Idag har Bolero fått vara fotomodell igen i sitt fina gula hvpolo schabrak med matchande lindor. Har så mkt bilder och visa här nu alltså men jag hinner aldrig redigera dem så ni får ha lite tålamod.

Red i alla fall bort till ett super fint ställe och fotade lite uppställda bilder på mig och B. sen fick han galoppera lite på ängen. Han var pigg som vanligt och tyckte det var väldigt roligt ;) Men nu blir det valborgsfirande.


Sneakpeak på dagens fotografering, Bolero är ju fin ialla fall xd haha

Nu känns det som att det äntligen börjar bli vår, det är lite grönt ute i alla fall :) Bolero har jag tömkört i paddocken, han var piggelin men slappande av efter en stund. Hämtade de nya längre tömmarna på posten igår så använde dem idag så att han kunde få galoppera lite också. Han var duktig.

Nina fick longeras en snabbis idag också, över bommar i paddocken. Lite spänd och hoppa iväg men gick bättre än igår. Har bilder och filmer på båda från idag men det kommer upp nån annan dag, orkar inte fixa det nu ;)

Storstädat sadelkammaren har jag hunnit med också och räknat ut att jag har typ fem fårskinnspaddar och femtusen schabrak ;) haha vem köper alla saker kan man ju fundera på ;)


Fina bäbi idag :)


Bolero: Hade tänkt och skritta ut en sväng men han hade andra planer, passagetrav och galoppslutor till exempel. Det är inte lätt och heta Bolero och ha massa överskottsenergi och vara överlycklig att få komma ut i skogen igen.

Han var ändå duktig tycker jag, travade och galoppade lite på ängen också bara för och känna på sadeln. Den är så grymt skön så jag vet inte vad, den ligger helt stilla på honom även när han hoppar och skuttar runt, jag får en naturligt bra sits och slipper rätt till mig själv hela tiden, det är bara att sitta där man hamnar och jag kommer åt honom mycket bättre med skänklarna.

Det är såklart himla ovant för både mig och Bolero men om nån vecka har vi nog ridit in oss ordentligt och förhoppningsvis gjort av med Boleros överskottsenergi så att han kan jobba avslappnat ;)

Nina: Longering då hon vilat i ca en vecka för att min tid har helt enkelt inte räckt till, Bolero går ju alltid i första hand men nu är hon på G igen!


Okej sista sadelbilden på den här bloggen nu på ett tag jag lovar, men ville visa en bild till så att ni ser att sadeln inte ligger i bakvikt, bilden är dessutom tagen efter dagens ridpass :)

Vilken vecka detta har varit alltså, hoppas helgen blir mkt lugnare. Och att jag får mer tid till att uppdatera här! Jag har spenderat mkt pengar på min häst idag, men det är han värd ;) Som ni kanske redan gissat så var jag och betalade sadeln idag. Förstår inte ens vad jag har tvekat på?

Linda på Skövde Ridsport är otroligt duktig, hon var här och provade ut sadeln, såg när jag red i den, värmde om bommen så att den passar perfekt efter måttet som han har nu, dessutom öppnade hon hela sadeln och kollade bommen och stoppning och allt innan jag fick sadeln. Köpte även ett par stigläder från dem när jag ändå var inne. Angående att ni tycktet sadeln låg i bakvikt tror jag beror på bilderna, inget som varken Linda på Skövde Ridsport tyckte eller min dressyrtränare Madde heller påpekade, plus att det kändes super när jag red i den ;)

Har hunnit med en sväng på Skara Hästsport också och inhandlat en ny Eric Le Tixerant sadelgjord för Bolero har tydligen lagt på sig endel då den gjorden jag köpte i somras (115 cm) inte ens går att ha på första hålet. Så nu fick han en brun fin (125 cm), dom sadelgjordarna borde alla hästar ha alltså så himla bra. Är det nån som vill köpa min svarta 115 cms så hör av er till [email protected] :) Blev även ett par gula eskadronlindor som kommer passa så sjukt bra till mitt gula hv polo schabrak och en delta som kan vara bra o ha när man promenerar med träns på.









