Antagligen för att han vet att det brukar bli galopp när vi rider där ;) Gjorde mkt lösgörande arbete i skritt och sen fick han avsluta med galopp och då var han mer än nöjd. Bildbomb på det kommer senare...
 
Miiin Fiiina
Att jag sitter på hästen innan klockan 9 på morgonen händer inte ofta kan jag säga så jag var nog lite halvt sovande ;) Red i alla fall ut en runda och Bolero var fin, lite stressad och ville gärna passage trava. Började med att skritta och trava på grusvägarna i skogen och tog sen lite galopp på ängen. I galoppen blev han väldigt pigg men han springer ändå inte iväg längre utan jag kan ha honom i en kort galopp, hoppas det är ett tecken på att han börjar bli starkare ;)
Gick upp tidigt imorse och red Bolero (dagens ridpass kommer i eget inlägg) innan jag tog lilla bilen hem till en av mina bästa vänner från skoltiden, tyvärr bor vi ca en timmes bilväg ifrån varandra så det blir ju inte att man ses så ofta. Vi red i alla fall hennes fina 5-åring Fellini e. Magini ue. Falleur :) Han fick även prova mina sadlar så på bilderna rider vi i min nya Tekna Dressyrsadel.
 
Jag & Fellini
 
 
 
 
 
 
Emelie & Fellini
 
 
 
 
Mmm älskade sommar jag skulle kunna leva med att ha sommar året runt, lätt. Snart är den över så man får njuta så länge det varar ;)
 
Bolero har gått på töm idag i paddocken, han var fin fin fin som vanligt nu. Vi jobbar på att han ska kunna ha stöd i tömmarna hela tiden, förut har jag lättat så fort han velat sträcka sig framåt/neråt för att visa att det är rätt väg. Men nu tycker jag att han blivit mer avslappnad och sänker nacken mer och då vill man ju gärna ha ett jämt stöd i handen istället för att han går med mulen i marken ;)
 
Han var väldigt duktig och gick i en stadig form nästan hela passet och inte trava han ur takt en enda gång! jag fick istället smacka på för att han skulle ta för sig lite mer i traven. Värmen gör honom segare vilket kan vara skönt ibland som omväxling ;) hihi
 
En av oss blir i alla fall bra på bild ;) haha.
 
Du är det vackraste jag vet
Idag blev det äntligen lite hoppning i paddocken eller hoppning och hoppning mer lyfta på benen kanske man ska säga. Eftersom jag inte hade någon som kunde hjälpa mig fick jag hoppa på samma höjd som va ^^ Började med att rida fram på vägen sen gick jag upp till paddocken, hade ställt två hinder på långsidan och ett mini hinder snett igenom så att det blev som en liten bana. Bolero var kanon fin lagom pigg och med en bra galopp utan att vara alltför dragig ;)
 
Tänkte mycket på en artikel i Equipage om heta hästar som var skrivet av Henrik Tapper, "att man ofta kortar dem så mycket man kan i svängarna och sen skjuter dem iväg mot hindret, vilket blir väldigt orytmiskt och hästen landar ofta långt bakom hindret." Kände att det stämde in precis på Bolero så jag försökte hålla igång en bra galopp i svängarna också och han kom hela tiden rätt på hindren, hade även lagt markbommen långt framför hindret så att han skulle hoppa av tidigare, vilket han har svårt för på räcken. Men jag är såå nöjd och såå kär i den hästen idag ;) ♥
 
Dagens övning :)
Nu har jag semester i hela 9 dagar, wohoo. Äntligen lite tid över för att vara i stallet hela dagarna innan vi drar till Falsterbo. Då kommer jag inte få träffa bäbishästarna på några dagar men det är bra att släppa lite på kontrollbehovet kanske...
 
Bolero har i alla fall vilat både igår och idag, hade planerat vila igår men idag när jag kom hem från jobbet ösregna det och åska så det blev inget ridit idag pga av det.
 
I förmiddags var jag och bytte min Tattini dressyrsadel mot en Tekna dressyrsadel, var en privatperson som svarade på min annons och ville byta. Har inte hunnit testa den på Bolero än men la på den på Cleo när hon stog i boxen och åt och den låg som en smäck på henne!
 
