Det känns som att jag aldrig kommer kunna röra en muskel mer i kroppen efter att ha fixat med paddocken hela dagen. Men nu är den fin tills det börjar ösregna igen .. dumma Sveriges väder. Vi har lagt på mer stenmjöl där det behövdes och sen lagt sand över hela banan, dock ett tunnt lager sand då jag är livrädd att underlaget ska bli djupt :P haha.
 
Men eftersom att det tog så mkt tid med paddocken så har jag inte hunnit göra något med Bolero, men han har ju gått på betet hela dagen och sprunigt rätt bra där så han överlever. Tänkte ta in dem inatt även om det är fint väder, så att dom pausar lite från gräsätandet, i den andra hagen var det inte mycket gräs alls så får vänja in dem igen.
 
Paddock - glömde ta en före bild men såhär ser den ut nu :)
Hästarna fick gå ut i stora beteshagen idag ;)
 
 
 
 
Nu ska jag ut och fortsätta med paddocken, kommer bilder på det sen ;)
 
GRATTIS TILL FINASTE PONNYN SOM FYLLER 20 ÅR IDAG! :D
Red ett litet pass i paddocken med hackamore faktiskt! Väldigt nyttigt att göra det ibland för man får rida mer med sitsen och glömma handen, vilket jag tycker är super svårt kan knappt svänga eller stanna med hacket. Men det gick bra ändå får jag säga, Bolero lyssnade bra och var lugn.
 
Gjorde mest svängövningar på serpentiner med små volter i osv för att få honom att vända för sitsen. Avslutade med att galoppera på stora mittvolten och han var superfin i galoppen! Får nog nästan testa att hoppa med hackamoret nån dag om jag vågar för han blev inte så stark utan vilade i sprången. Men man vet ju inte om det var bettet eller om han hade en bra dag ;) Det återstår att se, mycket nöjd med passet i alla fall.
 
Smakprov från dagen, mer kommer när de är redigerat :)
Underbart med fredag det skulle det allt vara oftare. Jag har hunnit med ganska mycket idag, först ett besök på Skara Hästsport och har som alla andra i hela häst-Sverige köpt mig ett par Tretorn Falsterbo på rean ;) Tänker väl mest ha dem hemma när jag rider ut osv för att det är bekväma och mjuka att gå i och skönt att ha två par stövlar i fall ett par går sönder så behöver man inte akut köpa ett par.
 
Sen åkte jag och köpte stolpar och lite annat smått och gott till den stora beteshagen som vi fixat med hela kvällen så nu kan jag släppa hästarna där i helgen! Paddocken ska även fixas, det kom stenmöjl och sand igår som ska läggas på så allt börjar falla på plats här ;)
 
Har även hunnit med att rida Bolero men det kommer en utvärdering om det i ett eget inlägg.
 
Idag har hästarna fått nya skor vilket verkligen behövdes, har gått för många veckor denna gången men men nu är dom fina om fötterna. Dom har varit ute inatt också så jag behövde inte mocka, vädret ser fint ut nu med så det lutar åt en till natt ute, skönt.
 
Igår red jag dressyr/uteritt började med att jobba honom på ängen i skritt och galopp och han var fin så länge jag orkade rida ihop honom, måste verkligen sluta slörida och igår red jag verkligen ordentligt då gick det bra också. Efter det så gick vi i en runda i skogen och han kunde trava säkert 500 meter i låg avslappnad form och luft i steget utan att ligga på och öka hela tiden, behöver jag säga att jag bara satt och log? Underbara häst!
 
Idag tömkörde jag lite efter att hovslagaren var klar, men det var så mkt blinningar så han var lite stressad över det annars var han mjuk och fin i bägge sidorna faktiskt och travade med bra takt :)
Blev det för Boleros del idag, inte planerat men tiden räckte inte riktigt till för att rida. Vi var i paddocken och trots allt galet regnande igår var den torr, jag blir lika förvånad varje gång. Underlaget var perfekt nu det blev lite djupt när han gått på samma volt en stund men annars toppen.
 
Hästen var vääldigt spänd och gick med hög nacken nästan hela passet, trots både inspänning och halsförlängare. Galoppen var dock fin i början innan han hetsade upp sig. Imorgon får det bli lösgörande arbete i skogen och hoppas på att han inte är lika spänd då.
 
