Här kommer äntligen filmen, youtube har krånglat som vanligt, suck. Ja trots att jag ramlade av i början så hoppade han ändå rätt fint sen, men stark som bara den och ville springa på. Sen vet jag att jag har gör långa tyglar? Försökte verkligen tänka på det igår men det hjälpte inte ser jag på filmen xD

Bolero: Red ut honom i ca 50 min, skrittade först till Sörbo och vände. Sen fick han galoppera lite i låg form på ängen för och mjuka upp sig lite. Han var förvånadsvärt fin ändå, lite stress satt såklart kvar från igår men det kommer ju ta några dagar innan han varvar ner sig. När vi kom hem så stretcha jag honom ordentligt och masserade honom med liniment. Imorgon blir det vila för hans del.

Cleo: Lättare markarbete i paddocken i ca 30 min, hon är ju knappt igång men jag ville ändå prova att skutta lite med en häst som inte drar i hundra femtio mot allt vad bommar heter. Så vi travade över lite bommar och hoppade ett litet räcke, grymt skönt att rida en häst som faktiskt väntar i galoppen och inte bara drar. Cleo är allt en duktig liten ponny :)

Var hoppträning för Erika som sagt. Vi började med att trava över bommar som han faktiskt gjorde rätt okej idag. Sen skulle vi travhoppa några småhinder och det första var en "murmatta" som man hänger på en bom, där stannade Bolero och skulle kolla en gång så jag la en volt o kom på igen och trodde då han skulle hoppa men icke han sprang åt sidan o jag forsatte så fint framåt ^^ Men efter att jag testat det mjuka underlaget så gick det ändå bra, han var pigg och stark men hoppade helt ok. Vi hoppade även en trippelbarr och det tror jag inte jag gjort på Bolero förut, det är ett hinder som defenitivt passar hans språngkurva utmärkt ;)

Jag ska klippa ihop filmerna och lägga upp dem imorgon, min vän Elin var med och filmade och var hästskötare. Passar på att tacka henne för att hon orkar åka med på typ varenda tävling och ibland på träningar. Guldvärt att ha henne där som peppar mig när jag inte riktigt tror på mig själv :) Kolla föresten in på hennes nystartade blogg: http://elinofelia.webblogg.se/

Bild från film, travbommar eller egentligen galoppbommar men vi trava över som uppvärmning :)

Klicka på bilden för att komma till tävlingen :)

Måndag: Skritt/trav på vägen 30 min

 

Tisdag: Hoppträning för Erika

 

Onsdag: Lättare uteritt

 

Torsdag: Vila

 

Fredag: Bomarbete i paddocken

 

Lördag: Dressyr

 

Söndag: Uteritt - klättra

 

Duktigt av mig att lägga upp veckoschema innan hela veckan gått tycker jag. Denna vecka ska det blir varmt ute så nu kanske man kan komma igång ordentligt. Ska självklart dela med mig av övningar som vi gör på träningen och som jag gör hemma ;)

Blev hela 30 minuter långt, det har snöat/regnat och blåst. Men jag kände att jag ändå var tvungen att rida idag, eftersom att jag ska iväg och hoppträna imorgon så ville jag inte att han skulle vila idag liksom. Redan efter fem minuter så var mina ridbyxor och vantar genomblöta och Bolero gick med huvdet inböjt mot bringan för o slippa snön som piska oss båda i ansiktet. Så det blev endast en halvtimmes skritt och trav på vägen, det kändes rätt meniglöst och rida när Bolero ändå ville gå på sne mot vinden osv man får inte ut mycket av ett ridpass då. Så ja han får väl va galen imorgon när vi ska hoppträna, det brukar han ju ändå vara så ;) haha.

