Eftersom att jag fortfarande är sjuk och väldigt trött på att vara det så försöker jag tänka på roliga saker som kommer hända framöver. Den 23 februari ska jag och några vänner till Skövde och kolla på Stiftelsen, jag kan bara en låt med dem, haha. Men jag älskar Robban som även sjunger i Takida, gillar honom lite mer där men det blir nog kul ändå :) Min favoritlåt med Takida är självklart Curly Sue:
 
 
Och enda låten jag kan med Stiftelsen är Vart jag än går:
Min goa faster har varit här idag och hon jobbar på Djursjukhuset i Skara, dom hade tydligen haft nån storstädning och skulle slänga massa gamla böcker osv men hon räddade "hästens anatomi" och ett häfte om unghästens leder osv till mig. Tycker sånt är superintressant, vi gjorde ett fördjupningsarbete om hästens utveckling från föl till vuxen häst i gymnasiet och jag fick högsta betyg på det. Skulle vara roligt och hitta det arbetet men jag har väl lagt det på nåt bra ställe som vanligt, haha.
 
Har nästan varit lite vårfeelings här idag, 5 plus och soligt, väldigt blåsigt dock. Jag tyckte att jag mådde mycket bättre så mockade och fixa och hade inne Bolero och borsta osv sen höll jag på och svimma. Att jag aldrig kan fatta att man inte ska göra för mycket när man har feber. Men det är ju så himla tråkigt och vara sjuk.
 
Så för och pigga upp mig lite tog jag min stora tekopp och hoppa i dubbelpoolen med senaste nummret av Equipage. Blir nog hemma imorgon med och förhoppningsvis efter 12 timmars sömn känner jag mig frisk, skulle väldigt gärna vilja rida lite innan det blir minusgrader igen!
Jag är hemma och är sjuk idag, jag är typ sjuk en gång om året så det va väl dags nu. Har så himla ont i lederna, plus feber och lite huvudvärk osv. Som tur va så töm/longerade jag Bolero igår så att han kan vila idag, han var ganska fin faktiskt. Ser ut som att han börjar bli lite mer liksidig och starkare i sin vänstersida nu vilket är jätteroligt :)
 
Nu ska jag fortsätta tycka synd om mig själv och äta massa halstabletter, läkerols med havsalt är sååå goda!
 
Det blåser och snöar här, kan det bara sluta nuuu. Hästarna har varit lite vilda i hagen och Tiffany gjorde jag ett försök att tömköra men hon var så pigg alltså. Gick på vägen först men fick leda henne för om jag gick bakom så hoppa hon fram, haha. Tog henne lite på volt sen i paddocken då gick det bättre. Blir kul när vi ska börja rida henne igen ;)
 
 Busade lite med Bolero men tyvärr är filmen åt fel håll ..
 
Har galopperat med toker idag :D Red borta på ängen och han kändes superfin redan från början och han svarade direkt på min galoppfattning, har ju inte galopperat sen i sommras när han var igång? Sen efter galoppen var han inte så rolig, hur taggad som helst. Så det tog mig väl nån timme innan han skrittade, han blir så frustrerad på mig när jag bara sitter hur lungt som helst och bara väntar ut honom, men som sagt så lugnade han sig till slut och kunde skritta på en volt mellan hand och skänkel.
 
Sen skulle vi ju gå hem också, ha ha jag kände bara att jag orkar inte. Han fullkomligt exploderade och körde världens rodeo uppvisning, men han gör det så mjukt så man kan bara sitta och skratta. Han böjer in huvudet så mycket han kan, skjuter rygg och hoppar rätt upp sen avslutar han med en backut när han är i luften, jag bara älskar att han är som han är, mer personlighet än honom finns det nog ingen häst som har. Puss på min tokiga häst <3 Nu ska jag göra mig iordning för en utekväll, hörs imorgon!
Heeeeeeeeelg :D Helt underbart, sovmorgon i två dagar! Hoppas att det blir lite varmare ute för allt är så himla jobbigt nu, Boleros torv fryser så där får man hacka sig fram när man mockar, samma sak med Tiffanys spån, vet inte vad hon gör för Cleos spån fryser inte :P Och allt släpande på vattenhinkar ut och in och fram och tillbaka, och alla täcken och ja ge mig vår nu tack.
 
