Hoppade Bolero idag, samma övning som jag gjorde med Nina igår. Han var jättefin, red fram på vägen först så att han skulle slippa gå i paddocken alltför mkt för det dammar som bara den. Sen hoppade vi igenom studsen några gånger bara för han gjorde det så bra, man ska alltid sluta när det går som bäst. Finaste Bolero ♥


Film kommer ;)







Sista filmen är roligast, så himla söt ;)


Red Nina en snabbis i paddocken, hoppade lite studs och hon är rolig och hoppa. Hon får lite mer bjudning då, hon är inte så rädd om sig men hon är ju inte mycket hoppad heller. Första gången jag hoppar lite mer med henne annars har jag hoppat ett kryss tre gånger eller nåt. Är nöjd med henne idag i alla fall, filmer kommer ;)

Bolero och Cleo har vilat idag.

Lägger upp två bilder, en från första gången vi fota henne och en från idag om ni glömt hur hon såg ut från början ;)


Hästarna har jobbats från marken idag, eller ja Bolero och Nina. Cleo har vilat. Bolero gick tömlongering i paddocken och var lite spänd men riktigt fin stundtals, arbetade mest i skritt och galopp men det var ett ganska kort pass.

Nina longerade jag på ängen och hon var tokig, haha hon är så himla söt när hon typ hoppar jämfota och arabtravar. Men även hon var riktigt fin ibland mellan tokrycken ;)

Tänkte ha dem inne inatt för det är gör kallt mot vad man nu blivit van vid, typ 23 grader och sol. Det närmsta dagarna ska båda hästarna hoppas också så då kommer det mer bilder.













isn't he just to die for 

Som jag skrev igår så går hästarna såå bra nu. Nina var super duktig igår när jag hade med henne till ridskolan. Lastade sig själv, jag har endast lasttränat henne en gång och det räckte tydligen. Hon var lite lat på lektionen och det var ganska svåra övningar för henne med skänkelvikningar och slutor osv men vi gjorde så gott vi kunde. Alla tyckte i alla fall att hon såg jättefin ut så det var kul :D Hon fick välförtjänt vila idag efter att ha gått hårt två dagar i rad.

Bolero har verkligen lugnat sig nu när dom går ute dygnet runt och det känns som allt bara lossnat. Igår red jag ut och klättrade och han var så lugn och fin och framme på bägge tyglarna och jag kunde driva fram honom till handen utan att han sprang iväg och spände sig. Idag var Madde här och coacha oss på förmiddagen och han var lika fin då, hon sa att han aldrig sett så bra ut som nu. Han är sååå fin min bäbi ♥

Cleo har kommit igång lite också, longerade henne igår och red ett barbackapass idag. Hon är fortfarande stel i bak men ska se om det går o rida bort problemet, vila verkar ju inte hjälpa så. Nu ska jag fixa med mer bilder som kommer upp sen ;)

Hästarna är så himla fina nu och jag är så jäkla glad!

Berättar mer imorgon för nu blir det Lördagsmyys, whooopa!
 



Fiiina Nina idag på ridskolans utebana

Jenny & Zlatan









Johanna & Sydney





Ann-Sofie & Kvina


Red ut på Nina direkt när jag kommit hem från jobbet, ca 19.00 och det var 27 grader, sjukt! Tänkte ge henne en utmaning idag, nämligen att gå över ån och sen vidare upp till sandvägarna. Hon var gör snäll tills vi kom in i skogen då skulle hon vända hem och när vi skulle ner i vattnet så tog det väl en halvtimme innan vi kom över, hon stog bara helt fastfrusen och vägrade röra sig. haha men jag ger mig ju aldrig så till slut gick det. Sen galoppera vi lite uppe i skogen och sen skrittade vi hem. Och hon blev bara piggare och spändare ju närmare hem vi kom, tokan ;) Cleo och Bolero har vilat idag.