Imorgon kan jag vakna och tänka att idag ska jag rida MIN häst i MIN sadel, Whata Feeling!?!

Sitter här nu och försöker betämma mig för om jag ska köpa denna sadel, det var alltså den vi prova ut i söndags ;) Bara det att den är 35 i bommen och +2 i kåporna, så nu vill jag veta vad ni tycker? Den är mer mörkbrun på riktigt men blixten gjorde den rödbrun.







Känns verkligen som vår idag, awesome! Och imorgon ska jag hämta hoppsadeln hos Skövde Ridsport, hoppas hoppas den är bra nu så att jag kan sätta igång på riktigt, vill ut och tävla nu på alla härliga utebanor.

Bolero tömkörde jag i paddocken, han var vrååål pigg och kastade sig några gånger men det gick ändå bra efter en stund :) Gick mycket mer på spåret idag och provade flytta honom lite sidvärts osv och han var väldigt fin.

Clara red Cleo och det hade gått bra och Nina har vilat. Nu ska jag sova, kommer ha mer tid för bloggen i helgen men ska försöka få upp ett inlägg om dagen i alla fall :)

♥ Ingen kan få mig att le som du, fina älskade Bolero ♥

Man bara ääälskar Sveriges väder eller hur?? Jag och Sandra red iväg (eller ja Sandra red och jag gick med Bolero för att jag skulle longera) solen sken och det var vindstilla. Efter tjugo minuter började det blåsa och hagla/regna, bara att traska på hem igen för himlen var nästan helt svart.

Bolero var i alla fall väldigt fin tills det började regna då blev han super spänd och ville inte röra sig. Han hatar verkligen dåligt väder :P När vi kom tillbaka fick dom gå in och äta istället för att gå ut i spöregnet, uppskattat skulle jag tro ;)

Jag har precis klicka hem ett par längre tömmar också, med snabbknäppe så man slipper knäppa upp remarna när man ska ändra tömmarna. Eftersom att jag fastnat för det här med tömkörning just nu, haha. På tal om det imorgon tänkte jag tömköra B. igen om det inte regnar/haglar/snöar, man vet ju aldrig i det här landet :P



Det är lite rea på Horze nu så därför passade jag på ;) Klicka på bilden för att komma till hemsidan.

På schemat för lille Bolero idag, det gick bara bra. Hon började med att mäta hans vidd vid manken och över ryggen och även formen på ryggen. Eftersom att vi var och gjorde samma sak hos henne för ca 2 år sedan hade hon kvar hur han såg ut i rygg då att jämföra med. Och det var inte konstigt att min Globus sadel inte passade för han har lagt på sig mer än 1 cm på varsida om manken och ca 0,5 cm längre bak på ryggen på 2 år. Vilket är extremt ovanligt om det inte är en unghäst. Men Bolero är ju aldrig som alla andra så varför ändra på det nu :P

Det är ju i alla fall ett kvitto på att jag gjort nåt rätt när han lagt på sig så mkt muskler där. Vi provade i alla fall två olika sadlar, en Prestige Roma som passade väldigt bra i formen på bommen, har en bred kanal, ullstoppad, kort anläggningsyta, djupare säte, stora knästöd, väldigt som jag vill ha den med andra ord ;) Den provred jag och så mjuk alltså, sitsen var 17 tum och bomvidden 34.

Vi provade en Pessoa också men den red jag aldrig i för den var för rak i bommen och låg inte an mitt på ryggen utan hamnade lite i brygga. Så nu ska jag in på onsdag och hämta Prestigen som ska värmas om till en 35a då 34a var lite för smal samt att jag vill kunna rida med min aktionpad plus att kåporna ska vara +2 cm så att jag inte hamnar utanför med knäna. Då ska jag få prova den några dagar innan jag bestämmer mig också. Vem trodde att lille Bolero skulle behöva ha en så vid bom ;)


Prestige Roma, detta är ju 34an med pad under så när den är omvärmd kommer den ju ner mer framtill :)

Senare i eftermiddag kommer Skövde Ridsport hit med massa sadlar som Bolero ska få prova. Dom jag är mest nyfiken på är Prestige Roma och Pessoa men sen skulle hon packa hela bilen full så jag hoppas verkligen jag hittar nåt som känns bra. Kommer ta bild på alla sadlar när dom ligger på Bolero så att jag kan kolla på alla i lugn och ro sen ikväll. Känns skönt att hon ska komma ut då det är lättare och prova på Bolero här hemma när han är lite mer avslappnad.