Har inte motionerat någon häst idag för jag slutade ju som sagt sent och åkte direkt till Granngården och köpte foder, Bolero ska få äta Lucern Mix nu istället för Lucern hackat strå, det är lite olja osv i den så förhoppningsvis tycker han det är gott ;) Imorgon ska han ridas och Tiffany ska tömköras nån gång under helgen tänkte jag, så att hon får komma igång så smått igen.
Red faktiskt Bolero idag, första gången på denna veckan, haha. Men det är såå kallt, igår när jag mocka höll jag på och förfrysa, fick springa in och spola varmvatten ett antal gånger på mina händer. Det var lite varmare idag så för Boleros skull tvinga jag mig själv att rida, tre par byxor och fem tröjor, tjock jacka och allt kände jag mig fruktansvärt smidig x)
 
Bolero var i alla fall snäll och vi gjorde lite skritt och travövergångar och för det mesta kändes han grymt fin i traven, jag brukar ju inte trava så mycket på honom men det vore skönt om jag kunde börja göra det utan att han spänner sig. Imorgon har jag sovmorgon till hela 6.15 men slutar 16.42 det suger men sen är det helg wohooo :D
Spelar jag sönder denna låten ;)
 
Var verkligen sugen på att trimma i paddocken idag men när jag kom ut från jobbet och insåg att det va minus 12 grader så kändes det inte lika roligt länge. Det blev en powerwalk med Bolero istället, jag orkade bara gå i 20 minuter men det var väl bättre än inget, haha. Efter den lilla rundan i kylan blev det en ordentligt rykt, på med massa täcken, stallbandage och in i boxen med massa mat.
 
Bolero äter så dåligt med grovfoder nu, vet inte om det nya hösilaget inte faller honom i smaken. Det är jättebra värden och grönt och fint men Bolero vill väl att det ska va mögligt ensilage, då hade han säkert ätit massa bara för att han inte får, haha. Krafftfoder smäller han dock i sig utan och blinka, men det kan han ju inte leva på för då blir det väldigt dyrt. Han drar bara runt hösilaget i boxen så jag ska inhandla ett hönät nästa gång jag är på Granngården, har ju funderat på en Haybar från Hööks också, någon som testat den?
 
Bild från helgen, min mobil vill inte använda blixt när det är så kallt annars hade jag fotat idag ;)
 
 
 
 
 
Hjärtat <3
Det blev longering för Bolero idag, väldigt länge sedan jag gjorde det seriöst. Han var ganska spänd, det blåste rätt mycket och det kändes som att han bara gick och vänta på att jag skulle säga galopp så att han fick dra iväg, haha. Men han fick bara skritta och trava en stund, stundtals var han ändå fin och uppmärksam :) Har fler bilder som kommer upp när jag hinner fixa dem.
 
 
Gör det du kan, med det du har, där du är.
Brrrr det är kallt här nu igen, ca 8 minusgrader och jag har gått runt som en tjockis idag med alla kläder jag kunde hitta i hästgarderoben på mig, haha. Bolero och Cleo fick gå en skrittrunda i skogen och Bolero höll sig ganska lugn faktiskt, vilket var skönt för jag var ju inte alltför smidig i alla mina kläder. Hade det tredelade pelhamet idag också, är inne i en såndär "byta bett varje dag" period nu. Red ju på ett tvådelat gummibett i torsdags och det gick han också väldigt bra på, variera bett det är bra det ;)
 
Tiffany har också blivit borstad och fått gå en liten promenad samt att vi klickade lite nya bilder på henne, det var väldigt dåligt ljus så bilderna blev inte så fina men kul och visa hur hon ser ut nu. Jag tror allt hon har växt till sig lite :)
 
 
Fina fina ponnyn <3
Igår fick jag mina betyg från de två kurserna jag läste på komvux i höstas och båda var godkända!! Höll på och svimma, fatta att jag klara det? läsa 250 poäng, jobba heltid och ha tre hästar hemma, dessutom hinna med och vara lite social också. Jag är så himla stolt och glad över att jag lyckades ta mig igenom det alltså :D
 
Bolero har inte gått på hela veckan, slutade så sent igår så jag orkade verkligen inte. Men idag tog jag tag i det och red ett pass i paddocken, han var göör fin men han är verkligen en utmaning och rida. Så kvick att han gör det jag vill redan innan jag tänkt det ungefär, man får inte ge för stora hjälper för då blir det för mycket av allt, haha. Tänkte börja galoppera lite smått i helgen, gör hellre det än och travar ;)
 
Jag har knappt suttit ner sen fem imorse, tuff dag på jobbet, det är kallt och snöigt, vi var tvugna att ta bort en av våra hundar idag också och när jag kom hem var hovslagarna här till klockan åtta, så just nu vill jag bara dra täcket över huvudet och glömma världen.
 
Men tyvärr är det inte så enkelt, jag är vuxen nu och ingen kommer lösa några problem åt mig, men just nu, ikväll är det ok att känna att livet är så jäkla orättvist. Vissa kan bara glida fram och andra får gå igenom så mycket hemskt.
 
