Nu är jag bra frusen om fötter och händer kan jag säga, hovslagaren har varit här hela förmiddagen. Bolero fick nya skor runt om för han hade slitit så på dem att framskorna höll på och gå av vid tåkappan, så mycket har jag ju ändå inte ridit? :P Cleos skor kunde läggas om, så det var ju bra, hon har ju knappt gått något alls så det var väl inte så konstigt.

Bolero var otålig som bara den när han skulle skos, veva med frambena och skulle buffas o hålla på. Han har ju inte gått alltför mkt det senaste dagarna så man kan väl förstå att han har lite överskottsenergi. Idag hinner jag som sagt inte rida, ska åka till jobbet om en stund men imorgon är jag ledig och då ska han få gå ordentligt. Imorgon är det även Februari, våren är inte långt borta nu, som jag längtar!

Snart är det dags, längtar kan jag säga. Jag har biljett till torsdag dag bara men jag ska nog hinna shoppa lite ändå ;) Det jag ska leta efter är:

*En ny kavaj, den jag har är för kort i armarna. Helst vill jag ha en Animo eller Equiline.

*Nya vita ridbyxor helst från JW.

*Ny tävlingskjorta, som ni ser en helt ny tävlingsoutfit alltså ;)

*Ett pannband till Boleros Dyon träns

*Nya tygskydd till Cleo

*Nosludd till hackamoren

Sen är det ju alltid kul med nya schabrak och sånt där, detta är vad jag ska leta efter hittar jag inget jag gillar så kommer jag ju inte panik köpa liksom. Kavaj är ju tyvärr något som är rätt dyrt så ja får se om jag hittar något bra mässpris, det är vad jag jag hoppas på! Även att får se lite bra hoppning inne på arenan såklart :)

Bild som jag tog på RGB och Quintero 2009, ska ni till GHS 2012?

Testade som sagt att rida honom på mitt nya hackamore idag, har ridit på det en gång förut men då var det Cleos lilla ponnyhack. Den gången tyckte jag att det inte gick att svänga och det var väl allmänt kaos. Men idag gick det överförväntan, märkte knappt att han inte hade bett i munnen. Det var ju såklart svårare att ställa honom och ibland ville han dyka lite väl djupt med huvudet. Det enda jag gjorde var att skritta och trava på serpentiner och göra några framdelsvändningar. Det är inget bett jag kommer rida på ofta men det är helt klart bra att ha och variera med, idag vågade jag mig inte på att prova galopp men nästa gång får jag nog göra det. Bolero går ju väldigt bra och har blivit lugnare nu så det ska nog inte va några problem!

Bolero provar hackamore ;) Fyra av fem toasters ^^
Tänkte skriva ner lite rutiner för hästarna. Har ju bara mina två Bolero och Cleo vilket är väldigt bekvämt. Som mest har vi haft fyra hästar här på gården men två är helt lagom ;) Jag sköter allt kring hästarna själv utom när jag jobbar kväll då tar min mamma och hennes sambo in hästarna åt mig, dom kan även fodra osv om jag inte är hemma.

07.15 Utsläpp, 3 kg hösilage i hagen, Bolero får krafftfoder innan dom går ut.

11.00 Lunch 1, 3 kg hösilage i hagen

12.00-14.00 Rider oftast denna tiden

14.00 Lunch 2, 3 kg hösilage i hagen

17.00 Eftermiddag, 2 kg hösilage i hagen

19.00 Insläpp, Båda får sitt krafftfoder, Bolero får 3 kg hösilage och Cleo får 1 kg

23.00 Kvällsmat, Bolero får krafftfoder+4 kg hösilage Cleo får 2.5 kg

Såhär ser det ut just nu, alla tider är ju ungefär och utgår från en dag där jag är ledig. Jobbar jag så ser det såklart annorlunda ut beroende på vilka tider jag jobbar osv. Det är ganska mkt skillnad på hur rutinerna ser ut på vintern respektive sommaren eller hur?


Måndag: Dressyr, ska provrida mitt hackamore

 

Tisdag: Vila - Hovslagaren kommer kl 9.00 så jag kommer inte hinna rida

 

Onsdag: Uteritt

 

Torsdag: Dressyr - fokus på galoppen!