Bild på Clara & Cleo från idag, kan man inte tro att ponnyn blir tjugo år på fredag ;)
Uppdaterar lite härifrån träsket som vi just nu bor i, läget är såhär att det regnat mer på en dag än det gör normalt sett på hela juni månad. Ja ni kan ju räkna ut själva att översvämningen är ett faktum. Alla åar är överfyllda och det står vatten överallt, bönderna borde nog fundera på att odla ris eller nåt istället ;)
 
Hästarna behöver ju cyklop och våtdräkt i princip men eftersom att jag inte äger något av det så fick Bolero ha 300 grams vintertäcke med hals och ett fleecefodrat regntäcke över och Cleo hade också två täcken men ingen hals på sig. Tog in dem direkt när jag fixat stallet runt 18 ungefär och dom verka inte missnöjda över det. Bolero trodde knappt det var sant när han fick gå in så tidigt ;)
 
Har varit på Granngården en sväng också och köpt mer spån och krafftfoder, det går ju inte att ha hästarna ute på bete nu så det går åt endel strö och mat. Hösilaget börja ta slut också, hoppas på bra väder snart så man slipper fodra så mycket inne ..
 
Har ju inte visat filmen från Grästorps tävlingen för att jag tycker att jag rider så fruktansvärt dåligt men nu när jag tänkt lite så är ju detta min träningsdagbok och där vill jag ha med allt vi gör så here you go ..
 
Kommer även börja använda videofyme mer nu då youtube tar bort mkt kvalite i filmerna, tar lång tid att ladda upp och tar bort musik man lägger till.
 
Kanske ska döpa om dagens ridpass till dagens arbete eller något sånt istället för jag vet aldrig vad jag ska ha för rubrik när jag har tömkört/tömlongerat ;) Vilket jag gjorde en snabbis idag i regnet, suuuck.
 
Bolero var fin i alla fall, lite överkänslig i början och jag fick inte smacka eller nåt för då flög han iväg. Lugnade sig ganska snabbt när han fått trava några varv och jobbade på bra. Fick igenom högersidan ordentligt så han verkligen kom runt där, han vill ju gärna gå vänsterställd annars.
 
Funderar på att utöka tömkörningsjobbet till 3 dagar i veckan och rida 3 dagar plus 1 vilodag. Tror det är bättre för ryggen än att låta honom vila helt 2 dagar i veckan. Men man ska hinna och orka gör det också, och vädret just nu gör ju inte saken lättare ..
 
 
 
 
 
 
Hjärtat <3
Det blev bara en go skrittrunda i skogen idag, han var mjuk och fin tills vi skulle gå hemåt då blev han spänd och började passagetrava. Valde då att ta ut honom lite på ängen och jobba honom och sen travade vi lite på grusvägen då slappnade han av igen :) Tror ni inte att det började spöregna när vi var några hundra meter hemifrån? Stora regndroppar så jag blev blöt in på underkläderna igen. Hade i alla fall jacka på mig så överkroppen klarade sig, hade tagit på Bolero ländtäcke också och tur va väl det.
 
Försöker hitta lite tävlingar och åka på med men det är inte så gott om dem, de flesta klubbar har pay and jump men det ligger på kvällstid och såklart dem veckorna när jag jobbar eftermiddag. Vill knappast ta ledig från jobbet för att åka och hoppa lite eller åka 15 mil fram och tillbaka till tävling känns inte så lockande heller. Så troligtvis blir nästa i Myråsen den 22 Juli (väldigt nära och bra, ca 4 km dit hemifrån) kommer hoppa 85 cm clear round och ev. 95 cm som är en vanlig klass.
Midsommaraftonen är över för denna gången och lite fint väder var det allt ;) Extra skönt med en till ledig dag i alla fall, nu har man hela helgen kvar.
 
Igår tömkörde/tömlongerade jag B. i paddocken, han var riktigt fin. I hans svåra varav (vänster) där han gärna pinnar på som bara den i traven för att slippa bära vikt på innerbak travade han med en bra takt och riktigt schvung i steget. Jag fick smacka för att han skulle hålla i gång traven och inte gå ner i skritt, har väl aldrig hänt förut.
 
I högervarvet var han lite spändare och lite springig stundtals men annars hyfsat fin där också. Höll väl på i max 30 minuter, sen tog vi en lång seg promenad upp till brevlådan och Bolero stannade och käkade klöver varann meter, han brukar ju annars älga på som bara den men igår gick han verkligen efter mig som en hund, gosehästen ♥
 
Idag tänkte jag väl rida ut en runda men får se hur det blir med det för det ösregnar :s Ska i alla fall ge mig ut och fixa boxarna nu för hästisarna fick vara inne inatt då det började regna igår kväll.
 