Måndag: Promenad/Longering

 

Tisdag: Dressyr - galopparbete

 

Onsdag: Skritt och travrunda

 

Torsdag: Vila

 

Fredag: Bomarbete i paddocken

 

Lördag: Uteritt

 

Söndag: Uteritt

 

Glömde ju att lägga upp veckoschema för vecka åtta så jag lägger upp ett ändå på hur veckan blev för Boleros del, haha mest uteritter som vanligt. Man kan ju inte klaga på att han får gå i ridhus eller på bana för mkt direkt x)

Strålande sol och vinstilla idag, man blir verkligen bortskämd när det är fint väder några dagar. Det blev i alla fall en uteritt för hästarna idag, min vän Jenny var här och lånade Cleo. Bolero var lugn och fin faktiskt, även om vi red på "galoppvägen" så gjorde han inga bockningar eller andra bus. Först red vi alltså en sväng i skogen och sen på ängen, jobbade honom ungefär som igår. Men jag försökte att nyansera galoppen lite, alltså öka och minska. Nu när han faktiskt galopperar lugnt och bra så måste jag försöka utveckla honom mera, med att korta och länga och variera sprången. Förut fick man ju vara glad om han fattade rätt galopp liksom, så jag är lite ovan vid att han är så fin som han är nu ♥
Idag har jag jobbat på mitt "gamla" jobb, alltså ridskolan. Hade hand om stallet och det var roligt att vara tillbaka faktiskt :) En del hästar har man allt saknat men gud vad lerigt det var där i hagarna, jag ska inte klaga på hur jag har det hemma i mina hagar märkte jag.

När jag kom hem så red jag ut Bolero en sväng, ville bara att han skulle få mjuka upp ev. stelheter från igår. Så jag skrittade länge på grusvägarna i skogen och sen fick han cantra lite på ängen i en djup och rund form. Han var superfin, helt lagom pigg. Hade det bettet jag köpte på mässan, ett tvådelat, rörliga ringar och gummiklätt. Vill att han ska ta lite mer stöd så därför valde jag ett tjockare bett. Han verkade trivas med det i alla fall :)

Nu sitter jag och kollar på svtplay som sänder direkt från Göteborg Trophy, Roffe var nolla i grunden och går ut sist i omhoppningen. Jag ska hålla alla tummar, man blir så nervös när han rider även om det brukar se väldigt säkert ut.
Jag hittade inte riktigt allt jag letade efter på mässan men fick ju istället med saker som jag inte hade planerat att köpa, det är alltid så ;) Det jag köpte var, två par oskodda jw ridbyxor, vita och bruna. En dunväst från schockemöhle sports, brun. Ett gult hv-polo schabrak, vårigt och snyggt. Bling bling pannband regnbågsfärgat. Kingsland showsocks, sen lite blandade småsaker från börjes, bla ett bett, sadelöverdrag, nosludd m.m.



Bolero: Han fick gå ett markarbetespass i paddocken, äntligen har den torkat upp lite så det gick o rida! Hade bara fem bommar på ena långsidan med ca 1,25 m mellanrum. Tanken var att rida över dem tills han gjorde det någorlunda lugnt och fint.

Jag red i ca 1,5 timme, då kan ni ju tänka ut själva hur tokig han blev över dessa små bommar som låg på marken, herregud alltså. Han tog dem i slängtrav för att sen dra iväg i galopp direkt efter, sen vägrade han och göra nåt annat än och galoppera så det blev galopp över travbommarna, tror han trampa sönder nån bom till och med, han tänker inte på dem utan han ska bara springa. Sen var det bockningar, backuter och små stegringar innan han till slut travade över med nåt som liknade travtakt, då bestämde jag mig för att avsluta övningen för idag och trava ner honom lite på vägen, där var han faktiskt fin.

Cleo: Ska ju försöka sätta igång henne så smått nu när det äntligen börjar bli vår. Jag red henne bara i ca 40 min idag, barbacka. Och hon var också väldigt pigg, red runt lite på stubbåkrarna men det var så blött så man sjönk typ till knäna. Hon var annars ganska mjuk och fin i formen men lite för mkt energi där också idag.

Paddocken idag, fem bommar kan verkligen liva upp ett ridpass!
Sådär nu var Göteborg horse show över för min del i år, ska ju självklart kolla på alla sändningar i helgen ;) Men jag ska inte åka ner någon mer dag, man blir ju beroende, hade lätt kunnat vara där fyra dar i år igen. Älskar stämningen, alla folk och framför allt MÄSSAN, inte bra för en shopoholic som mig. Ska ta bilder på sakerna jag köpte och visa er imorgon :)

Själva showen hade några roliga hoppklasser där dom bästa ryttarna faktiskt visade upp sina bästa hästar vilket va roligt. Sen såg vi Ludger Beerbaums clinic innan vi åkte hemåt, men jag får säga att den inte var så bra. Inte om man jämför med Sylves clinic i tisdags. Sylve visade mycket mer övningar och tips.