Vore ju kanon om den kunde passa bägge, Cleo kan ju även ha Boleros Prestige hoppsadel så med lite tur kanske det funkar ;) Sadeln är dock 17,5 i sitsen kan ju bli lite stort för mig men men ska ju inte använda den såå ofta direkt.
 
Imorgon hoppas vi på bra väder så ska jag rida bägge hästarna :D
 
 
Vääldigt goa knästöd :)
Om exakt en vecka är vi (Jag & Jenny) på väg till Falsterbo, ska bli såå roligt! Vi åker ner på onsdag och stannar till söndag, tror vi ska bo i en stuga men har inte helt koll på det. Spelar mindre roll känner jag bara man är där!
 
Vi ska nog inte gå på showen varje dag utan göra lite andra saker också men jag lär spendera rätt mycket tid på mässan eller säger man mässan? det kanske bara är i gbg man säger det x) Ni vet vad jag menar i alla fall.
 
Bolero har sagt att han vill ha ett lackträns från JW och jag vill ha ett par stigbyglar från sprenger, det är väl det jag har bestämt mig för att köpa men sen vet man ju att det brukar bli ganska mycket mer än planerat.
 
Är det någon mer som ska dit? :)
 
Har inte varit där sen 2010 men då vann RGB och Casall Grand Prixen ;)
Hade ju tänkt att hoppa lite i paddocken idag men det gick inte för det va så sjukt mycket blinningar. Så jag fick rida på ängen istället det är mer öppet där så det blåser mer = mindre insekter. Fokus låg på galoppen och vi cantrade mest runt på volter och även några varv runt hela ängen. Han var sjukt fin, låg inte på något utan höll en rytmisk galopp i låg form. Önskar att det kunde vara sommar jämt för Bolero går alltid som bäst då, om man slapp alla kryp bara ..
 
Efter jag hade ridit fick dom gå in i boxarna och Cleo som hade varit ute när jag red var helt blodig på hela halsen och hade säkert femtio blinningar bara på ena sidan av halsen! Inte finns det något medel som hjälper heller, imorgon ska jag låna hem ett flugtäcke och se om det hjälper, isf ska det inhandlas till båda hästarna.
Det är värsta sommarvädret här idag men det är inte bra för hästarna direkt. En miljon blinningar så till och med Cleo är tokig. Gjorde ett försök till att tömköra och Bolero var väldigt fin men irriterad på blinningarna såklart men han gjorde så gott han kunde. Han fick jobba lite över bommar och det gjorde han utan att spänna sig. Sen fick dom gå in och vila i boxarna, vilket var mycket uppskattat ;)
 
Underlaget i paddocken är toppen precis som jag vill ha det, lite djupt på endel ställen men det sätter sig nog snart. Plocka fram lite hinder förut så imorgon ska vi försöka hoppa lite tänkte jag.
Jag har ju inte gjort något med Bolero på hela helgen så han var lite pigg idag. Red bara ut en runda och även om han var ganska pigg så tyckte jag att han gick väldigt bra, mjuk och trevlig. När vi ridit halva rundan så började det såklart regna, det kan inte gå en enda dag utan regn tydligen. Imorgon ska jag tömköra och testa underlaget i paddocken ;)
 
Invigde de nya stövlarna idag också och dom är som gympaskor att gå i, så sköna. Så kan rekommendera dem till folk som är som jag som gärna rider runt i gympaskor men ändå vill ha en stadigare skänkel vilket man får av skaftet på stövlarna.
 
Tror att jag är lite x-bent eller?? x) haha
 
Cleos blivande pojkvän? Har varit i kontakt med ägaren och vi får se hur det blir, ett gulligt skäckföl nästa år vore ju inte fel. Men samtidigt tänker jag på allt som kan gå fel med en dräktighet, vill ju inte att det händer Cleo något.
 
Hingsten heter Zeb e. Tammerfors xx u. Harmonie ue. Doman ox och står några mil härifrån bara. Cleo har fått ett föl efter honom innan jag köpte henne, ett stoföl född 1998. Vill ni se mer av hinsten kolla BLUP.
 
 
 
 
 
 
 
Foto: Johanna J.