Jag gillar inte söndagar alltså för då är helgen snart slut och hela långa veckan ligger framför en, ångest. Men men vädret har ju varit härligt i alla fall, soligt och fint. Clara har trimmat ponnysarna åt mig i paddocken idag så det enda jag gjorde var o borsta Bolero. Var med när hon red Tiffany i och för sig och la upp lite bommar och hon fick "hoppa" ett litet kryss men hon travade bara över :P
 
En annan rolig händelse är att det var Klubbmästerskap i dressyr på ridskolan idag och Katrina som jag hade på tillridning i vintras/våras vann klassen för ridskolehästar. Tar allt på mig lite av äran för jag la ner mycket jobb på den hästen och det var så kul när det blev så bra :D
 
Fina Nina!
Första ridbilderna på henne och typ 6e gången jag rider henne, hon kommer bli en stjärna ;)
 
 
 
 
 
Ledig i fyra dagar från jobbet nu :D Ska bara till skolan en sväng imorn annars ska tiden läggas på hästarna! Har tagit ledig för min mami och hennes sambo har åkt iväg till Island och då måste ju någon ta hand om hästarna och hundarna. Vilket dom annars gör när jag jobbar.
 
Idag tog jag en lång sovmorgon sen red jag och Sandra ut på ponnysarna. Jag hade Tiffany och gud vad fin hon var idag, mjuk i munnen och gick i en bra form hela tiden i skritten och även i traven så länge hon orkade ;) Duktiga duktiga lilla ponny! Bolero har jag också haft inne och borstat lite på och tryckt i massa godis ;)
 
Nu ska jag strax åka iväg till Skövde Ridsport och hämta ut min sadel som dom aldrig får sålt (globus clicen), tänkte försöka byta/sälja den och fixa en sadel som passar Tiffan lite bättre. Mina sadlar är ju 17 tum och dom blir lite långa på hennes lilla rygg så en 16,5 skulle nog vara bättre.
 
 
Har suttit i telefonkö i två dagar för att få en tid till Bolero på kliniken, haha nä så farligt är det väl inte men dom är ganska uppbokade nu tydligen. Fick en tid nästa tisdag i alla fall, skönt att få kollat upp det ändå. För han är inte rolig just nu, springer och sladdar i hagen och betäcker Cleo och biter henne och är allmänt tokig. Han vill verkligen arbeta det lilla monstret.
 
Den fina lilla hästen förra vintern/våren ;)
Imorgon ska jag hämta ut mina och Jennys biljetter till Göteborg horse show 2013 :D Det är ca ett halvår eller mer ändå kvar tills detta äger rum men nu har vi i alla fall biljetter. Vi kommer gå heldag på Lördagen och bara eftermiddag på söndag när världscupfinalen i hoppning ska avgöras. Längtar tills våren 2013, kan vi hoppa över vintern??
 
Vilka dagar ska ni gå? :)
 
Idag har jag ridit båda ponnysarna, började med Tiffany och det regnade faktiskt inte när jag red. Provade prestige-sadeln på henne idag och den låg bra på henne med, fantastisk sadel det dära ;) Skrittade en runda på stubbåkrarna och travade lite mot slutet, hon blir mer och mer lösgjord men fortfarande lite jobbig i munnen.
 
Cleo trimmade jag i paddocken barbacka, hon var kanon fin gamla tanten. Stretchade ut henne ordentligt i skritt och trav och fick som vanligt jobba för att få henne till en bra takt i traven. Hon vill gärna bli för hastig men det släppte snart och hon jobbade på väldigt bra.
 
Tiffany skena runt i hagen när jag red Cleo och var livrädd för golfarnas paraply sen när jag skulle ta in Cleo och gick förbi hennes hage så drog hon bara rätt genom tråden och följde med oss in i stallet, ponnyjääkel, Då fick Bolero total damp och började skena i sin hage och gjorde tio meter långa sladdspår så nu är han väl ännu mer skadad. Men det var bara ge sig ut och laga staket, det som gjorde det hela ännu roligare var att det började spöregna. Mmm älskar mina hästar just nu!!
 
Cleo den enda av hästarna som jag gillar just nu ;) haha
Det är vad jag hinner med ungefär men det är väl bättre än inget :) Bolero har vilat hela veckan och idag gick jag en promenad med honom för gallan är inte bättre så nu tänkte jag försöka vila bort den istället för att arbeta honom, funderar även på att ringa kliniken på måndag för att få den uppkollad.
 
