Jag har varit så trött det senaste alltså, kroppen känns så tung och seg så det är inte sant. Nu har det kommit snö här också och det gör ju inte saken bättre. Men försöker ändå se det positivt, det blir ljusare och mjukare att rida ;) Jag orkade faktiskt gå upp och mocka och rida lill bäbisen innan jobbet, det var verkligen gött och ha stallet klart när man kom hem.
 
Tiffany var lite spänd och tyckte det va lite läskigt när det låg snö på stenar i skogen. Red inte så länge utan tog lite skritt och trav bara, Imorgon ska vi försöka ta oss ner till ridhuset med henne, får se om vi lyckas..
 
Lillan
Bolero hälsar och säger att han vart ute på en tur i snöstormen, nä så farligt var det inte men blåste endel. Han var mjuk och fin, Looove him <3
 
Har äntligen klickat hem detta täcke som jag velat ha såå himla länge, Bolero har inget tjockt stalltäcke och han kommer bli dööö snygg i detta. Beställt på ponnyprakt.se, kostar 1200 kr.
 
Imorgon är det sex år sedan hästarna kom till våran gård och det var även då jag skrev på pappren att ha Bolero på prov i en månad, galet att tiden går så fort. Och som jag har skrivit innan så har det inte varit en dans på rosor med den hästen men det var nog meningen att det skulle bli jag och han ♥ Han behövde mig och jag har behövt honom så många gånger, jag älskar honom av hela mitt hjärta.
 
Bäbi och lill bäbi har fått vila idag, hahaha. Clara har ridit Cleo idag också så hon har fått motionera i helgen, det är bra för den lilla tjockisen ;) Bestämde mig även för att klippa Bolero för han blir svettig som bara den efter våra små ridpass vi har nu och dom ska ju ökas på så tyckte det va lika bra. Dock blev det inte helklippning utan nån sorts halvklippning, vill ha kvar päls över ryggen och länden för han är ju känslig där. Men det blev rätt okej ändå, tycker annars det är fult och inte klippa hela men nu är det funktion före snygghet, haha.
 
Han var rätt snäll och klippa men svårt o få det rakt när han inte kan stå på alla fyra ben samtidigt utan ska stå o veva med frambena och helst ha mulen på klippmaskinen så han ser vad jag gör x) Sen är han ju jobbig på högersidan bakom öronen så där blir det ju aldrig speciellt fint.
 
Hahaha tycker han ser ut som en älg på denna bilden men ni ser ju lite av klippningen :)
Det gick ganska bra med Bolero idag, skrittade på bra i början sen travade jag lite och sen kunde han inte skritta mer, men han är såå mjuk och go alltså, som att sitta på en gummiboll ;) Mot slutet blev han dock väldigt taggad så då slutade vi och jag hoppa av och gick med honom hem. Han verkar nöjd över att få komma igång lite igen i alla fall :)
 
Aww visst är han fin <3
 
Clara Har ridit båda ponnysarna och det hade gått bra, båda gick ute i skogen. Känns mycket bra att alla fått jobba lite idag :D Cleo hade tydligen vart pigg, precis som hon va när jag red förra helgen. Kul att hon är 20 år och hur pigg som helst :) Kanske kommer lite bilder på henne imorgon för nu ska jag ut på festligheter, puss!
 
En liten filmsnutt från idag också, haha tokeeeer ;)
Det är så himla svårt att komma på rubriker, varför ska man behöva ha en rubrik ens?? Jaja hästarna har vilat idag, som dom gör varje fredag då jag åker hemifrån 07.30 och är hemma 18.30, då är det bara att mocka och ta in dem som gäller, got to love fridays ^^
 
Igår försökte jag mig på att tömköra Bolero och ja det blev ju som det blev. Han passagetrava hela tiden och drog in nosen mot bogen när jag försökte bromsa upp honom. När han tyckte jag bromsa för mycket så vände han sig antingen mot mig eller hoppa rätt upp i luften. Sen ville jag ju att han bara skulle gå på fyrkanten men han vet ju att vi brukar även gå på volt när vi tömkör så det vill han ju göra hela tiden. Så det blev väl inte jättelyckat men hästen va ju glad i alla fall ;) Imorgon blir det suicide mission att rida honom utanför paddocken, har ni tur kommer det film på det x)
 
Kommit hem från jobbet nu så det är väl den enda tiden jag har att blogga på, nätterna alltså. Känns väldigt tungt med skolan just nu, orka känner jag bara. Longerade Tiffany igår får jag väl skriva för klockan är ju efter tolv, hon är så rolig när man longerar för först ska hon busa runt i tio min sen orkar hon gå fint i två minuter sen är bäbisen gör trött så då får man sluta :P Hon fick i alla fall trava över lite bommar och det gjorde hon bra när hon hade busat av sig ;)
 
Imorgon eller ja senare idag blir det ska jag ta Bolero på töm :D Frågade Veterinären om det var ok och det var det, bara skritt då men bättre än inget. Han behöver komma igång med överlinjen igen och då är ju tömkörningen guldvärt, jag tycker det är himla roligt också i alla fall med B. för han är så känslig :) Vill att mitt JW träns ska komma också, han kommer bli såå fin i det! God natt!
 