Imorgon ska Nina med ner till ridskolan och gå med på en lektion, jaa jag ska rida alltså ingen annan än. Men tanken är att hon ska flytta dit den 1 juni. Kommer bli tomt utan henne men skönt o bara ha mina två vilddjur kvar ;)
Är uppe tidigt idag och har redan mockat och fixat allt. Tänkte ha hästarna ute i natt, det är ju ändå typ 18 grader på nätterna sen är det gött och slippa gå upp och släppa ut dem ;)

Tänkte åka till apoteket om en stund och köpa kolla masken, Cleo har jag aldrig kollat och Bolero blev kollad förra året och hade 0 på allt då men bra o kolla igen ;) Måste även köpa flugmedel och ska kolla om jag hittar några bra foderhinkar att ge krafftfodret i i hagen.

Någon som vet om man kan putsa kavlskinn med vanlig tvål från stubben? och ska man använda fett/balsam efter? Måste putsa min sadel nu men vill inte förstöra den ;) Hörs sen!
Hoppas ni har det lika gött som mig och mina hästar i solen? Man skulle lätt kunna vänja sig vid att ha sommar året runt, allt blir så mycket bättre då. Jag hoppas att få lite mer tid för att göra bildinlägg här till helgen, just nu är det fullt upp med hästar och jobb.

Igår red jag och Jenny ut en runda med Bolero och Katrina, Bolero stressade och skulle bara springa och jag var verkligen inte på humör för det så ja det gick inte så bra. Nina testade Jenny endel till en början men såg fin ut sen. Skönt att båda kunde jobba samtidigt även om Bolero inte gick bra :P

Idag ville jag verkligen att Bolero skulle jobba lugnt och avslappnat då han känts så stressad de senaste dagarna. Så det fick bli tömlongering och jag valde även att ha halsförlängaren på för att ge honom extra hjälp att komma ner med nacken. Det funka väldigt bra och han såg såå fin ut, travade över några upphöjda bommar för att få med ryggen lite extra också. Tycker att han kan vara sån varje dag ;)


Bild från tävlingen förra veckan, fler av dem bilderna kommer i helgen ;)

Helt awesome med sommar, jag älskar det! Både idag och igår har det varit riktigt varmt så till och med Bolero går utan täcke på dagen nu, han har fortfarande täcke på natten. Har funderat på att ha dem ute på nätterna men eftersom att Nina går i egen hage utan gräs så är jag rädd att hon kanske rymmer på natten om hon inte ser de andra som går i hagen lite längre bort. Sen ska Bolero ha allt sitt krafftfoder och då är det lättare o ge honom det inne.

Igår vila Bolero och jag trimma Nina i paddocken, första gången jag red ett mer krävande dressyrpass. Värmde upp i skritt och trav på spåret, sen gjorde jag mkt skänkelvikningar och mindre volter och krävde mer böjning, jobbade även lite i trav under nedsittning med samma sak och avslutade med att skutta över ett kryss. Sen var hon trött kan jag säga ;)

Idag har Bolero fått jobba igenom sig ordentligt, han var pigg och spänd så det blev ett rätt långt pass med mycket skritt. Framdelsvändningar, öpnna och sluta för att få honom och slappna av. Avslutade med lite galopp och försök till att trava ner lugnt men han skulle bara springa. Så han blev rejält svettig och fick en härlig dusch efteråt.

Om ni undrar va Cleo gör så vilar hon och äter metacam, ska kolla hur hon ser ut till helgen och bestämma hur jag ska gå vidare med henne ;)
Har precis klickat i anmälan till tredje omgången av Gota Cupen som går om ca två veckor, är redan nervös. Men efter dagens andra omgång i Vartofta blev jag övertalad att vara med. Kommer bara att rida lagklassen som går i 95 cm för jag har så svårt för o ladda om när man måste vänta länge mellan klasserna.

Men har som sagt varit hela dagen och kikat på tävlingarna hos Vartofta och vädret har varit fint och varmt. Min klubb hade tyvärr inget lag med för att jag inte tyckte Bolero kändes redo till denna omgången men två från hemmaklubben var med och så Jenny på en unghäst som hon hjälper till och hoppar/tävlar.