Tiffany har jag ridit en gång denna veckan, det gick i alla fall bra, vi testade att gå över bommar och det var inga problem. Cleo har också ridits en gång. Man kan väl lugnt konstatera att dom inte arbetar ihjäl sig ;) Men när man väl är ledig så är det kallt och regnar som det gör nu. Hade tänkt motionera båda ponnyerna men istället får jag nog ta in dem om en stund. 
 
Världens finaste bäbii på promenaden idag
Heeeej Heeeeej! Varning för rörigt inlägg för jag är galet trött. Ännu en vecka avklarad, check på det, gött gött. Fullt upp har det varit och i helgen lär det knappast bli lugnare. Måste passa på att plugga som en liten gnu på helgerna nu när jag jobbar hela veckorna, lite festligheter ska väl också hinnas med kan jag tänka mig.
 
Hästarna har ju som ni förstår inte gått alltför mycket, red Bolero lite lätt i tisdags han var vrål pigg och longerade honom igår då var han fruktansvärt fin. Hans ben ser lite bättre ut tycker jag så forsätter som jag gör, hinner ändå inte rida mer, hehe. Har bytt strö till honom också för han har börjat hosta massor så nu står han på torv, hatart men det verkar inte damma lika mycket som spånet och det är huvudsaken.
 
Lillan longerades i tisdags och då var hon allt lite kaxig så fick säga till henne ett par gånger och igår red jag henne i paddocken och hon är trevlig i skritten nu, bara andra gången jag sitter på henne så hon utvecklas väldigt snabbt och det är ju det som är roligt med yngre hästar! Nu ska jag sova! God Natt :)
Kan det vara helg lite oftare eller? Den tar ju slut så himla fort och nu ligger en galen vecka framför mig, vill inte! Det har varit en rolig helg i alla fall, nu skriver jag helg tusen gånger, haha. Igår jobbade jag lite i stallet på morgonen sen började jag med staketet till paddocken som jag fortsätt med och fixa idag. Det går sakta men säkert framåt, det ska upp ca tio stolpar till sen elband osv.
 
Igår promenerade jag Bolero, var för trött för att rida, Cleo skrittades också lite igår. Idag vila Bolero och jag red ut Cleo med Clara på Tiffany. Jag vill helst inte sitta på henne för mycket så när det kommer till uteritter så kommer Clara få ta dem. Hon var lika cool och lugn som vanligt, duktig ponny. Cleo var lite tjafsig innan hon gav med sig och blev fin, hon var gör rädd för Tiffany också, haha så söt.
 
Några dåliga mobilbilder från idag ..
 
Fina Cleo ♥

Clara & Tiffany, hur söt är inte ponnyn? :P
Idag har jag lagt ner ca 3 timmars jobb på min paddock, varför gör man det liksom? ah herregud. Harvat hela banan, det blev riktigt bra med den lilla harven jag köpte. Sen plocka jag ogräs huuur länge som helst, gick ganska bra med lite musik i öronen och vädret var ju gött. Så hästarna har fått vila, Tiffany ska ju ändå vila pga av vaccinationen och Bolero gick ju igår så det passa bra ;)
 
Nu ska jag bara orka fixa staket också ^^
Jag är så trött på mig själv att jag aldrig kan bestämma mig och att jag tröttnar så fort på allt. Är trött på att gå hemma och därför ska jag börja jobba igen nästa vecka och det kommer jag inte orka med skolan och hästarna och allt. Sen ska jag dessutom jobba i stallet till helgen, hur vore det om man kunde lära sig och säga nej.
 
Det har varit gött denna vecka att bara kunna tänka på skolan och hästarna men det blir tråkigt ändå efter två dagar. Bättre och jobba också så hinner man verkligen inte stanna upp och tänka, fullt ös medvetslös. Var bara tvungen o skriva av mig lite där.
 
Till hästarna Lillan fick sin första vaccination och brydde sig inte ett dugg, fick beröm för sitt bra psyket av veterinären :) Bolero var galet fin i tömkörningen, jobbade verkligen bra idag, fina älskade B. vad skulle jag göra utan honom ♥
På att Veterinären ska komma och vaccinera Tiffy, dom är ju i tid som alltid eller inte. Sen ska jag plugga matte och tömköra Bolero. Vädret är soligt men kallt, vill verkligen inte att det går mot kallare tider jag fryser hela tiden. Har redan börjat använda dunjacka hur ska det gå när det blir tjugo minusgrader ..
 