Nog med deeptalk, det är gött att hästarna har fina fötter nu. Cleo fick äntligen broddar i skorna och Tiffany har ju sitt hålrum i ena bakhoven. Men idag tror jag vi lyckades verka upp det mesta så nu hoppas vi att det växer ner fint och inte kommer tillbaka.
 
Only know you've been high when you're feeling low ..
Imorgon är det dags för Idrottsgalan i SVT och jag ska äntligen kolla på den! Har missat den 2 år i rad för att jag jobbat kväll, hade gärna sett förra året när RGB vann. Men i år finns Sara Algotsson Ostholt med för att representera ridsporten, för att hon tog silver i fälttävlan i OS förra året. Så kom igen och lägg en röst på henne, jag tror man kan rösta hur många ggr som helst så spamma sidan nuu :D (klicka på bilden för att komma till röstningssidan).
 
Tänkte va snäll mot Bolero idag och ta en runda i skogen så han fick se något annat än grusvägen och paddocken. Och det var helt hysteriskt roligt tyckte han, hade utrustat tränset med det tredelade pelhamet för att få lite mer kontroll. Kan säga att det hjälpte inte så himla mycket, första halvan av rundan gick det rätt bra sen var det rodeo. Ibland orkade jag inte hålla honom så då blev det lite galopp och då är han så nöjd och ligger inte på alls, men känner att underlaget inte är optimalt just nu för galopp :P
 
Han vart nöjd och glad efteråt i alla fall så nu blir det vila i minst två dagar för hans del, hovslagaren ska komma på tisdag också så det blir bra. Hade tänkt ta en promenad eller tömköra Tiffany idag också men efter att ha varit ute i mer än tre timmar, mockat och ridit så var jag helt genomfrusen. Får ta henne imorgon om jag orkar ;)
 
Tänkte rida honom på hackamore någon gång i veckan!
Har premiär imorgon 19.15 på barnkanalen. Jag tycker att barnen och deras ponnyer är rätt tråkiga men det är roligt och se hur gästtränarna lägger upp träningarna och hur de försöker lösa problemen :) Kommer du följa Ponnyakuten säsong 4?
 
Idag blev det ridning i alla fall, Bolero har ju bara gått en dag denna veckan så han var på tårna. Sen fick han syn på två människor som var ute och gick och några crossar som körde runt på åkern. Haha säger jag bara, då blev det rodeouppvisning, det va länge sen han blev sån, helt blockerad och bara stegra, bocka och sparka.
 
Men han lugnade sig ändå ganska snabbt och då var han väldigt fin, lite för mycket energi och ville gärna takta men annars kändes han bra. Försökte att bara skritta för det är stenhårt i backen igen :/ Gjorde lite öpnna/sluta och skänkelvikningar osv som vanligt för att försöka hålla honom i skritt ;)
 
En liten filmsnutt från dagen:
Jag är en person som fastnar för låtar inte för en speciell artist, och när jag fastnar för en låt spelar jag den på repeat tills jag tröttnar och kan hela texten utantill. Kan sjukt många låttexter i huvudet haha :) Just nu spelar jag sönder denna:
 
Har sålt min dressyrsadel nu, eller den ska skickas iväg så jag hoppas att hon vill behålla den. Den låg ändå inte bra på Bolero så jag har inte använt den mycket och just nu är jag inne i en period då jag vill ha bort allt som är gammalt/inte används och köpa nytt och fräscht ;)
 
Jag längtar som bara den till Gbg Horse Show eller mest mässan, vill shoppa shoppa shoppa. Ska börja spara denna månaden om jag kan, är inte så himlans bra på det. Det jag skulle vilja ha just nu i detta ögonblicket är lackboots med fårskinn, åå så snyggt! Btw så väntar jag fortfarande på mitt Jw lackträns som jag beställde den 17 november, har nästan glömt av att jag beställt det. haha.
 
En billigare variant av lackboots från Horse Guard, Finns hos Filippas Ridsport för 149 :-
Imorgon är det fredag, veckans bästa dag :D Hade planerat att rida Bolero idag men lampan till paddocken tog tid att få upp, men nu är den på plats i alla fall så att jag kan rida imorgon. Fastnade i sadelkammaren också och började städa den ordentligt, det var hur rörigt som helst och jag får panik när det är stökigt.
 