När jag väl kom hem så fixa jag stallet och tömlongerade Bolero, det var allt jag orkade med idag ;) Trolle Bolle Buus var i alla fall pigg och det tog en stund innan han slappnade av. Jobbade ganska mkt på raka spår och han fick mest skritta runt och stretcha ut plus lite lätt jogging på volter.



Jenny och Zlatan från idag ;)
Fler bilder kommer upp i ett eget inlägg när jag redigerat dem!


Bolero: Red igenom ravinen och upp till sandvägarna för det har varit sommarväder idag och den rundan är såå sommar för mig ;) Det var rätt mkt vatten i ån, typ upp till magen på Bolero och han tyckte det var roligt och stå och vifta med benen i vattnet och försöka skvätta ner mig och sadeln, buuse. Sen var han rätt lugn när vi galoppera genom skogen, det värsta är när man sen ska gå hem, passage trav och han höll på och rycka loss mina armar. Såklart glömde jag att ta på mig handskar också ^^ Förstår inte att det ska va så svårt o skritta, hjälper inte o göra halt tusen ggr eller lägga volter så fort vi kommer på rakt spår är det fullt ös, men men han är glad i alla fall ;)

Katrina: Red till klätterbacken och gick upp o ner några gånger där, hon var riktigt duktig idag förutom att hon försökte dra hem varje gång vi kommit uppför backen. Inte lika tittig idag heller, eller hon tittar ju på allt men hon hoppa inte iväg hela tiden. Efter klättringen gick vi ut på ängen och travade och faktiskt galopperade också, första gången jag galopperar henne utanför paddocken. Gick super bra! Hon är så söt när man galopperar för hon tar typ ett skutt in i galoppen, måste filma det :P Vill verkligen inte att hon ska åka nu när hon börjar funka så bra, men men det visste jag ju från början att hon inte skulle bli kvar här.

Bolero har semester idag och har fått gå nästan hela dagen på "betet" eller ja i min näst största hage där det finns massa gräs. Cleo går såklart också där med honom ;) Innan jag släppte ut dem där så lina jag Cleo lite i paddocken och skulle se hur hon rörde sig, och hon är inte ren i bak så nu ska hon få lite metacam i några dagar. Har lite kvar sen Boleros senaste skada så lika bra o se om hon blir nåt bättre på det.

Nina har jag tömlongerat i paddocken och hon var såå fin, provade lite öppna/sluta och skänkelvikningar på rakt spår. Sen orkade hon även med att galoppera på mindre volter idag, hon har ganska fina gångarter faktiskt. När hon får lite tryck i traven och hennes galopp är rund och fin. Testade henne på ett annat bett idag med, ett rakt smalt tränsbett vilket hon verkade trivas bra på. Sen fick hon beta lite gräs, det var uppskattat ;)

Det var såå roligt att vara ute med Bolero igen, att jag ens varit tveksam på att vi ska fortsätta tävla? Det är ju detta vi ska göra, nu är det bara och köra ;) Han var dock lite övertaggad idag och behöver få in lite tävlingsrutiner igen men men det kommer snart.

70 cm Clear Round - 4 fel
Tog gott om tid på mig att rida fram och få honom avslappnad, han kändes väldigt fin. På framhoppningen blev han stressad som vanligt så jag tog bara två språng, ett på räcket och ett på oxern, kändes bra. När vi kom in på banan så exploderade han verkligen och bocka, studsa och sparka bakut så det tog en stund innan vi kom till första hindret. Där överhoppade han sig rejält och efter fick han tokryck igen så jag fick lägga en volt innan tvåan, sen gick han klockrent. Så felfri på hinder.

80 cm bed A:1a - 4 fel
Hoppade inte fram honom innan klassen utan skrittade bara mellan klasserna för att inte tagga igång honom mer än nödvändigt. På banan så låg han på lite mer än i första klassen och jag hade svårare att hitta bra lägen men han hoppade bra ändå fram till näst sista hindret, ett rosa/vitt räcke såklart som han fick ner med frambenen, lite synd annars hade vi gått till omhoppning.