Bild från förra midsommarafton :)
Bolero vilar idag eller jag ska ta med honom på en liten promenad så att han får göra något annars tycker han så synd om sig själv ;) Det är super varmt och soligt också, hoppas det håller i sig tills imorgon! Eftersom att det inte blir någon ridning idag får ni kolla på lite bilder från igår.
 
 
 
 
 
 


Kan sammanfattas med ett ord: Tokig häst ;) Det brukar ju vara så när det finns bommar med i bilden. Började med att skritt över lite upphöjda bommar, det gjorde han helt okej utan att bli alltför pigg. Sen gjorde vi det i trav, även det gick ok även om han travade fortare och fortare för varje bom han tog sig över. La in skrittpauser hela tiden för att lugna ner honom.

Sen började vi hoppa lite på plankhindret gick bra det första gångerna sen var han mer i luften än på marken och gick knappt att få kontakt med. Härligt värre. Så han fick bocka runt några varv och vi sänkte ner hindret och hoppade en gång sen avslutade jag. Ingen ide och försöka mer när han är så upphetsad :P

Toker över cavaletti ;)
Det är sol idag faktiskt, sommaren kanske är här nu om vi har tur. Igår vilade hästarna för det regnade och det passade ganska bra för Boleros del med vilodag då han gått bra i tre dagar.

Idag red jag ut och körde lite konditionsträning, galopperade en runda och sen skrittade och så galopp igen. Hade tredelat pelham med dubbla tyglar och det gick ganska bra. Han blir hetsig efter galoppen när man ska ner i skritt men så länge man galopperar är han ju nöjd. Men det är så mkt häst och hålla ihop i galoppen fast han inte är så stor.

Men pelhamet är kanske ett altenativ när man galoppar ute för att hålla ihop honom, men jag vill inte rida på det ofta för den delen heller. Imorgon blir det nog lite hoppning i paddocken ;)

Fick svar på Boleros träckprov idag också, skicka in igår så dom är väldigt snabba. Han hade i alla fall 0 på allt i år igen så det känns bra!

Söte idag, matchar catago täcke och grimma ;)

Blev dressyr i paddocken trots allt ;) Han var fiiin så länge jag skrittade på kort tygel, så fort jag ger honom hela tygeln så ska det passagetravas.

Börjde med att rida serpetiner och han var fin så fort jag tog tyglarna så det var kul. Efter en "skrittpaus" så övergick vi till skänkelvikningar och även lite trav nån långsida emellanåt för travade jag mer blev han bara springig och spänd. Avslutade med att trava lite ute.

England vs Sverige ;)
Är det faktiskt än så länge men det börjar nog snart regna igen ;) Så jag ska ge mig ut i stallet nu och passa på att rida. Men kan verkligen inte bestämma om jag ska rida ut eller trimma i paddocken. Han gick ju tömkörning där igår och var väldigt fin, men vill helst inte att han går där två dar i rad.

Svårt val men det blir nog paddocken, jag känner för dressyr idag plus att det är nära till stallet om det skulle regna x) Boleros skor sitter inte bra heller och hovslagaren kommer om typ 1,5 vecka, bra planerat får jag säga till mig själv. Dom har väl gått 9 veckor nu med skorna men han hade såklart ingen tid så det är bara att hålla tummarna att dom sitter kvar!
Äntligen helg för min del, jobbat mer än heltid denna vecka därav min frånvaro här på bloggisen ;) Ska berätta lite kort om vad Bolero gjort i veckan tänkte jag.

I onsdags blev det longering i paddocken som var riktigt torr och bra trots allt regn. Lite imponerad att min paddock som inte är dränerad eller nåt torkar upp på en dag men ridkolan som har dyra riktiga paddockar får plaska runt i vatten och gegga ;) hehe dyrast är inte alltid bäst. Bolero var såå himla fin i longeringen i alla fall, blev mkt galopparbete i låg form.

Torsdags fick han vila och igår red jag ut och även då var han gööör fiiin, kärlek på honom alltså. Han kan verkligen få en på bra humör när man behöver det ;) Idag får jag se vad vi ska hitta på men jag är så trött så det blir nog lite arbete på töm.