Mmm längtar inte direkt efter detta men fina bilder blir det i snön :)
Har ridit Tiffany idag, första gången sen hon kom hit. Hon skötte sig exemplariskt, hon är verkligen hur cool som helst för att bara vara tre år. Hon har nog inte blivit rädd för något så länge jag haft henne. Hon vill gärna fram och kolla på allt istället för att springa åt andra hållet, gillar sånna hästar. Till ridningen, så skrittade jag två varv åt höger sen två varv åt vänster och samma sak i traven tyckte det räckte första gången. Allt gick ialf super bra!
 
Sen kände jag mig motiverad att rida mer så jag red ut Cleo barbacka, så myysigt goseponnyn. ibland tror jag banne mig att jag skulle kunna rida henne utan träns, vi känner varandra så väl, har ju umgåtts med henne varje dag i 10 år snart. Helt galet vad tiden går fort. Hon var mjuk och kändes fräsch så det var riktigt härligt! Nu vill jag bara ha upp staket till paddocken så att jag kan köra lite NH med henne, det är hon bäst på ;)
 
Guldponnyn, köpte senskydd till henne på Hööks som hon fick testa idag.
Storlek XS på dem, sitter perfekt ;)
Tänkte att det var dags för en presentation av Tiffany (Lillan), har ju ändå haft henne i ca 3 veckor nu. Hon är född 2009-05-09 efter en arab som heter Firitzio ox och undan Tuva (som jag inte vet rasen på) hon är registrerad som Svensk Ridponny. Hon har den kända arabhingsten Peleng i stamtavlan (Pollux gav ut en hel bok om honom och jag läste den tusen gånger när jag va liten och drömde om en arab, haha) Hon är fux och ca 133 cm i mankhöjd.
 
Hon är inriden i alla gångarter och riden i ca 2 månader men ja som sagt helt felriden och när jag red henne första gången vågade hon inte ens sänka huvudet i den fria skritten. Dom har i princip suttit och sågat bara, så jag tyckte synd om henne.
 
Min plan för henne är att börja om lite från början med longering och lättare ridning sen får det ta den tid det tar. Hon ska så småningom säljas men det är inte bråttom med det, hon stannar tills jag känner att jag är klar med henne helt enkelt :)
 
Pappan Firitzio ox
 
Fina Peleng ox
Har varit och inhandlat en harv till gräsklipparen idag så att vi kan harva lite i paddocken. Vill ju inte djupharva direkt utan bara jämna till det så det ser snyggt ut och kanske få bort lite ogräs. Har inte ens hunnit packa upp och kolla på den men hoppas att det ska funka ;)
Suttit lite på världens finaste häst idag, mjuk och go men han blev lite väl pigg efter en stund så då hoppade jag av ;) Provade att trava några steg och han känns fräsch men gallan är kvar och han lite varm fortfarande, får ta det lugnt ett tag till alltså. Min vän Elin lånade Cleo idag så jag och B. stog och kikade på dem en stund också.
 
Elin & Cleo
 
Elin & Cleo
 
Elin & Cleo
 
Jag & Finaste ♥
 
Älskade Bolero vad jag tycker om dig ♥
Vilken vecka alltså, att jag lyckats ta mig igenom den är bra gjort. Gjorde sista dagen på jobbet igår, för den här gången ska tilläggas, kommer väl snart vara tillbaka där igen. Kan inte släppa alla goa folk! Men jag känner att jag behöver lägga mer fokus på pluggandet om det ska gå bra, så nu är det hästarna och skolan som gäller ;)
 
Jag har inte hunnit göra något alls med hästarna i veckan förens idag då Bolero gått på töm och Lillan har jag promenerat med. Var på Hööks i förmiddags och inhandlade ett träns, ett bett, ett täcke och ett par benskydd till henne, har ju inga saker i så små storlekar. Hon fick ialf testa tränset och bettet när vi gick och det satt bra.
 
Bolero var lite överladdad men mjuk och avslappnad annars, ska nog skritta ut honom en runda imorgon :) Cleo har blivit longerad lite lätt idag, hon är så fin den lilla knubbisen.
 
Bilder från dagen:
 
Lillan provar träns och bett, hon är ju så söt så man smälter.
 
Lillan provar täcke ;)
 
Stjärnan själv måste ju få vara med på en bild med :)♥