 

Fredag: Vila

 

Lördag: Klättring

 

Söndag: Longera

 

Ska försöka att ringa Erika (min hopptränare) imorgon och se om jag kan åka till henne någon gång i veckan och träna själv. Har kommit fram till att det är nog det bästa för Bolero, så slipper han stressa upp sig på de andra hästarna. Han är ju otroligt känslig och blir rädd om nån annan häst river eller slår i hinder osv. Nu ska jag ladda upp med några tidsinställda inlägg för imorgon.

Känner att jag har tappat all motivation till att planera något just nu. Det verkar som att många av oss ryttare känner oss ganska omotiverade för tillfället, det är mörkt, kallt och stenhårt i marken. Jag orkade inte ens rida idag, satt inne och kolla på hoppning på svtplay och drack te och tittade ut på mina hästar som bara stog o hängde i hagen för att dom inte vill röra sig när det är knöligt och hårt.

Men när Februari är över så kommer det nog kännas bättre, längtar något fruktansvärt till våren och sommaren. Ha igång båda hästarna och kunna rida på kvällarna i värme utan och behöva frysa händerna av sig. Att kunna använda paddocken och bygga upp övningar och ut och galoppera på sandvägarna. Vi är snart där och vi måste hålla ut, men det känns tungt just idag. Någon som känner igen sig??

Nog med klagandet nu ska jag peppa mig själv och skriva ett veckoschema för nästa vecka! Bolero ska inte få lida för att jag känner mig omotiverad, den fina lilla hästen måste tränas nu inför vårsäsongen :)

Bolero var himla fin idag faktiskt! Först skrittade och travade vi lite på grusvägarna i skogen sen gick vi till backen där vi brukar klättra. Det var inte alls halt där så han fick gå upp och ner några gånger, han blir alltid så lösgjord och fin när man klättrar. Det är väl för att när han går nerför måste han sätta under bakbenen och när han går uppför måste han använda ryggen. Så han var gör fin i formen efter det, då passa jag på att ta lite galopp på gräsvallen. Började med hans normalt svåra varv vänster, men han var bara helt underbar där. Han vill ju annars jämt gå utåtställd där men inte idag, lagom ställd och fin galopprytm. Avslutade med galopp i höger varv där han hade lite svårare att komma runt innerskänkeln men det släppte efter en stund och han blev lika fin där. Väldigt nöjd med honom idag!

Bild från idag när jag skrittade av (brukar gå sista biten med honom ist för o sitta på)

När jag var klar med Bolero städade jag ur sadelkammaren och putsade allt läder som jag inte använder så ofta. Grymt tråkigt men det måste göras ibland så det känns bra o hade gjort. Plockade ordning lite allmänt också då det bara blir att jag slänger in allt i sadelkammaren nu för att det är värme på där inne. Slängt in lite schabrak i tvätten osv. så nu är det snyggt och fint där inne så länge det varar.

Mitt nya favoritschabrak från Schockemöhle, köpt på Skövde Ridsport.

Är något som det finns gott om i hästvärlden tycker jag. Folk sitter bakom sina dataskärmar och läser om andras liv och stör sig och kommenterar, ofta anonymt. Det sticker i ögonen på folk att jag t.ex. köper en pad för över tusen kronor till min häst, men det är väl jag som jobbar ihop till dom pengarna? Jag kanske väljer att spara in på något annat för att jag tycker det är otroligt kul med ny utrustning? Nån annan kanske väljer att köpa en ny mobil eller kläder till sig själv för sina pengar, jag bryr mig inte vad folk lägger sina pengar på. För det är just så det är man prioriterar olika eller hur??

Eller när folk börjar klaga på andras hästar, om man tar min Bolero t.ex. jag vet att han slänger med huvudet när jag hoppar men då måste folk hålla på och säga: jag fattar inte hur du orkar med att han slänger så med huvudet du blir ju nästan nockad använd martingal bla bla bla. Det är min häst och jag tror att jag vet vad jag och han trivs bäst med, någon annan behöver inte rida honom och får inte heller för den delen. Sen menar jag inte att jag rider bäst i världen, långt ifrån men jag gör så gott jag kan utifrån mina och min hästs förutsättningar.