Innan det ska jag såklart mocka och göra något med Nina, tror det blir longering. Prova på att galoppera lite idag om underlaget tilllåter då det bara regnar och regnar här just nu. Sen är det ju finaldag för världscuphoppningen också men den är klockan 15.00-17.00 live i SVT 2 eller på SVTplay, hinner nog inte se hela pga av sadelutprovningen men men så är det ;)
Jag har tömkört/tömlongerat Bolero idag och det gick galet bra. Jag gjorde det för typ 5 år sedan när jag precis köpt honom men då var han helt vild och stressade bara så sen dess har jag inte gjort det. Var beredd på att han skulle vara rädd för tömmarna och hoppa iväg och allt möjligt men än en gång överraskar han mig den söta lilla hästen. Han var hur avslappnad som helst och brydde sig inte alls om att jag hade tömmar istället för longerlina.

Det var såklart lättast att ha honom på volt men mina tömmar är så korta så det räcker bara till en 10 metersvolt, vilket sliter på hans ben om han får gå på liten volt mycket. Så provade även att gå lite rakt och kunde nästan gå runt hela paddocken lite vingligt var det till en början men han är ju så otroligt lättlärd så man blir ju tårögd. Kunde gå över bommar utan att han spände sig och han hade en bra travtakt hela tiden. Nu är jag helt fast i tömkörning för det var himla roligt när han var så lugn :D Måste köpa längre tömmar bara så att jag kan galoppera honom på volt också, visst jag kan springa efter men då lär han bli rädd, haha.


Gullehästen som jobba så himla fint idag <3

Just nu pågår världscupfinalerna i hoppning och dressyr i 's-Hertogenbosch, Holland. Hoppningen började med en speedklass igår och RGB och Casall var felfria och ligger på en 6e plats just nu. Idag gör dressyrryttarna entre och man kan se grand prixen direkt i SVT play med start klockan 12.00, eller ett sammandrag i SVT 2 klockan 16.00. Hoppningen sänds direkt på SVT play klockan 19.00 eller ett sammandrag i SVT 2 klockan 22.15. Håll tummarna för våra svenska ryttare nu ;)

Om ni vill se den sammanlagda resultatlistan för hoppningen klicka på bilden ;)


Red bara Bolero idag i paddocken, hade tänkt och jobba lite med bommar men han kunde inte ens skritta på en 20 meters volt så vi fick öva på det istället ;) Så fort jag red en större volt än 5 meter i diameter så takta han iväg, det tog väääldigt lång tid innan han lugna ner sig och jobbade avslappnat. När han kändes fin så travade vi några varv och han travade med en bra takt och i en låg form. Han är så mycket häst att rida fast han är så liten men gud vad han är rolig att jobba med, överambitös till tusen och alltid med öronen spikrakt framåt, man blir glad av den hästen ;)

Det tog ju längre tid än planerat med Bolero annars hade jag tänkt rida Nina också men det började regna och blåsa när jag skrittade av Bolero så jag valde att ta in dem istället. Varken Cleo eller Bolero vill ju vara ute så, Cleo skenar in i sin box så fort hon får chansen. Men båda två älskar att stå och spana ut över sina halvdörrar ;)


Hade hoppats att Mamma kunde ta lite kort på B. idag men hon var inte hemma,
så det får väl duga med en bild på honom i stallgången ;)

BTW ingen som gilla min fina videoblogg??