Ludger hade två elever, som var Douglas Lindelöw och Angelica Augustsson. Dom fick först rida över lite bommar i trav o galopp sen hoppade dom en bana och han kommenterade vad han tyckte i princip. Det var inte så bra som jag hade förväntat mig men en otroligt lyckad dag ändå ;)

Tog några bilder med min kompaktkamera så klaga inte på kvaliten ...

RGB & Kiara


RGB & Casall


Marco Kutcher & dö läckra Cornet Obolensky


Malin & Suuuper fina Baltimore, intressant ekipage för framtiden!
Yeeeees Göteborg Horse Show 2012, jag måste gå upp sjukt tidigt för att vara mig (06.30) för att hinna mocka och fixa allt klart till hästarna innan vi åker. Satsar på att vara därnere runt 10, så att vi kan gå runt på mässan nån timme innan showen börjar. Vi har ju bara biljetter till förmiddagen så Ludgers clinic är det sista vi får se innan vi åker hemåt igen för och ta in hästarna. Det blir två clinics för min del med en dags mellanrum, ganska kul :P

Det jag verkligen ska köpa är nya tävlingsridbyxor, sen är det mest småsaker jag ska leta efter. Ett nytt pannband, benskydd, nosludd, martingal, skimmelschampo osv. Kommer säkert komma hem med massa onödigt som jag egentligen inte behöver. Men jag har rensat lite i min sadelkammare idag och hittat saker att sälja, nu ska jag bara orka ta kort på det också ;)

Dåligt väder idag igen, regn och blåst, suck. Men jag tog ändå ut Bolero på ett skritt och travpass, med hackamore. Red fram och tillbaka på grusvägen i ca 45 min och han var ändå ganska lugn. Han körde ju lite passage och så men kändes otroligt fräsch och fin faktiskt. Efter den lilla rundan så fick han massage med liniment och massa godis sen fick han gå ut i regnet igen. Det tyckte han nog inte va så kul men ska ta in dem om en stund för det slutar ju aldrig regna!
Idag har det varit riktigt vårigt ute så himla skönt! På förmiddagen var jag på Granngården och köpte mat till Bolero, stamkund där kan man ju lugnt säga :P Sen hem och mocka och rida. När jag borsta Bolero så upptäcke jag att han hade ett sår på insidan högt upp på ett framben, såg ut som han fått in brodden där på nåt sätt. Det var som ett hål så jag kunde flytta på huden typ. Men han hade inte ont av det och ingen feber så jag red som vanligt. Han hade tappat en av broddarna på den hoven igår så jag köpte nya lägre broddar idag på Granngården som han nu går med i fram.

Blev först lite skritt i skogen, men det var is överallt, jag menar verkligen som en skridskobana alltså. Men det gick fint och skritta, dock var Bolero lite spänd och ville trippa fram på isen. Sen gick vi ut på gräsvallen och körde lite galopparbete som han gjorde väldigt bra som vanligt ;)

Ikväll har jag varit på Clinic för Sylve Söderstrand, väldigt kul och lärorikt. Även om det var kallt och sitta i ridhuset i några timmar. Han visade bra övningar för att få hästen lösgjord och på bakdelen, och sen var det några snygga hästar med också. Är verkligen taggad på att bygga upp lite övningar i paddocken nu men den ser väl också ut som en skridskobana kan jag tänka mig!
Seriöst är det meningen att man ska frysa ihjäl i detta landet?? När kommer våren, jag orkar inte med kylan mer. Det gick rätt okej att vara i stallet och mocka och fixa sen tänkte jag promenera/longera Bolero lite lätt bara så att han fick göra något idag. Det blåste, regna och var hemskt att vara utanför stallet. Det gjorde ju inte saken bättre att Bolero var på tårna och hoppa iväg för allt och inget. Dock gick han ganska bra när jag longerade.

