Jag har skrittat Bolero uppsuttet idag, kunde inte låta bli. Longerade honom lite lätt i skritt och trav igår och han var ohalt och såg så mjuk och fin ut. Han har fortfarande kvar gallan strax över kotan, mellan yttliga/djupa böjsenan men den är mjuk och han verkar inte ha ont. Så jag valde som sagt att skritta på våran grusväg, det blir väl nån km fram och tillbaka, han var såå fin. Åh alla Borde ha en egen Bolero alltså, bara lite arbete i skritt och jag blir heelt lyrisk.
 
Tänkte fortsätta arbeta lite från marken och variera med skritt uppsuttet och vanliga promenader tills gallan försvinner, om han inte blir sämre av arbete vill säga då blir det kliniken igen. Har longerat Lillan idag också, provade inspänningstyglar idag istället för halsförlängare och det verkade hon trivas bättre på :)
 
Snutteplutte snuffe bäbis ♥
 
 
 
 
 
Bilderna från förra helgen, bättre sent än aldrig ;)
Mmm såå skönt med helg, ska verkligen lägga ner tid på hästarna i helgen och plugget. Får väl se hur det blir med det sistnämda .. haha. Bolero kändes bättre i benet idag, gallan har gått ner lite och är mjukare än förut så kanske vågar mig på att longera en stund imorgon, han behöver komma upp och arbeta med ryggen för han tappar så fort när han vilar.
 
Lillan ska såklart pysslas om också och det blir nog lite promenader för hennes del och låta henne kika på omgivningen lite mer. Men nu ska jag ta och sova har inte blivit så mycket sömn i veckan! Hörs imorgon.
 
Såhär ser det ut när Bolero är ute o promenerar med mig, hej powerwalk.
Detta är nog första dagen denna vecka jag faktiskt hinner sitta ner här vid datan. Vet inte om jag sagt det men har ju börjat plugga nu 75 procent plus att jag jobbar heltid plus att jag nu har tre hästar. Vet inte riktgit hur jag tänkte där men det är bara och köra på ;) Kommer bli likdant nästa vecka också så då vet ni varför uppdateringen är kass.
 
Boleros bakben är fortfarande galligt så jag vet inte riktigt hur jag ska göra, hinner ändå inte rida honom nu och åker jag in och dom hittar nåt så säger dom väl ändå bara att han ska vila, vilket han redan gör, svårt val.
 
Tiffany som jag tänker kalla Lillan för hon är så himla liten och söt har bott in sig bra och är hur cool som helst. Longerade henne en liten stund idag och det gick bra. Ska ta och berätta mer om henne i ett eget inlägg någon dag men hon är alltså inriden och riden i alla gångarter. Hon är riden i en väldigt hög o spänd form så idag fick hon ha halsförlängare i fem minuter för att försöka hitta rätt form. Kommer bli mycket jobb och få henne dit jag vill men hon är som sagt väldigt cool och lättlärd så det kommer nog bli bra.
 
Lillan med ny frisyr ;)
På när tjocka tanten och jag skuttade idag, mer kommer när de är redigerat :)
 
Idag har lilla ponnyn Tiffany anlänt, skulle hämtat henne igår men det blev lite ändrade planer. Hon var i alla fall snäll o lasta men gick inte att lasta av! Hon vägrade backa ut så vi fick dra mellanväggen så långt det gick åt sidan sen fick hon vända sig o gå ut, haha tur att hon inte är så stor.
 
Släppte sen ihop henne med Cleo som står inackorderad här eftersom att hon går ensam så tänkte jag att det skulle va kul för henne med sällskap. Men icke jagade den stackars ponnyn så hon blev helt svettig. Så jag fick flytta henne till en av vinterhagarna så där får hon nu gå ensam, går och gapar på de andra hela tiden. Ska överväga om jag vågar släppa ihop henne med Bolero och min Cleo men ingen av dem är speciellt snäll heller. Men tråkigt för henne o vara ensam :(
 
Har hunnit med att hoppa Cleo i paddocken också, prova att rida i min prestigesadel på henne och det var grymt. Den sadeln är det bästa jag köpt, love it! Cleo gick ganska bra, svårt med travtakten och svårt att få ett lagom stöd i handen, antingen hänger hon sig med huvet i marken eller så släpper hon allt stöd men sån har hon alltid varit. Kul att hoppa i alla fall men tråkigt att det inte är på Bäbi, fyy vad jag saknar att rida honom!
 