Jag kom in på Tyra Sjöstedts hästblogg igår, blev tipsad av en jobbarkompis och den bloggen va så himla skön. Tyra ville lära sin häst passage för den hade kunnat det tidigare, direkt är det folk som hoppar på henne o säger att hon måste kunna rida hästen i form först och passage är den rörelse som kräver mest samling och att dom var inte redo för det osv. Man blir ju så jäkla trött på folk, låt Tyra öva passage med sin häst om hon vill??

Så länge hästarna mår bra tycker jag inte man ska hålla på o försöka trycka ner andra bara för att man är just avundsjuk. Visst tycker jag att man ska ge konstruktiv kritik men det är en stor skillnad på det och att bara klaga! Så kom igen nu var lite mer positiva och tänk efter innan ni fäller en negativ kommentar, ta fram det positiva istället för det finns alltid mkt bra också även om vi inte vill se det;)

Bolero ser nöjd ut över hindret trots att han inte har martingal och kan kasta med huvdet så mkt han vill i anridningen, det är btw inget som jag ens märker eller tänker på när jag hoppar honom.

Dressyrarbete med fokus på galoppfattningar. Tränar aldrig på fattningar så jag kände att nu är det dags o ta tag i det. Oftast gör jag en galoppfattning åt varje håll när jag dressyrar och låter Bolero rulla på för att det är bekvämt. Han blir stressig och hetsig om jag bryter av och sen fattar ny. Men det gick rätt bra tycker jag, red en skänkelvikning i skritt på diagonalen och sen gjorde jag en fattning och lät honom galoppera ett halvt varv sen in på volt o sakta av o sen börja om, gjorde 3-4 fattningar åt varje håll. Han är så himla svår o sakta av, han vill bara galoppera och galoppera och galoppera. I slutet var han ändå riktigt fin så jag är nöjd :)

Har vart och hämtat ut mitt höökspaket idag också så nu ska jag testa o rida på hackamore nån dag, kan bli spännande alltså. Varit på Granngården och köpte mer hästmat också, b-vitaminen, e-vitaminen och mineralerna börjar också ta slut så det köpte jag med så nu ska vi väl klara oss nån månad ;)

Bolero övade på sina rodeomoves och jag övade min balans ungefär ;) hihi. Vi tog "sörborundan" idag, annars brukar vi vända efter halva och inte gå in på "galoppvägen" men eftersom jag hade planerat att rida ut på riktigt idag så tog vi alltså hela rundan. Han var vrålpigg efter att han vilat en dag, passagetrava och höll på o slita av mig armarna. Och när vi skulle galoppera sköt han rygg, bocka, sparka bakut och gjorde massa andra trevliga rörelser ;) När han väl galoppera rakt fram så gick det ändå rätt bra, han drog inte iväg alls mkt, han ville hellre krulla ihop sig och bocka. Hihi söööte<3 Imorgon blir det dressyrarbete för o få lite ordning igen!

När jag var klar med B. tog jag in Cleo och broddade henne (endast i fram, vill inte att hon kickar Bolero med broddar) och borstade av henne. Hon vilar just nu men ska sättas igång så fort vädret blir bättre. Jag vill inte rida henne nu för Boleros skull, han rejsar ju så i hagen och min lilla "sjukhage" är så knölig och isig så där vill jag inte ha honom.

Bilder från i söndags när jag red Bolero på stubbåkern :) Han är så fin mitt lilla hjärta<3



















Måndag: Longering

 

Tisdag: Vila

 

Onsdag: Uteritt

 

Torsdag: Dressyr - galoppfattningar

 

Fredag: Vila

 

Lördag: Uteritt - se om det går o klättra lite

 

Söndag: Dressyr

 

Tråkigt som tusan nu när det är lite snö och sen gör halt och knöligt under. Jag vill helst inte köra iväg med transporten heller när det är sånt här underlag. Så det blir väl lite lugnare för Boleros del den här veckan. Idag fick han vila för det är så kallt och jag klarar inte av o rida alltså, mina fingrar fryser på en sekund, Ge mig vår nu!