Love ♥
Motivationen är i botten igen, vädret är tråkigt och jag saknar och ha en "projekthäst". Igår red jag ut och blev genomblöt IGEN, det ösregnade hela rundan och jag kommer aldrig mer rida i regn alltså. Utrustningen blir ju förstörd och Bolero stannade typ hundra gånger och undra om jag blivit galen som tvingade ut honom i det vädret. Han var trots allt snäll även om han helst ville springa hem till sin mysiga box ;)

Idag har vädret varit bättre så det blev lite trimm i paddocken och vi fortsatte på lördagens spår och han var riktigt fin. Lite för överladdad och tog gärna till passagetraven när det blev jobbigt men överlag så fick jag ut det jag ville av passet. Det är så kul att det går och pressa honom lite mer i dressyrjobbet nu utan att han går i taket, fiina hästen ♥

Imorgon tror jag att det blir longering, var super länge sen jag bara longerade och inte tömlongerade ;)

Ninis finis, det är faktiskt tomt i stallet utan henne
Jag är fruktansvärt trött på detta eviga regnade, vi har fått en fin solig vecka i maj nu blir det inget mer på hela sommaren säkert. Paddocken är en lerpöl och hagen lika så, härligt sommarbete. Jag vill bara att det ska torka upp så vi kan lägga på mer sand i paddocken, vill ha den klar nu, helst igår.

Har gjort ett försök idag med att motionera min häst det slutade med att jag var genomblöt in på underkläderna och Bolero var grinig. Nä men tömkörde faktiskt rakt fram på grusvägen och det gick gör bra, sen tog jag honom på volt uppe vid stora vägen och han var avslappnad och taktmässig i traven, gjorde många övergångar skritt/trav för och få med bakbenen och ja han var duktig.

Imorgon ska vi sätta igång mer igen efter en slappis vecka för Boleros del, hoppas då på bättre väder!

Detta har jag roat mig med i helgen, målat hinder, snygga plank va? ;)


Skrittjobb i paddocken mellan alla regnskurar och han var så himla fin! Red faktiskt med sporrar på honom idag, det händer kanske två gånger om året, men jag får nog börja göra det lite oftare för det var mycket lättare att flytta honom med dem. Han tog inte till passagetrav för att komma undan en endaste gång utan jobbade på fint.

Gjorde lite serpentiner, volter och öppna, tänkte verkligen på de saker Madde tipsade om på förra dressyrträningen. Att verkligen vara övertydlig med sitsen när jag vill vända så att han vänder med hela kroppen och inte bara förböjer sig i halsen. Redan efter något varv på kort tygel så hade jag honom jämt på bägge tyglarna. Red kanske bara i 30 min för det började spöregna då gick vi in, men jag hade gärna trimmat vidare när han kändes så bra ;)

Bolero idag, jag gillar paddar ;) haha


Du är allt jag nånsin önskat, Du är allt jag nånsin drömt.
Du är den som får mig minnas, Alla drömmar jag har glömt.
Och du är den som får mig hoppas, Du är den som får mig le
Denna jobbvecka är snart äntligen slut, känns som jag inte hunnit med hästarna alls och jag får så himla dåligt samvete då. Igår var veterinären här, väldigt trevlig och bra var hon, från distriktsveterinärerna. Hon har varit här för några år sen också så hon kunde vägen, så svårt och förklara för folk vart vi bor, alla åker fel :P

I alla fall så blev båda vaccinerade, Bolero tyckte inte det var så kul. Så fort den bilen kommer så gömmer han sig längst in i boxen. Han blev ju sprutad så mkt förra sommaren när han hade Erlicihias så han har blivit lite stickrädd.

Cleo fick även sina tänder kollade men det såg gör bra ut så hon behövde inte ens raspa, hon tyckte även att Cleo såg väldigt fräsch ut för att vara 20 år, så det var roligt ;) Det enda vi skulle tänka på var och variera bett på henne då hon biter tag i bettet och sliter på tänderna i underkäken.

Drogad ponni ;) hihi

Blev en uteritt, dom ska vaccineras imorgon så han behövde gå lite mer idag tyckte jag, då det kommer bli några dagar med bara skritt efter vaccinationen. Han kändes så fin i början men efterhand blev han bara piggare och piggare och när vi skulle galoppera på ängen så var det fullt race, fick ihop honom efter en stund men han vilade aldrig riktigt i sprången och var avslappnad utan försökte hela tiden springa iväg. Sen travade jag ner honom lite på grusvägen där kändes han lite lugnare ändå ;)

Hoppas verkligen vädret håller sig fint idag för igår ösregna det hela em/kvällen så hästarna fick komma in på natten i alla fall, men idag hoppas jag kunna ha dem ute.