Men som sagt är så nöjd ändå, nästa tävling blir nog en lokal 90 cm och 95 cm. Bilder och filmer kommer ;)



Lånade en bild från Elins blogg på när vi väntar på att nästa klass ska börja ♥

Är sååå trött just nu så jag ska gå och lägga mig och förhoppningsvis vakna pigg och utvilad till klubbhoppningen imorgon, men ska i alla fall uppdatera lite här först. Det har regnat även idag men jag red ut ändå, blev inte så himla blöt och jag hoppas att sadeln inte blev förstörd för då vet jag inte vad jag gör.

Bolero var väldigt pigg och spänd, kunde inte slappna av alls. Jag var stressad själv också så jag misstänker att det var därför han var jobbig, han är ju så känslig för sånt :P Gjorde inte så mkt med honom utan skrittade i skogen en runda och galopperade lite på ängen. Vi får se hur det går imorgon som sagt ;)

Tänkte köra en dagens ridpass men jag tyckte det kändes lite dumt när jag faktiskt inte har ridit. Det blev nämligen tömlongering för Bolero idag och vi slapp regnet, helt otroligt. Riktigt varmt och soligt var det när vi jobba på i paddocken. Och sååå fin han var, han blir bara finare och finare alltså.

Han bryr sig mindre och mindre om att jag slänger tömmarna på rumpan också, det är ju bra att han är så avslappnad. Inte för att jag gör det med mening men ibland råkar det ju bara bli så. Jobbade bara skritt och trav och han jobbade som sagt väldigt bra i en låg form.

Imorgon blir det nog uteritt och nått språng i paddocken för att ladda ur lite energi ;)




Before you came into my life I missed you so bad

Alltså jag orkar inte med det här vädret, regnar och blåser jämt och ständigt. Hästarna har vilat och fick komma in tidigt för dom såg inte så himla glada ut. Tog in Bolero och friserade lite då hans man växer som ogräs, tjock är den med och han hatar när man försöker rycka den :P Dom står i alla fall inne och myser i boxarna nu och ser mer än nöjda ut.

Får hoppas på bättre väder imorgon så att jag kan tömlongera Bolero , men det är väl att hoppas på för mycket. Ska det vara sånt här väder i veckan så stryker jag mig från tävlingen på torsdag, inte kul o tävla i regn eller om man inte kunnat rida hästen ordentligt innan.






















En bild på Cleo och Bolero får avsluta, dom har fått byta hage idag till en större med massa gräs, glada hästar ;) Nina får gå kvar i "vinterhagen" då jag inte vet hur länge hon stannar känns det onödigt o släppa ihop dem, plus att hon har haft fång tidigare.

Kan passa på och tacka min kusin som fotar de mesta ridbilderna till bloggen så även idag, tack Johanna!


Tänkte skriva lite om igår först och Bolero var stundtals sjukt fin, väldigt lugn och trevlig. Elin var ju med på Nina så vi skrittade bort till skogen och red på ängen där en stund. Det kändes verkligen som att Bolero börjar komma över ryggen bättre i galoppen och få med bakbenen mer och mer, fina hästen ;)

Bolero: Idag så fick han gå i paddocken, skrittade fram på vägen först sen travade jag runt på spåret och bara jogga igång. Han kändes lika lugn och fin som igår. Efter det började jag med dagens övning som jag snott från Emily på Ryttarduon.blogg.se, man rider som ett timglas ungefär och vänder in som snett igenom, gör skänkelvikning in till mitten sen lägger en volt ut mot andra långsidan och så skänkelvikning tillbaka till långsidan man kom ifrån. Svårt att förklara men det var en bra övning för Bolero, gjorde den bara i skritt för det är i skirtten han vill takta iväg så fort det blir jobbigt. Sen avslutade jag med att hoppa några språng och han gjorde det väldigt lugnt utan några rodeomoves, kunde galoppera lugnt till och med. Duktig häst idag med ;)