Lillan med det nya pannbandet ;)
Idag var det bara o dra sig upp ur sängen efter fem timmars sömn och åka iväg till kliniken med Bäbi. Han är allt bra snäll i alla fall, lastar honom själv utan problem och han går som en hund efter en när man är därinne, han är väl rädd att jag ska lämna honom. haha. Det såg ialla fall mycket bättre ut och inflammationen är borta men han kommer tydligen alltid ha kvar gallan, det är ju inte så kul för då kommer jag gå runt och vara orolig att det har kommit tillbaka hela tiden.
 
Ringbandet var fortfarande lite för tjockt så han kommer nu få ridas i skritt och även i trav, traven ska ökas på lite succesivt och sen blir det återbesök igen efter nyår för och checka av så att det inte blir nåt bakslag. Dock sa jag till veterinären att han inte går o rida rakt fram på utanför paddocken utan att det blir rodeo då, men hon sa att jag fick göra så gott det gick. Skulle frågat om jag kunde få lite lugnande åt honom, haha ;)
 
Snuttis idag på kliniken ;)
Hemma nu från bion och den var grym, så tråkigt att filmerna är slut nu bara!
 
Innan jag drog iväg på bio och middag så skutta jag lite småhinder med Cleo i paddocken, jäklar vad taggad hon var kan jag säga. Pigg 20-åring det där ;) Dom andra hann jag inte göra nåt med idag men dom klarar sig, bara Bolero som tycker synd om sig själv och inte fattar varför han inte får vara med och hoppa. Snutten<3
 
Nu ska jag sova, ladda för en ny tuff vecka, five more to go, hang in there!!
 
Gammal bild på Cleo, ingen kunde tyvärr fota idag :/
Älskar nummer 17 som det är idag och dagen har vart fin. Började med att ta in Bolero och borsta, frisera osv gick sen en promenad eller powerwalk med honom. Mockade och vägde upp allt hö sen tog jag in bäbis ponnyn och red henne i en halvtimme i paddocken.
 
Hon var såå fin, skritten är toppen nu hon går i en lagom unghäst form och i den fria skritten så vågar hon länga halsen och ta för sig men ändå ha kontakt med bettet. Hon kom verkligen loss i traven idag också även om det är den som är jobbigast, tog lite galopp också åt bägge hållen vilket va första gången jag testa den i paddocken och där har hon verkligen lätt för sig, man kan bara stå och låta henne rulla på i mjuk galopp :)
 
Efter det så blev det Skara Hästsport som jag misstänkte hade dom inte tränset hemma men jag har beställt det och det gick på 1119 kr med 20 % så det var ju helt ok. Hittade ett billigt GG pannband för 100 kr till Tiffany också, hennes är så tråkigt så tyckte hon behövde ett annat. När jag kom hem klippte jag Cleo, det blev helklippning och hon ser ut som värsta tävlingsponnyn nu ;) Ni får se bättre bilder imorgon om det är bra väder för då ska jag skutta lite i paddocken.
 
Lite fel färg på pannbandet men det mörknar väl ;)
 
Före - Lurvig som en isbjörn
 
Här ligger pälsen, haha.
 
Klar ponny - hon fick ett hjärta och ett C på rumpan som förra året ;)
Har tänkt och blogga hela veckan men min data krachade i söndags så nu har jag den andra bärbara och jag gillar inte bärbara datorer, suuck. Gjorde till och med en videoblogg i tisdags men känns lite dumt o lägga upp den nu typ fyra dagar senare x) haha. Annars är allt som vanligt, mycket jobb och mycket plugg, jag längtar såå till 19 december när kurserna är klara, då kan jag se tillbaka och ge mig själv en klapp på axeln för att jag tog mig igenom det ;)
 
Boleros galla har som sagt kommit tillbaka så det får nog bli promenader endast fram till tisdag när vi ska in igen, inte så roligt för honom men vad gör man när han aldrig blir bra, huhu. Tiffany går fint, Clara red henne igår och jag lonerade henne i tisdags. Cleo red jag igår, en sväng ute tsm med Clara och T. hon blev fin efter lite uppvärmning.
 