Tyvärr blev filmen liggande? nån som vet om det går att fixa? Ni hör ju och ser kanske lite ändå ;)


Bolero: Skrittade till Sörbo och vände där och gick sen till klätterbacken och red upp där en gång. Han har ju vilat ett tag nu så får börja lite lugnt i alla fall. Dock blev det inte mycket skritt utan passagetrav eller nån blandnig mellan skritt och trav, haha. Sen fick han galoppera lite på fältet och blev lite väl pigg och stark där men efter en stund slappnade han av. När vi skulle hem så fick jag rida på volter eller serpentiner för att hålla honom lugn, då är det tur att det är stora stubbåkrar man rider på ;) Han var mer än nöjd när vi kom tillbaka över att få arbeta lite.

Nina: Red en runda i skogen faktiskt, första gången hon går så långt från gården. Hon försökte vända hem några gånger men gav sig ändå ganska snabbt. Sen var ju allt farligt, hur man nu hittar nåt farligt på en tom stubbåker? Så hon var spänd hela rundan men gjorde ju inget dumt mer än att hoppa iväg ibland. Hon verkar ändå tycka det är roligt att få komma ut o göra nåt :)

Cleo: Vila

Jätte kul att kunna skriva Dagens Ridpass igen, känner mig mycket mer motiverad nu när Bolero är igång igen. Och vet ni vad han har kvar sin bra kondition, trodde ju att han skulle tappat ganska mycket nu men han var inte ens lite svettig vid sadelgjorden och verkade knappt uppvärmd efter dagens pass. Jag har gjort en videoblogg från stallet idag med men jag vet inte om jag vågar lägga upp den, haha.

Dagens plan är att rida både Bolero och Nina om det inte börjar snöa/regna eller hagla. Blir så trött på att vädret inte kan vara bra nån gång, förstör så himla mycket hela tiden när man inte har ridhus! Måste verkligen skärpa till mig och lägga upp ett bra schema för hästarna, Bolero ska upp i tävlingsform igen och Nina ska utvecklas och lära sig nya saker ;)

Men problemet är att jag måste hitta en sadel, jag kan inte rida utan en sadel på Bolero, haha. Sharpman kommer till Husaby den 2a maj men det är ca 2 veckor dit, så länge kan jag inte vänta. Då är frågan om jag ska försöka hitta en begagnad Kentaur i rätt storlek och ha så länge eller ta ut Skövde Ridsport så att dom får kolla ut en ny men jag litar inte på nån när det gäller sadlar längre alla säger olika så man blir helt snurrig.
Nu är jag 22 år, tror ni jag kan få in det i huvet och inte säga att jag är 18 som jag fortfarande vill tro? :P Återstår att se. Jag har i alla fall fått en fin grimma som Nina ska ha för hennes är inte så fin, fick med den när hon kom och den är lila och grön. Nu får hon en snygg svart med Skara Hästsport tryckt på nosen ;) Fick även den fina tävlingsskjortan (som jag bloggat om tidigare att jag vill ha) av mami<3 Så nu jäklar ska jag ut o tävla!

Hästarna idag då, jo jag försökte longera Nina men kom några meter utanför dörren innan det började hagla då blev jag så fruktansvärt trött på vädret så jag tog av henne grejerna och gick in och kollade på tv istället. Bolero fick sadeln kollad och hon godkände den tyvärr inte så det blir att fortsätta leta sadel :/ Men ska ändå passa på att rida i den nån dag till då min andra fortfarande är hos sadelmakaren.


Nu är den min :D

Imorgon fyller jag 22 år, galet vad tiden går fort. Jag har i alla fall redan fått en present från Jenny :) Skydd till stigbyglarna med mina initialer på, så att sadeln inte ska bli smutsig eller repig när man drar upp stigbyglarna. Jag blev verkligen super glad, en oväntad och inte så vanlig present. Tack Jenny!

Har även varit med Mamma idag och valt ut en present från henne, något som jag velat ha länge, visar er nån gång under veckan vad det är ;)

Bolero är okej, han har varit helt som vanligt idag. Han har aldrig haft kolik på de snart 6 åren jag har haft honom, som tur var verka det bara ha varit ett lätt anfall. Jag longerade honom en stund i paddocken förut idag, för det är ju bra att de rör på sig ändå och han var super pigg men arbetade på bra.