Nina: Hon var väldigt jobbig med Elin igår så jag tänkte att det skulle sitta i idag med men det gjorde det inte. Hon var lika seg som vanligt men det räcker med att hålla om med benen och håll handen stilla så går hon ju fint. Körde igenom alla tre gångarterna på spåret och red lite travvolter. Som avslutning provade jag att hoppa ett kryss, första gången jag hoppar henne och det gick bra, överhoppade sig rätt rejält men hon är ju inte mkt hoppad ;) Bilder på detta kommer i senare inlägg.
Jag funderade på det här med och uppskatta det man har igår, jag vill hela tiden ha mer man är ju aldrig nöjd. haha. När jag var liten och red på ridskola drömde jag om att få en egen häst och ha eget stall och jobba som ridlärare. Nu har jag två egna hästar, eget stall, har jobbat som ridlärare osv.

Jag lever egentligen i min dröm så jag ska banne mig börja tänka på det oftare, det är det här jag kämpat för sen jag var liten. Och kämpat det har jag gjort, inget kommer ju gratis. Jag har aldrig haft några föräldrar som varit intresserade men alltid stöttat såklart men jag har ärligt talat gjort det mesta själv. Jag tar hand om allt kring hästarna själv, alla kostnader, all skötsel osv.

Men vad skulle man göra utan hästarna, allt jobb är så värt det. All tid och pengar man lägger ner, man får ju så mycket tillbaka. Keep that in mind every daaay ;)

Nu hoppas jag att Elin snart är här så vi kan rida ut, whoopa!

Hur mycket kan det regna egentligen, vill verkligen ha ett ridhus just nu. Paddocken är mer som en pool för tillfället, går inte direkt att använda den. Hästarna har inte gjort mer än att gå i hagen de senaste dagarna och det har inte blivit mycket av det heller då dom bara vill in hela tiden.

Jag försökte tömlongera Bolero igår men jag var väl ute i tjugo minuter och efter det så var jag helt genomblöt och höll på och frysa ihjäl. Bolero såg helt förstörd ut för att jag hade släpat ut honom i regnet, men han jobbade ändå fint det lilla vi gjorde. Idag har han gått med tre täcken på sig då det blåser så att träden nästan ligger ner plus att det regnar.

Imorgon kommer förhoppningsvis min kompis hit och rider ut Nina med mig och Bolero, kan bli spännande. I alla fall för min del då Bolero inte gått mycket alls sen i måndags. Lite uteritt och tömlongering. Han är väldigt hingstig just nu också och försöker betäcka Cleo hela tiden och röjer runt i hagen som värsta rodeokungen ;) Toker ♥

Ska ge mig ut i stormen nu och ge hästarna mer mat, sen blir det en dejt med bröderna Salvatore, har saknat dem hela veckan ;) Håll alla tummar för att det blir bättre väder i helgen nu så att man kan rida, vill inte förstöra min nya sadel genom och rida i regn direkt.
Regn idag men det är varmt så det gör inte så mkt, hästarna har ändå en inplanerad vilodag så ;) Bolero vill väldigt gärna in och arbeta och kommer travande så fort man visar sig, han förstår inte grejen med att ha en vilodag. Jag har bestämt att han ska gå tömlongering två dagar i veckan, ridning tre dagar och vila två dagar, känns rätt lagom ;)

Sen tänkte jag hoppa nåt språng varje gång jag rider så att han inte tycker hoppning är så himla häftigt varje gång vi ska göra det. Har även anmält mig till klubbhoppning den 17 maj, bara 70 cm och 80 cm får vi se hur det går ;)


Banan ser så mysig och inbäddad ut nu när det börjar bli grönt ;)

Dålig uppdatering jag vet men jag prioriterar hästarna nu på min lediga tid ;) Eftersom jag börjat jobba heltid igen så kommer det nog bli så ett tag framöver men ska berätta så mkt jag hinner om hästarna här.

Igår försökte jag hoppa Bolero i paddocken vilket slutade i rodeorace, han hoppade i alla fall bra i början innan han stressade upp sig. Fin och rida fram var han också. Idag blev det bara en skittrunda i skogen, eller ja han passagetrava hela vägen. förstår inte hur pigg han kan vara alltså :P

Testade på och tömköra/longera Nina idag i paddocken och det gick mkt bättre än jag trodde, riktigt fin var hon ibland. Sen orkar hon ju inte så mkt mer än en halvtimme men hon bär sig bra nu.