Idag blev det longering för Bolero, hade ju planerat in det igår egentligen men då passa vi ju på o fota istället. Han var i alla fall väldigt lugn idag, var nog bra med mkt galopparbete igår. Han fick mest jogga runt i i trav, det var lite för hårt för o galoppera idag för snön har smält undan lite. Bolero blir stum i gången när det är såhär hårt och galoppen blev fyrtaktig så det blev några varv galopp men mest trav alltså. En lugn och fin häst kan väl sammanfatta dagens longerpass.

Ska skynda till jobbet nu men imorgon kommer veckoschemat för denna vecka upp samt mer bilder som mamma tog igår :)

Blev inte jätte seriöst, han fick mest galoppera på och jag stog i lätt sits. Det har kommit ca 10 cm snö så då får man passa på o galoppera. Mamma var med o tog några bilder också det var dock första gången hon fota med min systemkamera så det blev inte så många bra bilder men några som kommer upp i ett eget inlägg. Bolero kändes rätt bra annars, han var lite rädd för mamma bara och ville inte gå nära kameran, haha. Red med min sadelgjod som har magplatta idag för att testa den, inte haft den sen i sommras? Rider ju annars alltid med min Eric le tixerant gjord, och Bolero som har sadeltvång märkte jag en stor skillnad på, minns inte att det var sån skillnad. Man märker nästan ingenting av hans sadeltvång med Eric le tixerantgjorden men idag när jag hade den vanliga ville han kasta sig ur stallet och var jätte spänd, rider nog inte med den på ett tag ;) haha.

På denna bilden från idag ser man verkligen hur han har biffat till sig, vem trodde att han skulle kunna se sån ut. Min fina lilla häst! Måste verkligen säga att Krafft muskel och Krafft pluss protein är helt klart bästa fodret om man har en smalis till häst. Bolero börja äta det lite smått i sommras och brukar alltid bli smal på vintern men i år är han hur fin som helst!

Om man nu kan kalla det ridpass ens. Jag skrittade i 50 min eller jag ville skritta och Bolero höll på o explodera av överskottsenergi för han vila ju igår, så det blev passage och annat kul. Anledningen till att det bara blev skritt var ju såklart underlaget, stenhårt och dessutom blåste det och precis när vi red iväg började det även snöa. Så jag höll på o frysa ihjäl som vanligt, är väldigt frusen av mig, särskilt händerna, usch. Man blir så omotiverad den här tiden på året, ca två månader kvar innan det är vår och allt är kallt och fruset. Det är bra mkt roligare att ha häst när det är varmt. Men det är bara att bita ihop och ge sig ut på skrittrundor just nu för Boleros skull, så att han får röra på sig lite i alla fall.

Nu ska jag hoppa in i duschen och göra mig iordning för ett stort 50-års kalas ikväll, kul och slänga av sig ridkläderna och klä upp sig ibland också. Ha en trevlig lördagskväll på er så hörs vi imorgon :)
Jag har försökt shoppa på Hööks rean nu i några dagar men när jag ska beställa står det att det är slut. Men idag lyckades jag ;) Alltid kul med lite nya billiga saker, alltihop kostade under 300 kr, det är rea det! Dock får vi väl se om sakerna levereras men det stog omgående så hoppas på att jag får dem nästa vecka.

Det blev ett snyggt schabrak till ponnyskruttan Cleo, kopia av lamicell platinum schabraken.
En marinblå v-ringad tröja till mig, go att rida i till våren eller ha under en tjockare tröja nu.
Ett hackamore till Bolero, bra att variera med om man inte ska rida så avancerat
Till sist två pack ridvantar med "noppror" på, alltid gött o ha o rida i hemma eller när man mockar osv.




Bolero gick såå bra idag :D Skrittade som vanligt fram i ca 15-20 min, det gör jag alltid för att hästen ska vara ordentligt varm. Sen började jag med lite serpentiner, skänkelvikningar och övergångar skritt-trav. Han var fin i traven redan från början faktiskt.