Bolero hitta en presenning och leka med förut, söööthästen ♥
Yees inget regn idag, kanske kan bli lite sommar nu ;) Har i alla fall tömlongerat Bolero i paddocken och han var super fin. Kom verkligen åt honom idag och fick honom och jobba med bakbenen, duktig bäbis. Dom ska få vara ute inatt tänkte jag, det är inte så varmt men dom har täcke så det går nog fint.

Har ni era hästar på bete dygnet runt på sommaren oavsett väder? Jag tycker i alla fall synd om dom hästar som gick på bete förra veckan när det var 5 grader och spöregn, utan täcke dessutom :P
Eftersom Bolero har en lugn vecka nu, inte planerat men pga av vädret och att jag jobbar mkt så tänkte jag visa lite bilder som vi tog efter hoppasset förra veckan. Visst är han fiiin ;)

 

 

 

 

 

 

Foto: Johanna Jung
Roligt att det är Juni och jag går runt med mössa och dunjacka, det är iskallt ute verkligen. Nina har åkt nu också för nån timme sen, gick på transporten så snällt så, men det har jag ju lärt henne ;) Kommer kännas tomt i några dagar men ändå skönt att bara ha sina egna igen.

Jag red henne en sväng i skogen i förmiddags och hon hade ganska bra bjudning, sen har hon ju lite egna ideer men jag gillar ju hästar som inte är som alla andra, haha. Hoppas verkligen det kommer gå bra för henne nu på ridskolan, kommer åka ner och rida henne ibland och fortsätta hennes utbildning :) Snart flyttas ridskolehästarna till sommarbetet också då får jag ännu närmare till Nina.

Bolero hade jag inne och borsta lite på sen tänkte jag låta honom beta lite i den stora sommarhagen så jag tog på longerlina (har inget helt staket där än pga av paddocken) men han ville ju inte äta utan ville gärna longera sig själv istället. Så det var lika bra och släppa ut honom till Cleo igen och då sprang han som en galning, någon gillar inte vilodagar ;) haha.

Hejdå Ninis
När vi kommit hem från tävlingen så kom min duktiga medryttare Sandra och red båda damerna. Cleo hade varit pigg och Nina red hon i paddocken med min hjälp, gick riktigt bra. Lite bilder på först Cleo och sen Nina från dagen. Kan tillägga att det är första gången Sandra sitter på Nina ;)




















Foto: Johanna Jung

95 cm bed A:1a - 4 fel: Bolero var super snäll som hoppade för vi kom fel på alla hinder och jag red rent ut sagt som en kratta x) Red ändå fram länge och försökte få honom lösgjord men fick honom aldrig mellan hand och skänkel och hittade inga bra lägen. Framridningen var i en liten grushage och underlaget var kasst så där gick det inte o rida så mycket. Framhoppningen var i ridhus och alla hoppa som galningar så vi blev på ridna en gång och folk börja skälla men det fanns verkligen ingenstans att ta vägen och Bolero är extremt rädd för andra hästar så jag hann hoppa räcket två gånger innan jag skulle in.

Sen skulle det vara två inne på banan samtidigt och Bolero hatar att vänta och stå still så när vi skulle starta stog han bara o bocka och hoppa på stället så jag fick ingen bra galopprytm heller utan fick nästan trava mot första hindret. Sen var han ju som sagt snäll och hoppade och klarade alla hinder utom näst sista, ett grön/svart räcke som han rullade ner. Så mycker nöjd med Bolero men jag får banne mig ta och börja rida lite xd Jag har har film men vågar nog inte visa den, ser hemskt ut ^^


Min otroligt fina häst, vad jag älskar dig ♥

Ska strax gå och lägga mig och tagga tävling imorgon, har inte tävlat så högt sen maj förra året så lär ju vara nervös imorgon. Men jag är glad om vi kommer runt och jag startar först i laget så jag kan kolla på alla de andra sen och bara ta det lugnt ;) Jag ska alltså hoppa lagklassen som är 95 cm, lågt för endel jag vet men jag tycker det är högt ^^

Det har regnat rätt bra inatt och under dagen men senare i eftermiddags slutade det så jag kunde rida ut en runda, Bolero vila igår så kändes inte bra att han skulle stå två dagar innan tävling :P Han kändes något stressad och det tog en stund innan han slappnade av men sen blev han riktigt fin.

Nina åker nog på troligtvis på söndag så får väl rida henne sista dagen imorgon, känns lite tråkigt men jag kommer jobba sjukt mycket nu framöver så får vara glad om jag hinner hålla igång Bolero ;)


Det har bara regnat liiite x)