Ingen bra bild direkt men söt är hon ;)
Alla märken släpper ju nyheter nu inför höst/vinter, känns inte allt för roligt för det betyder att sommaren är över :( Men det finns endel fina saker i alla fall. Jag fastnade för denna KL-västen, är lite svag för flaggor ..
 
Imorgon hämtar jag hem en 3-årig C-ponny, whooop whooop ;)
Berättar mer i helgen för nu ska jag till jobbet igen, bor typ där känns det som!
Ååå han är så fin min häst, vacker som en tavla
Dålig uppdatering här men jag har inte så mycket att skriva om nu när Bolero vilar. Han är fortfarande gallig i bakbenet så vi väntar på att hovslagaren ska komma på fredag och sen ska jag arbeta honom lite i helgen och se hur det går.
 
Har en annan rolig och galen ide på gång också, hoppas jag kan berätta på torsdag. När jag får för mig något så ska det hända nu nu nu och det går inte att vänta, haha vi får se hur det slutar helt enkelt.
 
Cleo rids en hel del av sina medryttare så jag gör inte så mycket med henne heller. Jag jobbar mest och på torsdag ska jag även börja plugga på Komvux så det blir fullt upp i alla fall denna och nästa vecka med jobb och plugg.
 
Denna bilden på mig och Turbo kanske är en liten ledtråd till min nya ide, haha ;)
 
 
 
 
 
 
Nougat är e.Amiral ue.Maraton så han har allt lite gång trots sin storlek ;)
Lite sommarvärme såhär i Augusti passar väldigt fint! Bolero har jag borstat och friserat i en timme så nu ser han inte ut som en vildhäst med lång man längre, tycker annars det kan va skönt för dem att ha lite mer man på sommaren för att skydda mot flugor.
 
Sen har jag och Emelie varit och ridit ridskolehästar, jag red Nougat idag en liten häst som är som en gummiboll. Han var mjuk och fin så det var kul. Emelie red Love som jag red förra helgen. Ska redigera alla bilder så kommer det upp förhoppningsvis under morgondagen. Bjuder på denna så länge ;)
 
Haha lille Nougat ser ut som en B-ponny intill Love
Har haft några nästan hästfria dagar nu, jag har självklart tagit in och ut och mocka och grejat men inte spenderat mycket tid i stallet alls. Bolero går på metacam och jag har tänkt låta honom få nästa vecka på sig också, dom ska skos om en vecka och eftersom han går med tre skor nu får han bara gå i hagen. Dom snodde nämligen hans sko på kliniken, min hovslagare blev gör sur för att dom hade gjort det, haha.
 
Så får han jobba lite på töm nästa helg och ser han inte bra ut då får jag väl åka in igen. Men han har redan blivit mycket bättre så förhoppningsvis är det bara en vrickning eller att han fått nån smäll på benet i hagen.
 
Idag har Martin som hjälpt mig att fixa iordning paddocken varit här och ridit Cleo, han har nyss börjat rida och ville lära sig galoppera. Och Cleo var pigg och såg otroligt fräsch ut så galopp blev det sen hoppa jag upp och red lite med, får ta och hoppa henne någon dag för då är hon rolig ;)
 
Martin & Cleo
 
Det finns inget som kan göra mig så glad som Bolero och det finns heller inget som kan dra mig längst ner i botten. När han inte mår bra så är jag deppigast i världen och just nu känns allt hopplöst. Hovslagaren hittade ingen hovböld och trodde däremot att han hade en senskada, när han sa det kändes det som ett hårt slag i magen.
 
Senskada, vila i ett år är vad jag ser framför mig och var är vi då? Bolero blir 17 år nästa år och ska han vila så länge lär hans rygg inte se bra ut sen. Det känns hemskt just idag men jag vet att imorgon kommer jag stå upp och kämpa för det finaste jag har igen ♥ Älskade Bolero
Dagens projekt var att städa transporten, man hinner med så mycket icke roliga saker när man inte behöver motionera nån häst x) haha. Fin blev den väl men jag hade inte tackat nej till en ny!
 
Och så har jag lagt ner det där med sjukhage för Boleros del, han får gå i stora hagen och röra sig så mycket han vill istället. Han står bara och hänger annars och då svullnar ju benet ännu mer och eftersom att det inte är nån hovbensfraktur så kan det ju inte vara så farligt ;) Har inte fått tag på hovslagaren heller, varför ska det vara helt omöjligt eller?
 