Han var ngt hög i formen i början men hade en bra takt i traven och sprang inte på, så jag arbeta lite med övergångar och passa på att böja igenom honom i höger sidan då han gärna vill gå vänsterställd jämt. Efter en stund så sänkte han nacken och jobbade på fint. Får väl snart ge mig ut och ta in dom små djuren, kan tänka mig att dom inte gillar vädret så mycket dom heller ;)

Trodde aldrig det skulle sluta snöa så jag kunde ge mig ut o rida men när jag mocka och fixa i stallet så slutade det och solen kom fram. Ibland ska man ha tur alltså! Bolero var toppen fin om än lite för taggad. Men bara han får galoppera så är han ju nöjd, galoppen var mjuk och taktmässig i båda varven. Övade på att minska och öka volten med lite tagen bakdel för o få lite mer samling men inte så att det blev allt för jobbigt. Han gjorde det mkt bra. Det vi behöver träna mer på är att han ska ha ett jämt stöd på bägge tyglarna när jag rider rakt fram, han vill gärna böja halsen och bara ha stöd på en tygel.
Suuuck nu snöar det stora feta snöflingor här igen, var ju helt underbart igår när nästan all snö smälte och det var plusgrader. Jag hade tänkte ge mig ut och rida nu men det får väl vänta tills det slutat snöa. Det blåser i alla fall inte idag så nåt positivt! Jag får väl roa mig med att städa mitt hus, det kan ju behövas ;) Älskar när det är nystädat och rena lakan osv känns så fräscht.

Längtar lite till nästa vecka också för på tisdagen är det clinic med Sylve Söderstrand uppe i Husaby och på torsdag åker jag ner till Göteborg Horse Show, önska bara att man hade obegränsat med pengar så att man kunde shoppa ihjäl sig. På tal om shoppa så ska jag plocka ihop lite saker från sadelkammaren och sälja på tradera, vill inte ha massa onödiga saker som jag ändå inte använder.

Stallet just nu, utsikt från mitt fönster ;)

Bolero har vilat både Torsdag och Fredag så idag var jag bara tvungen att rida. Det blåste storm och regna/snöa men det var i alla fall uppehåll när jag red. Han var spänd och tittig till en början men jag arbetade honom i skritt i ca en timme, olika övningar med skänkelvikningar och öppna/sluta. Det blev han ganska avslappnad av så jag kunde även köra lite travarbete vilket han faktiskt gjorde helt okej idag.

Snön har även börjat smält bort vilket är väldigt skönt tycker jag, har kunnat vara ute i stallet och greja i typ fyra timmar utan att frysa ihjäl. Har putsat min hoppsadel och tvättat stigbyglarna (dom är i plast). Jag är otroligt dålig på att putsa min sadel alltså, brukar göra det ibland innan tävling men nu var det länge sen jag tävla så det var verkligen välbehövligt ;)

Det har snöat och snöat lite till här så nu har vi kanske 20 cm snö på en del ställen. Så igår skulle ju Bolero vila men det blev en powerwalk på 30 min och han drog mig fram i snön kan jag säga, piggelin :P

Idag blåste det storm men jag red först en sväng i skogen sen fota vi lite i solen på ängen, Bolero var väldigt spänd för det blåste ju som sagt en del. Men fin som vanligt i galoppen, i traven hade han sen svårt för att lugna ner sig och trava med en bra takt. Men det är så skönt att galoppen verkligen går bra nu! Kommer ihåg hur jobbig han var med den bara för ett år sen så det är kul att han blir starkare ;) Bilder kommer upp i ett eget inlägg snart.

Måndag: Dressyr

 

Tisdag: Vila

 

Onsdag: Uteritt - klättra

 

Torsdag: Vila/dressyr

 

Fredag: Vila/dressyr

 

Lördag: Uteritt

 

Söndag: Longera

 

Denna veckan har jag lyckat planera in massa saker plus att jag kanske ska jobba lite extra så vi får se hur det blir med veckoschemat. Ska rida så mkt jag hinner såklart men ingen träning inplanerad eller så, vi ska bara vara hemma denna vecka ;)


Blev dressyr, gjorde lite allt möjligt för jag hade ingen direkt plan. Måste skärpa mig med det igen och verkligen lägga upp vad jag vill ha ut av passet och vilka övningar jag ska göra osv. Men jag är sjukt omotiverad just nu! I alla fall började jag med att värma upp på serpetiner, som jag alltid gör, dags för variation? Gjorde det i både skritt och trav. Sen för att få honom rund red jag en övning som jag sett på hippson (se bild) som skulle vara bra för pigga hästar och det kändes som jag kom åt honom bra men han tyckte det var jobbigt så han försökte takta iväg. Efter den övningen red jag på hela spåret och ställde honom ut på långsidorna samtidigt som jag flytta in baken för att får honom o lägga mer vikt på bakbenen. Sen avslutade jag med att trava på serpetiner igen, och han kändes väldigt lösgjord och fin :)