Igår red jag ju med sadeln också, grymt att sitta på honom igen kändes som en evighet sen sist. Han var tokpigg och stark emellanåt när han ville springa. Jag fick verkligen en helt annan sits i den sadeln, sjukt ovant kändes det såklart men det är väl så det ska kännas liksom. Min dressyrtränare ska kolla på sadeln innan jag bestämmer mig helt men om hon säger ok så tror jag att det får bli den ;)

Idag har Nina fått skor runt om också så nu blir det mer arbete med henne, hon verkade mkt piggare och tog för sig mer i skritten när jag tog in henne förut. Måste vara skönt o inte ha ont i hovarna längre ;)
Lär detta bli, Bolero hade kolikvarning när jag skulle ta in dem. Stog o skrapa i marken och var inte intresserad av mat, värre än vanligt alltså. Så jag gick med honom i 20 min efter en stund suckade han och verkade må bättre så han fick gå in i boxen igen och äta lite betfor, fick ta ur allt annat krafftfoder och nu står han och kollar ut över halvdörren och undrar varför jag tog hans mat. Annars brukar jag ju uppmuntra honom till att äta. Höet fick han ha kvar, för han är ändå inte direkt intresserad av att äta det. Kommer ju inte kunna sova nåt inatt nu, såå kul.

Hade tänkt berätta om sadeln och dagens ridpass men känner inte för det just nu.
Hittade en sadel som låg bra på Bolero, yeyeye en sadel liksom, vad säger det om min häst? haha. Det är en Kentaur, modellen är jag inte säker på men efter lite googlande tror jag det är en Priamos. Den är tyvärr 17,5 i sätet så den kan bli för stor för min del, men ska provrida imorgon och hoppas den ligger bra även när han rör sig. Den är svart vilket inte heller är nåt plus, jag hatar svart läder, ser så tråkigt ut! Men passar den Bolero så får det väl gå.

Tror även att jag kan byta in min Globus där så jag slipper sälja den själv, krångligt. Dressyrsadeln ville han nog inte ha, kommer aldrig bli av med den alltså. Slänger in lite bilder så får ni se hur den ser ut på, som sagt bred och bra kanal det är plus på det ;) Ignorera mina stigläder i fel färg.

Imorgon ska jag ta med Bolero och försöka hitta en bra sadel, känner hur omöjligt det kommer bli när jag skriver det. Tror inte jag någonsin kommer hitta en sadel som jag är nöjd med. Den ska ha höga rundbossor, en bred kanal, mjuk stoppning, stora knästöd, kort anläggningsyta, inte för mkt flatback osv osv. Ni hör ju själva, sadelutprovaren kommer bli tokig på mig och min speciella häst ;)

En sadel som jag helt plötsligt fastnat för är Prestige Arezzo D eller Prestige Venezia, har alltid hatat prestige men nu har jag tänkt om. Den är riktigt fin och jag gillar den vita kanten på bakvalvet, sadelutprovaren jag ska till imorgon säljer inte det märket men om han inte har någon som passar av annat märke så ska jag leta efter en prestige. Den bruna är en Arezzo och den svarta en Venezia, som jag tycker är ganska lik den globussadeln jag har ;)  

    

Jag vet inte vad som händer just nu alltså men bloggar det gör jag inte i alla fall. Har dålig motivation till hästarna just nu och det är ju hästdelen av mitt liv jag skriver här så ja har inte mycket att skriva. Hoppas på att det blir roligare när Bolero är igång igen, eller jag vet att det blir roligare då ;)

Igår var hovslagaren här och skodde Cleo och Bolero, Nina hanns tyvärr inte med så han kommer på måndag och skor henne runt om. Då han tyckte det var akut för hon går på sulorna så hon behövde även i bak, vilket han inte hade tid till igår. Cleo fick liknande skor i fram som hon haft innan jag bytte hovslagare, dom är lite rundade och har sidokappor så att hon ska rulla över lättare = slippa snubbla.