I helgen är det som vanligt mycket som ska hinnas med, ska verkligen ta tag i projekt klippa Cleo imorgon ska det ske, punkt! Sen har ju Skara Hästsport 20 % just nu så ska beställa det där jäkla JW tränset som jag tjatat om hur länge som helst, B. ska få det för att vi snart firar 6 år tsm :) Och på söndag dadadad blir det Twilight Breaking Dawn part two med tjejerna :D
 
Nu blev det ett långt inlägg men men, ska slänga mig i sängen med den här sladdlösa datan och kolla på Vampire diaries och unna mig lite choklad, äter iof godis typ varje dag men ändå ;) hahaha.
 
Såhär såg pownin ut igår, någon har haft roligt, Bolero???
Skulle ha en pluggig dag men det blev en mer hästig dag som vanligt ;) Mycket roligare! Clara har varit och ridit Tiffy (som ni såg i bildinlägget innan), blev lite hoppning och hon skötte sig bra som alltid. Hon är riden över bommar typ en gång sen hon kom hit så det behövs såklart mer träning men hon är ju bara bäbis än och vi tar det lugnt och försiktigt hon ska ju hålla i många år till!
 
Men planen för henne är nu att arbeta ca 3 gånger i veckan och sen vara med på en klubbhoppning den 16 dec, bara ta sig runt 40 cm för att få lite miljöträning. Sen kommer hon nog få vila någon månad minst innan träningen inför våren sätts igång. Vore kul och komma iväg på nån löshoppning med henne också men tiden ska finnas för det.
 
Bolero fick gå 20 min i paddocken med mig på, han var mjuk och go som vanligt. Dock ösregna det och började blåsa som bara den när jag red så han var lite "spooky" när grenar och grejer blåste runt honom. Tänker fortsätta som veterinären sa tills vi ska in igen den 20onde även fast jag tycker gallan blivit större igen.
 
Hej jag bor på mitt jobb och jag gillar det. Jobbat sådär lite övertid denna veckan bara men vad gör det jag gillar det faktiskt. Kanske inte själva jobbet men den jag blir på jobbet, glad, rolig, trevlig, likeable liksom. Nog pratat om det, igår bestiktiga jag släpet och det gick igenom, bromsarna va toppen tydligen, där ser man ;)
 
Red Tiffany en kort runda, skritt och lite trav, skritten är väldigt bra men traven tar det en stund innan hon slappnar av. Jag tycker Boleros galla har kommit tillbaka och blivit värre som den va förut, suuck på det. Men jag är van vid att han inte går och rida nu så man orkar ju knappt lyfta ett ögonbryn när saker blir värre.
 
Det var rätt fint igår vid 8 när jag orka släpa mig upp ur sängen ;)
Hallå Hallå här rullar det på, haha kommer bli en flummig dag på jobbet idag. Det är det ganska ofta men ändå ;) Jag har ridit Bolero idag och han var super mjuk och go, kunde nästan rida bara med sitsen. Gjorde lite ökningar/minskningar i skritt då såklart och red några serpentiner, man hinner inte så mycket på tjugo minuter.
 
Tiffan longerade jag igår för och kolla om hon var halt, hovis var ju här förra veckan och hittade hålrum i en bakhov så han var tvungen och verka bort mer än man ska men hon såg i alla fall väldigt fin ut. Börjar lära sig mer och mer i longeringen också men hon tycker det är lite jobbigt så hon stannar ibland.
 
 
 
 
 
 
 
 
Oskarpa bilder och ringrostigt ekipage men vi bjuder ;)
Ridit Bolero en stund i paddocken idag och han var fin, lite ofokuserad och pigg såklart. Men han är så mjuk och go den lilla lurvisen. Blev även lite bilder fotade men det flesta blev tyvärr väldigt oskarpa men ska kika närmare på dem imorgon om jag har tid. Nu blir det Halloween party, trevlig kväll på er ;)
 
Fina killen idag :)
Börjar med att säga att jag är tokig i min häst han är så fiiiin. Red i paddocken idag och det gick betydligt bättre än i helgen när jag försökte "rida ut". Dock var han lite sadeltvångig i början och stog o sköt rygg när jag hade hoppat upp, haha men det släppte när han väl skrittat ett par steg. Han är så mjuk och go så jag kan inte ens beskriva, han måste upplevas för den känslan man får när man sitter på honom kan jag inte sätta ord på.
 
När vi jobbat en stund i paddocken så hoppa jag av och skulle skritta honom för hand på vägen och då höll han på o dra iväg med mig ett antal gånger, han har lite överskottsenergi ;) Men nu ska jag verkligen försöka hålla igång och rida 20 min varannan dag så han får jobba lite.
 
Kärlek <3