Måste passa på att tipsa om Hippson.se dom har många väldigt bra övningar, jag kollar nästan in där varje dag för att få inspiration. Det finns både dressyr, markarbete och hoppövningar för alla nivåer. Det står hur man ska göra övningen och vad syftet med den är, och väldigt många av övningarna kan man göra olika svåra och de flesta passar även unghästar.

Det tokiga från igår hade gått över och han var väldigt fin. Cleo var med ute idag så vi skrittade bara i skogen en sväng först och sen fick Bolero galoppera på gräsvallen. Han gjorde det mkt bra som vanligt, öka och minska galoppen och han var super lydig idag. Han gjorde även bra halter (passa på och öva på det i skogen för Cleo kom gärna låångt efter oss) han stannade endast för sitsen och i skänkelvikningarna (som jag gjorde över vägen i skogen) räckte det med att sitta över på det sittbenet man ville flytta till så flytta han. Duktig bäbis<3

Ja jösses för det första blåste det storm och var gör kallt och för det andra red jag på hackamore. haha. Kan säga att Bolero tog sin chans att busa. Först skritta vi runt lite på vägarna, eller skritt blev det ju inte mkt av han krulla ihop sig och sprang på och jag som hade tusen lager kläder satt som en klump o höll i mig typ, haha. Sen fick han trava runt lite på stubbåkern och sen gick vi hem. Det är så grymt tråkigt och rida just nu pga av vädret, helst skulle jag vilja ställa av honom men det är väl bara o bita ihop.
Idag har Bolero vilat, han fick ju jobba ganska mycket på träningen igår så. Han är ju inte direkt van vid att gå så intensivt som det blir på en hoppträning, jag skrittar ju mest här hemma just nu pga av vädret :P Så han kan nog vara lite stel och trött i kroppen, därför tänkte jag rida lite kravlöst på hackamore imorgon och förhoppningsvis kommer det lite nya bilder på oss då ;)

Kommer bli ett lugnt pass men ändå, på söndag får det väl bli lite mer träning med klättring och sånt. Kommer ju inte följa mitt veckoschema men den här planeringen för helgen känns bäst för min lilla bäbis ;) Och dagens längtan är verkligen VÅREN och PLUSGRADER, vill ha nuuuuuuuuu
Att Edward Gals sponsor har köpt tillbaka Moorlands Totilas till Österrike, men är det sant? Hela hästvärlden skulle väl jubla om Edward och Totials kom tillbaka, för till och med jag som är hoppryttare får rysningar av o se dem tillsammans, perfect match? Troligtvis är väl detta inte sant men här har ni artikeln från ridsport: http://www.tidningenridsport.se/Tavling/Dressyr/2012/2/Totilas-sald-till-Osterrike/

Jag dör lite när jag ser detta videoklippet, helt galet bra

 

Sen kan ni ju kolla på det här en helt ny video från 5 feb med den "nye" ryttaren Matthias Alexander-Rath från en hingstvisning hos Schockemöhle, katastrofen börjar runt 2 min ...

 

 

Så frågan är vad hände med hästen som tog 3 Vm-guld? Nä för alls bästa hoppas jag verkligen att Totilas kommer tillbaka till Edward Gal, någon som inte håller med??