Idag har jag faktiskt longerat Bolero i 15 min, han såg sjukt fin ut jag vill rida nu! Inte det minsta halt, enda gången han visa hälta var ju när vi var inne på kliniken, inte sett nåt innan eller efter, knepigt. Tycker dock att han är lite gallig i det benet men jag överanalyserar väl som vanligt.

Clara red Cleo en sväng så hon har motionerat och Nina fick vila. Vill inte göra något med henne för hovis trodde ju att hon hade väldigt ont av att inte ha skor, väntar tills måndag, vänta vänta det är det enda man gör ;)
Det fortsätter att regna så snart tror jag vi drunknar här, paddocken var på gränsen att den gick att använda igår så idag var det katastrof. Så ja hästarna har vilat idag också. Imorgon hoppas jag att hovslagaren kan släpa sig hit o fixa alla hästar så dom får fina fötter. Inte har jag fått nåt besked om sadeln heller, det enda jag vill är att rida Bolero, ut och galoppera och träna och hoppa!

Därför lägger jag in lite blandade tävlingsbilder så jag blir ännu mer sugen ;)














Cause we made it all this way

En vecka tills jag fyller år idag, vara bara tvungen o skriva detta så ingen missar det ;) haha. Det har i alla fall regnat o stormat idag också, det är inte kul att behöva ha vintertäcken på hästarna i mitten av april? Inte okej.

På eftermiddagen blev det uppehåll så då passa jag på att longera Nina i paddocken, hon var okoncentrerad så fick ta hjälp av bommar som vanligt för att få henne att vara uppmärksam framåt. Hon fick även prova att skutta över ett cavaletti hinder och hon hoppa som om det var en meter högt och bocka och busa efter, haha.

Bolero blev lite friserad och fick sina ben och svans tvättade innan jag tog in dem, han såg ut som jag vet inte vad alltså efter en dag i lerhagen. Han hade nästan lyckats ta av sig halstäcket och ena bukgjorden hade lossnat på täcket, toooker<3 Han älskar i alla fall att bli ompysslad och bara få vara inne och mysa, finaste bäbi :)


Kan vara världshistoriens snyggaste bild på B. från idag x)

Klicka på bilden för att komma till tävlingen ;)

Idag är det himla kul väder, två plusgrader, blåst och regn. Hästarna tog jag in redan halv sex för båda mina stog och skaka för att dom frös så mkt, Nina har ju rejält med päls under täcket så hon fryser inte så lätt ;) Både Cleo och Bolero har haft 300 grams vintertäcken och regntäcken med foder över men det hjälper tydligen inte. Så dom vart väldigt nöjda över att få komma in, ingen av dem har ens haft ute huvudet över boxdörren sen dom kom in :P

Jag har varit på Skara Hästsport idag också, med Jenny denna gången. Det var inte bra för idag kunde jag inte hålla mig från att köpa saker x) Det blev en sjukt snygg Hv Polo väska, som jag ska ha till vardags alltså inte i stallet. En hjälmväska från JW då jag inte har någon till min hjälm och en stor hink med hästgodis :) Har verkligen blivit helt förälskad i Hv Polos saker, såå mkt snygg att man vill ha allt!


Dagens köp ;)

Eftersom att jag var helt inne i massa annat igår (Min Vampire Diaries box) så glömde jag blogga. På förmiddagen blev det i alla fall lite jobb i stallet och hann även med att kolla lite på påskhoppningen som klubben ordnade. Det har kommit två nya hästar till ridskolan i veckan, en såå söt b-ponny och ett super fint tyskt sto :)

Hemma så red jag bara Cleo, det var inte roligt. Jag jämför bara alla hästar med Bolero och då är ingen häst rolig. Visst hon gick bra och gjorde vad jag bad om men Bolero har alltid det där lilla extra som ingen annan häst har. Det är det som gör det så kul att arbeta med honom, längtar ihjäl mig efter att få sitta på hans rygg igen. Både Nina och Bolero fick då vila igår.


Den söta nya pownin ;)

Dålig uppdatering jag vet men det har snöat och varit kallt = Jag blir sur för att jag inte kan vara ute så mkt som jag vill och göra det jag vill med hästarna. Igår mocka jag t.ex. två gånger för att dom fick komma in några timmar på dagen när det snöade som värst, så det har inte hänt så mkt roligt att blogga om heller för den delen.