Planen var ju att Bolero skulle gått Gota Cupen denna våren också men med allt krångel har vi ju hamnat lite efter planeringen. Första omgången gick idag i Ulricehamn och andra går om två veckor i Vartofta. Jag känner ändå att det är för mkt för Bolero att gå ut och hoppa 95 cm nu när han inte hoppat sen i Mars, sen känner jag inget direkt tävlingssug heller.

Bolero blir bara stressig och tokig på tävling, visst vet jag att jag tycker att det är super kul när man väl är där inne på banan men det är så mycket runt omkring för dessa knappt två minuter på banan. Sen känner jag att jag och Bolero kan nog inte komma så mycket längre tillsammans och jag vet inte om jag vill tävla så mycket egentligen heller. Han är super rolig och rida hemma och arbeta med varje dag, det kanske räcker?

Men jag tror ändå att jag ska åka ut på en klubbtävling den 17 maj och bara hoppa 70 cm och 80 cm och bara leka runt och ha roligt. Och känna hur han känns, efter en tävling i höstas när jag ramlade av i en kombination plus att jag ramlade av på en träning för några månader sedan så har jag funderat på om Bolero verkligen vill hoppa mer och självklart sitter jag och tänker på att han kanske har ont i ryggen av det?

Men nu vet jag ju om det med ryggen och arbetar efter det och han har en ny sadel som passar så det är väl bara att prova sig fram och lyssna på hästen, han vet bäst, mitt hjärta ♥
 


After all we made it all this way


Bolero: Blev tömkörning i paddocken då jag har lovat mig själv att tömköra två gånger i veckan nu pga av hans rygg. Och jag har bara tömkört en gång denna vecka så det blev tömkörning idag också ;) I alla fall så var han himla fin, mitt hjärta. Han lär sig verkligen otroligt fort, jag har haft halsförlängare på honom varje gång jag tömkört hittills men idag hade jag bara tömmarna som "inspänning" och han var hur avslappnad som helst. Testade lite öppna på långsidorna och han fattar direkt vad man är ute efter, han är så rolig att arbeta med alltså! Galoppen var också göör fin idag, lugna språng med en bra galopptakt.

Nina: Min kusin fick faktiskt testa och rida henne i paddocken idag, hon rider på ridskolan och det är ju meningen att Nina ska arbeta där i framtiden så lika bra o testa. Trodde aldrig det skulle gå så bra som det gjorde. Jag hade delta och grimskaft på i början och skrittade och travade med dem lite sen fick hon rida runt själv i skritt på spåret, över bommar och lite olika ridvägar. Nina var lugn hela tiden och blev inte rädd en enda gång! Sen är hon ju lite obalanserad, svårsvängd och vinglig som en unghäst men hon klarade testet bra tycker jag.
 
Cleo: Reds ut av sin medryttare Sandra idag som också tyckte att hon inte var helt fräsch i traven men att hon ändå hade varit väldigt pigg. Men hon minns också att hon var sånhär en period i höstas så det är väl bara att avvakta lite och se hur det utvecklar sig.
Nu var den härliga vårvärmen över och höststormen här igen, suuuck. Bolero och Nina har varit hysteriska för det blåst så mkt, Bolero har bjudit på värsta rodeoracen och stått och hoppat jämfota på stället, så himla söt. Så jag tyckte inte det var nån ide att försöka jobba nån av dem två idag ;)

Jag tog in Cleo istället och tömkörde henne en stund, är helt fast för tömkörning just nu jag vet men det är väldigt kul faktiskt. Tycker dock inte att Cleo ser helt fräsch ut i bak, tar kortare steg med ett bakben och ser ojämn ut när hon rör sig, inte halt men nåt är det. Har tyckt det sen i höstas men det kommer och går från dag till dag. Hon är ju pigg och glad och verkar inte bry sig om det, men men får väl hålla lite koll på henne.