Har självklart följt OS-hoppningen också och Sverige levererar än så länge! Go Henke och Roffe!! Imorgon avgörs lagtävlingen, hoppas på medalj kan man ju alltid ;)
 
Eftersom att jag redan kände ridabstinens efter två ridfria dagar så åkte jag hem till min dressyrtränare där ridskolanshästar står över sommaren för ridläger och bete. Jag red en stoor valack som heter My Love så mycket mer vet jag faktiskt inte om honom. Han var väldigt lat men fin i skritten och traven när man drev som en galning ;) Galoppen hade han det jobbigt med och jag kände att han var lite för stor för mig att rida ihop men annars en trevlig häst!
 
 
 
 
 
 
 
 
Och avslutningsvis en bild på Nina i sin nya flock (den bruna i mitten). Är så glad att det gått så bra för henne! Om inte vi hade tagit henne så hade hon antagligen fått sluta sina dagar där i Mars, men det blev så bra och hon funkar bättre och bättre med eleverna :)
 
Med den här utsikten har jag legat och solat + kollat på hoppning idag ;) Drog ut den lilla datan på altanen och följde alltså hoppningens första OS-dag. Grymt bra jobbat av de tre grabbarna, tycker dock att Allerdings såg finast ut av hästarna. Lisen vet jag inte riktigt vad jag ska säga om? vem tog ut laget undrar jag? Ah hon har ju några fler dagar och visa vad hon går för på.
 
Boleros status är att han är tookigt pigg, hade inne honom nu ikväll och tog av bandaget som var helt uppslitet under för att han har kört spin inne i boxen inatt. Han stog och tagga som bara den i stallet och visste inte vilket ben han skulle stå på, jag fick snällt förklara att vi tyvärr inte kunde ut och jobba idag heller. Snuttis ♥ Han såg dock helt ohalt ut till och från hagen men är fortfarande varm och svullen, så jag la på ett nytt våtvarmt omslag får vi se hur det ser ut imorgon.
 
Här står han och väntar och gnäggar med sin mörka röst när man närmar sig, älskling
Ska jag kanske åka och klappa lite på denna damen ;)
 
Nu hinner jag äntligen sitta ner och uppdatera lite här ;) Såhär ligger läget till just nu, att Bolero var rejält mycket sämre i benet igår. Ville inte gärna stå på det och halta mkt så jag ringde in och fick en tid imorse klockan 8. Kände att det var lika bra att kolla upp innan helgen, då vill man inte behöva åka in akut ;)
 
I alla fall så bedövade dem kotan först men det hände inte så mycket och sen tog dom av skon och klämde igenom hoven, hitta inget. Så då misstänkte dom hovbensfraktur så iväg till röntgen, inget på plåtarna heller. Så då blev det bedövning högre upp runt griffelbenet, fortfarande lika halt. Så vi fick åka hem med diagnosen troligtvis hovböld och ett våtvarmt omslag och boxvila. Det sistnämda struntar jag dock i, han får gå i sin lilla hage för har jag honom inne blir han ett monster :P
 
Just nu väntar vi alltså på att den äckliga lilla bölden ska krypa fram och Bolero tycker sååå synd om sig själv, men det är inte värre än att han kan smälla i sig allt godis som kommer i hans väg ;) Hovslagaren ska komma och leta böld på måndag och hittar han inget ska vi in igen för vidare utredning, yayaya.
Tiden går så himla fort, redan Augusti och snart är det höst och vinter igen, vill inteee. Igår vilade Bolero för jag ville kolla på banhoppningen från OS och så regnade det massor också. Men grymt bra gjort av Sara och Wega att ta silver, synd att sista bommen föll men men roligt att ridsporten tar Sveriges första medalj ;)
 
Idag planerade jag att hoppa i paddocken men tyckte att Bolero inte kändes helt ren bak när jag skritta fram men travade och värmde lite och då kände jag inget. Så vi hoppa lite studs och några språng på en oxer och han hoppade så runt och fint! Kändes fin i galoppen också men när jag sen kom in i stallet och kände över benen noga så var han lite varm och tjock i kotan på höger bak. Suuuuuuuuck!
 
Vet ärligt talat inte vad det kan vara, han vilade ju igår så om han fått nån smäll i hagen eller om det är en hovböld på gång. Han får väl ta det lugnt i några dagar så får vi se hur det utvecklar sig om det inte blir bättre får jag väl åka in nästa vecka. Men det är så tråkigt om jag skulle behöva ställa av honom nu när han är så himla fin och allt ;)
 
Loverboooy