Som sagt var det ju hoppträning på schemat för lille Bollen idag, han skötte sig fint. Förutom att han drog iväg när jag skulle hämta honom i hagen o sprang runt med grimskaftet hängandes o slängandes runt benen, men nåt bus måste han ju hitta på. Det var ju en privatträning så Erika hjälpte mig när jag red fram för o få honom lösgjord och mjuk, och han kändes väldigt bra. Han blir ju annars spänd så fort han ser bommar men idag var det inte så farligt. Sen när vi började med hinder så blev han ju vrålpigg och hoppa av typ ett språng för tidigt så han fick bara ligga och rulla på en oxer några gånger tills han lugnat sig. Då kunde jag rida galoppen bättre och han var verkligen med och slängde inte alls med huvet. Det var ett lagom pass och vi sluta när det kändes bra, nu hoppas jag på vår så att jag kan hoppa lite mer hemma så att han slipper bli så jäkla taggad varje gång ;)
Idag är det torsdag och hoppträning :D Har bokat en privatträning för mig och Bolero. Såklart så är det typ 9 minus idag igen bara för att vi ska iväg, jag vill ha vääärme. Kommer åka själv så tyvärr blir det ingen film på träningen :( Om vi kommer iväg vill säga, jag har fått på transporten men nu ska vi se om bilen orkar dra iväg den med Bolero i.

Igår hann jag inte skriva om dagens ridpass för jag fick hoppa in och jobba, skulle egentligen varit ledig. Men han fick gå lite i skogen och sen galoppera av sig lite på gräsvallen. Det gick helt okej, han var lite för spänd och pigg för och få den där runda härliga galoppen. Nu ska jag äta frukost, skriver om träningen sen :)

Det blev faktiskt ridning idag och vila igår istället. Det blåste så fruktansvärt kallt igår så jag valde att ge honom en vilodag igår istället. Men idag blev det lite dressyrjobb, med fokus på slutor. Han har mkt lättare för det i vänstervarv än i höger, i högervarvet vill han inte riktigt behålla ställningen utan blir för rak. Jobbade med det i både skritt och trav och förutom det med ställningen så var han väldigt fin. Traven gick faktiskt bra idag också, han behöll takten och försökte inte springa iväg alltför mkt :P Imorgon får det bli lite mer galopp för o få ur lite energi i alla fall ;)


Måndag: Dressyr - fokus på slutor ev. börja med skrittpiruetter

 

Tisdag: Vila

 

Onsdag: Uteritt/Dressyr

 

Torsdag: Hoppträning för Erika

 

Fredag: Vila - promenad

 

Lördag: Klättring

 

Söndag: Longera

 

Hoppas på att det blir varmare i veckan, är inte ens säker på att jag får ut min transport. Bromsarna brukar låsa sig när det är kallt. Vintern är inte rolig alltså!

Det blåser iskallt idag, usch usch usch. Jag longerade Bolero en stund men han var överladdad och rädd för typ allt. När jag skulle skritta fram honom så takta han på sidan och i longeringen var han rädd för sitt ländtäcke som blåste och försökte spring ifrån det. Sen börja dom köra cross på stubbåkern brevid då blev allt ännu värre så jag valde att gå hem med honom då :P Hästarna har kört race i hagen också hela dagen så kallt+blåst inte bra för pigga små hästar. En sak som är bra är att jag faktiskt lyckats följa mitt veckoschema denna vecka, bra bra ;)
Jag klarade faktiskt av o rida i kylan idag, hade dock på mig sjukt mkt kläder ;) Ett linne, tunn tröja, tjock tröja, väst, halsduk, tjock jacka, strumpbyxor, ridbyxor, mjukisbyxor, tre par strumpor och mössa, haha. Sen även tre par vantar och jag frös faktiskt inte om händerna bara om fötterna. Bolero var grymt fin som vanligt får jag nog skriva, för han går som en klocka just nu. Vi red väl våran vanliga runda, till sörbo o vände, red upp o ner i klätterbacken några ggr och sen lite galopp på ängen. Hans galopp är så jäkla underbar, han var helt avslappnad i bägge varven idag. Jag behövde knappt hålla i tyglarna utan han gick helt samlat och lugnt ändå, vilket var tur pga av mina tjocka vantar så kunde jag knappt hålla i tygeln ändå xD

Frostig pussmule<3
Nu har vinter verkligen kommit hit, eller ja i alla fall kylan. Vi har väl runt 15 minusgrader just nu och så ska det tydligen vara hela helgen. Vi har inte mkt snö i alla fall det är jag otroligt glad för men ändå, man är rätt trött på och släpa vattenhinkar hela dagarna för att hästarna ska ha tillgång till vatten i hagen osv. Jag är otroligt glad att jag har varmvatten som inte fryser i stallet nu, för några år sedan bar jag vatten från källaren, fattar inte hur jag orkade.