Idag har det varit roligare, med besök på Skara Hästsport (jag köpte inget, helt otroligt) hade spanat in en gul klocka från Hv Polo men den var verkligen gul och inte sådär ljust gul och fin som mitt schabrak från samma märke så det blev ingen klocka. Har haft en efterlängtad vän här också som fick provrida Nina, nämligen Emelie som faktiskt är den enda av mina vänner som fått rida Bolero, bara det säger ju endel om den tjejen ;) haha.

Nina var snäll och dom tog till och med lite galopp, hon har faktiskt en bra och självbärig galopp. Forsätter verkligen och tro på att hon kan bli fin alltså! Cleo och Bolero har vilat, inget B. tycker är sådär nummer ett på hans lista av roliga saker att göra, haha :P

Nu ska jag ge mig ut och lasta ur lite spån ur bilen, fixa höpåsar till morgondagen och ta in hästarna. Borsta Bolero lite också, såg att han inte såg alltför ren ut. Det är vad en hästtjej gör på Påskaftonskväll, love it ;)


Emelie & Nina idag ;)



Jag tror hon blir fin när hon blir starkare, får mer muskler och tappar den långa pälsen ;)


Nina: Hovslagaren hade skadat ryggen så han kunde ju inte komma idag, grrr behövde ju verkligen sko alla! Så Nina fick gå i paddocken idag med, hon kan ju inte ta sig fram oskodd på grusvägen. Skrittade och travade lite som vanligt och flyttade lite för slänkeln, red i 20 min ungefär det är ju vad hon orkar med än så länge ;)

Cleo: Min kusin red henne lite paddocken, mest skritt men lite trav och lite galopp också. Cleo skötte sig jätte bra och såg mjuk och fin ut.

Mitt lilla hjärta Bolero är sur för att han inte får ridas och springer just nu runt och jagar Cleo eller försöker dra av henne grimman eller göra sönder hennes täcke, såhär kommer det vara nu tills han får jobba igen. Han lär ju dra på sig nån mer skada under den tiden om han ska hålla på såhär ^^ Men det är ju roligt att man har en arbetsvillig häst ;)

Jag har bilder på mig och Nina från ridpasset idag så det kommer upp senare i ett eget inlägg, har även några på Johanna och Cleo.

Efter en lång och jobbig dag ska jag snart slänga mig i sängen med min nya Vampire Diaries box ;) Det blir ingen sovmorgon imorgon heller då hovslagaren kommer 8.00 och skor alla tre, kommer ta några timmar!

Cleo har blivit riden i skogen av sin medryttare Sandra, som inte varit här på länge nu så det var nog roligt för Cleo. Sandra har ridit henne i ca fem år nu skulle jag tro så dom känner varandra bra ;) Är så himla glad att jag har två så duktiga tjejer som Clara och Sandra som hjälper mig med Cleo och även åker med på träningar och tävlingar när jag har med Bolero. Och det är så roligt att åka iväg och träna o tävla med dem och Cleo, känner mig som en riktig ponnymamma x) haha. Så om ni läser här vill jag bara säga tack till er tjejer :) 

Nina sprang o motionera sig själv i hagen för Sandra red Cleo när jag var iväg på kliniken med Bolero. Men jag har haft inne henne och borstat  i ca en timme och jössses vad hon fäller nu, fick ihop en hel kudde av päls ungefär ser ut som jag rakat henne, haha. Imorgon får hon förhoppningsvis skor om det går o spika i hovarna så vi kan sätta igång lite mer på allvar med henne.
Lååång dag på ATG Skara denna gången, brukar ju annars åka till husaby men eftersom att Jessica kollade Bolero för två veckor sedan så ville jag att hon skulle kolla igen. Vi började med böjprov och longering, han såg bra ut i bakbenen men nu hade han istället en frambenshälta på v.f. Han fick ett sår vid kronranden upp mot ballen i måndags när han slet sig när jag skrittade av honom, en annan historia som jag inte orkar skriva här :P Tror att han rev upp det med skon eller sömmen. Hon bedövade i alla fall lågt och då försvann hältan så troligtvis är det väl såret som han nu har ett fint galoppbandage på.