När han kändes mjuk och fin började vi med själva övningen som ni ser här intill. Alltså 10 m volt, ut på spåret i en öppna, rida rakt och låta hästen gå fram några steg innan nästa 10 m volt och så håller man på. Väldigt bra övning för en pigg häst som B. då det händer något hela tiden och att han inte hinner springa på alltför mkt. Gjorde övningen i både skritt och trav. Han var avslappnad och trava med bra stöd i bägge tyglarna och allt kändes super. Jag avslutade med att låta honom trava i en riktgit låg form på 20 m volter, Är verkligen nöjd med bäbis idag <3





Här kommer en film med små klipp från träningen igår. Först är det uppvärmningen i trav och galopp över bommar, som ni ser så vill Bolero helst galoppera och hoppa över bommarna när det ska vara trav ;) Sen är jag sjukt nöjd över att jag kunde lägga honom bra på bommarna i galopp utan att han drog iväg. Sen när vi börjar med hinder så får jag inte igenom mina förhållningar och han kastar mest med huvet för o komma undan som vanligt. Sist i filmen travar jag av och då var han ändå rätt mjuk och avslappnad. Visst ser han runda och fin ut över länden och rumpan också? Så glad att han hållt sig så fint musklad och bra i hull denna vintern!

Alltså hoppträning för Erika :) Jag har inte tränat hoppning sen början av november, det har inte blivet av helt enkelt och i december hade han ju en lugnare period. Så han var som väntat väldigt laddad och bjöd på en hel del backuter och så var han väldigt stark så jag fick använda väggen som broms några ggr. Annars kändes det som att han blivet starkare i galoppen, att han orkar håll ihop den mer och när vi värmde upp låg vi på en 20 m volt med två bommar och han gick riktgit bra där. Bommar på marken är annars en sak han blir väldigt stressad över. Sen hoppade vi lite bågar och linjer, inte högt alls vilket kändes helt lagom idag. Skönt att vara på gång igen i alla fall :) Film kommer imorgon.

Måndag: Uteritt skritt och trav

Tisdag: Hoppträning för Erika!

Onsdag: Skritta ut en sväng

Torsdag: Dressyr

Fredag: Vila

Lördag: Uteritt

Söndag: Longering

Glömde av o skriva veckoschemat innan veckan började så det kom upp idag istället ;) Igår red jag alltså ut en sväng, skrittade och travade lite. Och idag ska vi iväg till Husaby och hoppträna :D Var väl ca ett år sen jag var med och träna där eftersom att jag alltid jobbar eftermiddag ojämna veckor när träningen är. Men idag har jag lyckat få ledigt, dock är det super halt ute så det blir till och köra sakta, vilket jag alltid gör iof ;)
Lyssnade på hela galan igår på radion då jag jobbade, inte lika kul som o se på riktigt men bättre än inget. Och när RGB vann Jerringpriset så blev jag så himla glad, nästan tårögd alltså. Han är så värd detta, tänk hur mkt arbete han har lagt ner i hur många år? Han är bäst inte bara på en häst utan flera. Nu kanske media äntligen fattar att vi hästfolk också vill se "vår" sport på tv??

Man blir dock trött på dessa idioter (oftast killar) som säger att det är väl inte så svårt o hoppa, det är ju hästen som gör det, ah det skulle jag vilja se dom hoppa upp på en bra häst o hoppa en bana på 1,60 så är dom nog inte så kaxiga sen. Rolf har tagit os-silver, em-guld, ligger etta på världsrankingen, leder världscupen och har tagit sjukt många GP-segrar, HAN ÄR GRYM!

Btw min mamma ringde o röstade 35 ggr på honom, trodde jag skulle svimma när hon sa det ;) haha. Nu ska jag ge mina hästar lunch, fler inlägg kommer upp under dagen ..

Blev dressyr borta på gräsvallen där det var lite mjukare i alla fall. Gjorde ungefär samma övning som i fredags, red skänkelvikning halvt igenom och sen övergång när man kommit ut till spåret. Tog mer galopparbete idag och han var gör fin i högervarvet sen ville jag gå ner i skritt igen och fortsätta arbeta med skänkelvikningar innan vi tog galopp i andra varvet men som vanligt så blev han väldigt hetsig efter galoppen. Väldigt svårt o få honom att galoppera lugnt i vänstervarvet sen alltså, han ville gå utåtställd och bara öka hela tiden. Han kändes lite bättre när jag jobbat med honom en stund och när jag trava ner kändes han avslappnad och fin :)

 

 


Tog några bilder när jag va ute och gav dem hö nyss, himlen va så fin ;)
På Tradera:

Flughuva: http://www.tradera.com/flughuva-auktion_302362_147147138

Skrittäcke: http://www.tradera.com/ridtacke-auktion_302360_147147662

Har rensat i sadelkammaren igen :P Man har mkt saker man inte använder alltså ;)
Äntligen har jag klippt Bolero igen, det är så sjukt tråkigt o klippa och man får små hår som sticker o kliar precis överallt! Men nu är det gjort och jag hoppas det dröjer till nästa höst innan jag behöver göra det igen.