Men inte klaga för förra året var det ju en meter snö o 20 minus i flera månader, nu är det ju bara två vintermånader kvar i princip och har vi tur kommer våren redan i mars :) Får dock se hur mkt ridning det blir i helgen då jag verkligen hatar att frysa om händerna, det gör såå ont :/ Men Bolero är super pigg så han vill väl mer än gärna ut o jobba.

Dessutom har jag bokat in hoppträning för Erika på torsdag, en privatträning. Har kommit fram till att det är bäst för Bolero att hoppa ensam, han är ju livrädd om de andra hästarna river eller kommer för nära honom osv. Så längtar lite dit faktiskt, hoppas att det inte är så kallt då också!

Är glad för att det inte är såhär mkt snö, fast det blir ju grymt vackra bilder :)

Var iskallt kan man säga :P Jag hade på mig så sjukt mkt kläder så jag kunde knappt andas, vet inte hur jag lyckades komma upp alltså. Men Bolero gick super som alltid, jag vet inte vad vi ska öva på mer för han gör typ allt hur lätt som helst i skritten, de andra gångarterna gå ju inte och träna så mkt nu pga av underlaget. Gjorde skänkelvikningar, små volter, öppna och han kändes hur fin som helst. I slutet tog jag lite trav och jag kunde öka och minska traven och han var stadig i formen och bara gjorde det, har ju aldrig hänt förut, det brukar ju liksom va fullt ös i traven annars. Såå duktig liten häst<3
Har blivit himla sugen på att betäcka Cleo .. igen. Har funderat på att göra det i flera år men det har aldrig blivit så. När jag hämta henne innan sommaren från sin fodervärd så var det verkligen tänkt att hon skulle bli betäckt men då fick Bolero erlichias, så det fanns inte pengar till det. Hon har haft två föl innan jag köpte henne så det borde ju inte vara några problem i alla fall.

Dock blir hon ju 20 år till sommaren och så har hon ju kronisk bronkit, men har ju varit helt symptomfri i ca 6 år så jag tror inte det blir några problem heller. Det enda är väl att fölet kan ärva känslighet för damm, men nästan alla hästar är väl känsliga för dålig stallmiljö så jag tror inte det är något att hänga upp sig på heller.

Men så kommer den stora frågan, vilken hingst ska man välja? En stor häst så att fölet blir något jag kan träna och tävla i framtiden? Eller en ponnyhingst så fölet blir c/d ponny som jag kan rida in och ev. sälja? Jag har alltid velat betäcka henne med Power Boy RP 112 men han står endast för naturlig betäckning nu och jag vet inte om jag orkar köra iväg henne dit och sen åka o hämta henne igen? Fast det är ändå en dröm att få ett skäckföl efter Power Boy ..

Eller om man ska ta en hingst som finns på semin, är det någon som vet hur man gör? Ringer man bara till närmsta seminstation och säger vilken hingst man vill ha så fixar dom resten? Eller måste jag som stoägare kontakta hingststationen som hingsten står på? Har verkligen tusen frågor känner jag :P

Någon som har tips på en fin hingst som skulle passa den här lilla damen? ;)

Blev kombinerad uteritt med det arbetet jag tänkt göra imorgon, alltså galopparbete. Men eftersom att det ska bli ca 10 minus här nu i några dagar så ville jag rida lite hårdare idag när det bara va ca 3 minus. Man måste ha så mkt kläder när det är kallt så det går ju knappt o röra sig på hästen plus att händerna fryser fast i tygeln typ :P Till dagen då, första skritt och trav på grusvägarna i skogen sen gick jag ut på den vanliga gräsvallen där jag brukar rida nu. Började med vänstergaloppen och lät honom rulla på ett varv runt hela ängen eller åkern eller vad man nu säger. Och han var inte nåt dragig eller stark utan höll ihop galoppen ett helt varv, så duktig! Sen gick jag över i höger och gjorde samma sak, där blev han lite starkare och springigare mot slutet. Men det märks verkligen att ju starkare han blir i galoppen ju mindre har jag i handen, sen klart mot slutet när han blir tröttare att han ligger på mer men jag är mkt nöjd med honom idag också ;) Och vänstervarvet som har varit det svåra varvet känns som hans bästa varv nu, han är jobbigare i högervarv istället.