Före - Hahaha hur stökigt kan det va eller?? dööör
 
Efter - Får se hur länge det ser ut såhär ;)
Jag är så glad att jag valde bort att läsa på komvux nu under våren för det hade jag verkligen inte orkat. Det räcker verkligen gott och väl med jobbet och hästarna. Går upp klockan 05.00, jobbar 06.30 till 15.30 och direkt ut i stallet och är klar runt 19.00, äter och ev. duschar sen blir det sängen och så börjar allt om igen :p Längtar till helgen kan jag säga ;)
 
Idag strödde jag upp alla boxarna, fyller på strö ungefär en gång i veckan så det tog lite längre tid än vanligt med mockningen idag. När det var klart plocka jag in Bolero och Cleo först och spolade benen, håller i bägge samtidigt och Bolero ska ju självklart hålla på och bita Cleo när jag vill att dom står still, haha. Sen tog jag Tiffan i duschspiltan och tvättade svansen och benen, plus borsta.
 
Bolero har varit lite orolig och inte sig själv i veckan, vet inte om det beror på att deras rutiner ändrats lite nu när jag jobbar andra tider. Han är ju superkänslig så fort något inte är som det brukar vara. Och nu kommer dom ju ut tidigare och jag rider och grejar på kvällen ist, han kanske är lite förvirrad ;) haha.
 
Dagens längtan är som vanligt: Soooommar!
Tänkte börja skriva dagens ridpass igen, har väl inte gjort det sen i sommras då Bolero var helt igång. Det var mörkt och dimmigt så jag såg i princip ingenting när jag red idag, haha. Men red lite på grusvägen och stubbåkern, han var mjuk och inte så pigg så jag är nöjd. Men måste se till att få upp en lampa till paddocken så att man kan rida där på veckorna och sen rida ut mer på helgerna :)
 
Använde det nya schabraket idag ;)
Sitter vid min nya dator nu, yeyeye :) Får se hur länge den håller. Var på Hööks rean också och köpte endast rosa saker? Fick en blackout eller något tror jag, haha. Ett ljus rosa schabrak till ponnysarna med lindor till, ett mörkare rosa som Bolero ska ha (väldigt likt lamicell mirage schabraken), en rosa fleecetröja som jag ska ha på jobbet inte i stallet och en lädertvål.
 
Hästarna har jag inte hunnit göra något med idag och imorgon hinner jag inte heller, slutar sent och måste åka till Granngården för det var stängt idag när jag tänkte köpa mat. Nu ska jag ge hästarna kvällsmat sen försöka mig på och sova :)
 
Hade jag inte tänkt göra men jag har sett att det är 50% på utvald varor på Hööks så imorgon blir det ett besök i Skövde. Allt lär väl vara slut men roligt o kolla ändå. Måste köpa mat på Granngården med och sen har jag kollat på en ny dator på MediaMarkt också, hehe.
 
Ponnysarna säger att dom vill ha ett rosa schabrak ;) haha.
Äntligen hinner jag blogga lite, det är så sjukt mycket hela tiden. Började jobba på ett nytt ställe igår eller det är inom samma företag men inte där jag brukar va ;) Så nu kommer jag endast jobba dagtid, kommer bli tufft bara att ställa om sig efter att ha jobbat enbart kväll sen i sommras. Men känns skönt att kunna ta in/utsläpp av hästarna själv, kontrollfreak som jag är, haha.
 
Bolero tömkörde jag i torsdags, så kul att kunna köra lite mer voltarbete och sådär med honom nu, han var väldigt fin! Igår fick han vila och idag red jag lite lösgörande på ängen, han var superfin. Men han är så mjuk i halsen så han vill gärna gå med huvudet åt ett håll, halsen åt ett håll och kroppen åt ett annat håll, haha. Så det gäller verkligen och sätta ihop honom och rida honom rak till båda tyglarna, han är som en liten ål att rida. Men såå rolig att jobba med.
Årets första veterinärbesök avklarat och det kunde inte gått bättre, Boleros galla har ju minskat väldigt mycket det senaste veckorna och idag checkade vi bara av att det inte blivit värre av att han nu fått arbeta lite mera. Böjprov och longering och han visade inget så nu ska vi fortsätta sätta igång försiktigt men framåt Mars kan vi börja skutta lite smått och hon trodde även att han kan vara redo att tävla igen i April/Maj :D
 
Med en sånhär skada kan det vara svårt att få hästen tillbaka till elitnivå men det är ju inte det jag satsar på precis, jag är nöjd om vi kan hoppa runt lite CR 80-90 cm och vara med i Gota Cupen som är 95 cm. Det räcker alldeles lagom för mig och min tok <3 Vi har inte bokat nåt mer besök på kliniken för hon tyckte det såg så bra ut men blir han värre får vi åka in igen, han kommer alltid ha kvar en liten galla men den får inte bli större så att det trycker på ringbandet.
 
Såå taggad på vårsäsongen 2013 nu, både för min och Boleros del men även för att se vad det blir av Tiffany :)
 
Bolero och min kusin i Husaby, det är min kusin som fotar det flesta bilderna hit till bloggen :)
Bästa starten på detta året, sitta på fina Bolero i solen :)