Hon tyckte att han fortfarande var lite stel i ryggen och bestämde att vi skulle röntga ryggen, bakknän och haser. Det gjorde vi och jag var så nervös att jag höll på och spy flera gånger om. Under tiden hon kollade på bilderna så fick Bolero tänderna raspade och det såg bra ut, lite små hakar men inget konstigt med det, skönt!

Sen till röntgen, haserna såg bra ut, fanns en liten lös benbit i en av haserna men inget som hon trodde hade nån betydelse, bakknäna hade lite pålagringar men ganska normalt för en häst på snart 16 år. Sen ryggen var ju inte så rolig, det har jag ju misstänkt länge, skulle röntgat innan jag köpte honom kan jag känna nu men men nu är vi där vi är. Långt bak i slutet av sadelläget är det två kotor som sitter tätt (kissing spines) och även längre bak precis innan korset (dock är det av mindre betydelse).

Detta har han väl gått med ganska länge och det är ganska vanligt (ca 70% av alla hästar har det) utan att dom har några problem av det, men dom har ju sämre rörlighet i dem kotorna såklart. Eftersom han inte krånglar i ridningen så tyckte hon inte det var nåt problem. Det är ju dock viktigt att han jobbas mkt låg och rund och att jag nu hittar en bra sadel. Känns ändå skönt att ha kollat upp det så att man vet. Nu ska han då vila i ca 2 veckor och få metacam i 1 vecka igen pga av såret på vänster fram. Om jag tyckar han ser bra ut då så får jag sätta igång, annars ska vi in och kolla frambenet igen för då är det antagligen inte såret.


Här ser ni en bild på kissing spines, alltså täta tornutskott.

Kommer inte blogga idag av olika omständigheter, håll i alla fall tummarna för mig och Bolero imorgon när vi ska in till kliniken...

Bolero: Weei har längtat efter att få skriva dagens ridpass om B. ;) Vågade mig upp på honom i dressyrsadel idag och han var fin, lite pigg men inte så farligt. Skrittade mest och försökte bara få honom att stretcha ut då det är det veterinären ordinerat. Ibland blev han riktigt rund och kom upp med ryggen, travade lite som avslutning och det gick också okej så länge jag red som en idiot, fick han minsta chans att springa på så tog han ju den :P Imorgon ska jag longera honom i paddocken och på onsdag ska vi in till kliniken, är så nervös så jag dör.

Stona har vilat då jag helt enkelt inte haft tid med dem idag och det är iskallt här så jag orkar inte vara ute mer än jag måste ;)
Att bära ut vattenhinkar till hagarna var verkligen precis det jag ville göra imorse, eller inte. Minusgrader gör allt tusen gånger jobbigare alltså, fram med vintertäcken och vattenhinkar och varmvatten igen. Trodde att våren hade kommit nu men det ska tydligen vara kallt ett tag framöver.

Till hästarna då, Bolero hade jag inne i nån timme och borstade, flätade manen, olja in hovarna och såklart fick han massa godis och pussar. Imorgon ska jag nog skritta honom lite i dressyrsadeln om han inte verkar alltför pigg, han har fart runt i hagen och showat med sin snygga trav och sjukt höga bocksprång idag ^^

Nina fick också en ordentligt omgång med borsten, tror jag låter henne vila tills torsdag när hon får skor, dels för att hon är ömfotad men också för att hon känts lite matt. Är nog bra med en liten paus så att hon inte blir överansträngd nu i början.

Cleo red jag i paddocken, barbacka i snöstorm, härligt värre. Ett lätt stretchpass på 30 min bara och hon var så fin, gjorde några framdelsvändningar annars fick honom mest bara jogga runt på spåret i en låg och rund form och stretcha ut helt enkelt. Väldigt nöjd med ponnyn ♥


Tog en bild på Boleros rygg förut, är den rak/svängd? Nån som har tips på sadel som kan ligga bra??