Om ni ska sitta hemma vid tvn ikväll så passa på att kolla på sändningar från Global Champions Tour på Eurosport 2 ca klockan 22.00 (man kan aldrig lita på deras tider).


Väldigt gammal bild när jag tömkör Cleo från -08


Bolero: Måste bara börja med att säga att jag dör för min häst är så fin och att jag älskar honom så sjukt mycket, utan honom skulle det inte gå att ta sig igenom livet, han är där och räddar mig varje dag, varje minut, varje sekund. Så med de poetiska orden ska jag berätta om dagens pass. Red ut ganska sent och klättrade och skrittade runt i skogen och försökte arbeta med skritten, han har så lätt att slå över till trav.

När han kändes fin så gick vi ut på ängen och galopperade och han var super fin, lite för mycket energi än men det släpper nog om några dagar. Han börjar i alla fall kännas lika bra som han gjorde innan han fick vila. Han behöver ju gå mer än en timme om dagen för att må bra, man märker sån stor skillnad på honom, så himla nöjd och go när han får jobba.

Nina och Cleo har vilat.


Bolero: Tömkörning/longering i paddocken, han gick bra. Inte lika mkt överskottsenergi längre. Travade och skrittade honom bara för det blev ju mkt galopp för honom igår. Men han var som sagt fin.

Nina: Red ut en sväng och klättrade lite också, hon var rädd för allt som vanligt och försökte springa hem men men det gick ganska bra ändå. Skrittade och travade bara med henne också ;)

Lite bilder från tömkörningen/longeringen i helgen :)














Bolero: Red ner mot slottet för att rida "galopprundan" dock tänkte jag ta det lugnt för att det har varit väldigt varmt idag, men Bolero hade inte en tanke på att ta det lugnt. Herreguuud vad han var stark och pigg, vi var nog mer i luften än på marken tror jag, tre meter höga backutsprång och andra akrobatiska saker som bara Bolero kan ^^

Det var länge sen han var så taggad när jag red, men jag har inte ridit den vägen sen i höstas så, undviker den gärna för jag vet att han blir tokig där :P Tänkte avsluta med att trava lite i paddocken men det var bara att lägga ner dem försöken för han var så speedad. Hoppas i alla fall att han fått ur lite energi så att det går o arbeta avslappnat imorgon, då är det dags för tömkörning igen.

De andra två har vilat, skulle ridit Nina men Boleros alla saker var svettiga så fick putsa av allt plus att massa schabrak behövde borstas och tvättas sen orkade jag inte hämta in henne. Imorgon tänkte jag prova o rida ut henne, hehe. Btw vill ni följa Cleo lite mer så kan ni kolla in på Claras blogg, det är mest hon som rider Cleo nu ;)

Lite nya bilder på Nina från 29e april, hon ser lite rolig ut i färgen just nu med sommar och vinterpäls ;)











Här kommer tömkörningsfilmen från 29 april, tredje gången jag tömkör Bolero ;)


Bolero: Vila

Nina: Red henne i paddocken ungefär 30 min, gick förvånandsvärt bra idag. Hon hoppa inte iväg en enda gång men såklart kollade hon ju på allt men det är ju i alla fall framsteg. Sen tog hon faktiskt galopp när jag gjorde en fattning idag, trots att det bara är andra/tredje gången ungefär jag galopperar henne. När jag skrittade av tänkte jag testa henne lite så jag red upp på grusvägen och efter några meter försökte hon skena hem men vi löste det också så over all är jag nöjd med henne idag.

Cleo: Red ner mot slottet barbacka i bara strumpor, haha hade tänkt rida i foppatofflor men märkte att dom skulle ändå ramla av så lika bra o kasta av dem hemma x) Tänkte kolla om "galopprundan" gick att rida för jag behöver ta ner Bolero dit och låta honom springa av sig lite. Och det gick bra att ta sig fram där även om jag inte red hela rundan på Cleo, lite blött var det men det torkar nog snabbt då vi har haft typ arton grader idag :D

Håller på att ladda upp en tömkörningsfilm på Bolero och sen ska jag redigera bilder så det kommer upp under kvällen eller morgondagen ;)