Bolero har blivit himla snäll med klippningen nu faktiskt, när jag fick honom hade han aldrig varit klippt. Första gången jag klippte så blev det bara halsen och han var helt hysterisk och kasta sig o gick inte o ha uppbunden, min vän Elin fick stå i hålla i honom. Året efter började vi helklippa och nu har han varit helklippt varje vinter. Inte benen då och i år har han varit så snäll att det t.o.m gått att klippa halva huvudet. Man märker att han inte tycker det är kul men han litar på mig nu och vet att det inte är farligt så han är snäll o står ut helt enkelt ;)

Hur gör ni med era hästar? klipper ni bort all päls, ben, huvud osv eller gör ni någon slags halvklippning? Eller kanske klipper ni inte alls, vilket jag nog tycker är snyggast egentligen, men ska man träna så går det inte o ha en liten lurvboll till häst ;)

Innan jag skriver om dagens ridpass så kan jag säga att hästarna vilade igår pga av att det regna hur mkt som helst, jag klippte inte Bolero heller då det inte går så bra o klippa om hästen är blöt ;)

 

Idag så hade det frusit i marken igen och det var rätt halt, härligt värre. Jag har min hästar obroddade för det känns som det blir en så onaturlig ställning för hoven när inte broddarna sjunker ner i marken. Men Bolero halkar när man går till och från stallet så jag valde att brodda när jag red, tog av dem sen igen. Skrittade och travade bara, red lite lösgörande skänkelvikningar och övergångar. Han var toppen fin, även i traven slappnade han av och hade ett bra stöd på bägge tyglarna! Hade även den nya Akton paden och den låg jätte bra, vet inte om det va därför han gick så avslappnat eller om han bara hade en bra dag ;)

 

Det enda minuset är att det vita överdraget "fäller" så schabraket blev också lite vitt

Har varit inne i stan och köpt lite mat till Bolero då han äter rätt mkt krafftfoder som sagt och då åkte jag även en sväng till Skara Hästsport. Och jag vet att jag sa att jag skulle vänta med och köpa en Akton pad till GHS men dom hade en i allround modell och jag hade presentkort så jag slog till ;) Den var lite dyrare än bakpaden för den är större, så 1299 kr kostade den men hon i kassan hade haft sin i tio år så förhoppningsvis håller den länge! Ska testa den nästa gång jag rider, imorn tänkte jag försöka klippa Bolero igen för han blir svettig om man rider lite hårdare.

Min Akton Allround Pad :D

Idag hade all snö smält och det var strålande sol o plusgrader, lite vårkänslor sådär mitt i Januari :) Paddocken var dock helt dränkt i vatten när all snö smält så fort så det blev ingen hoppning där inte. Istället blev det en busrunda i skogen, red alltså inte så seriöst utan Bolero fick skutta runt som han ville i princip. Red på vägar där vi brukar hålla lite högre tempo vilket fick igång honom så det blev lite rodeo ibland men ändå lugna han sig super snabbt när vi kom till "skrittsträckorna" och i slutet fick han trava lite på en stubbåker och han var riktigt fin, kul o bara rida ut o inte ha några krav ibland också ;)

Igår eftermiddag/kväll började det snöa här som bara den och nu har vi ca 10 cm snö. Jag gillar verkligen inte snö men det är ju bättre än att det är stenhårt ändå, så jag broddade Bolero och red ut en runda idag. Först skritta vi och trava i skogen, där var han lite spänd och stark och ville gärna springa på. Sen gick vi ut på den mjuka gräsvallen och galopperade och han var sådär super mjuk och fin i båda varven. Höll en bra rytm och ökade inte hela tiden som han vill göra annars, jag satt bara och gungade med o njöt av min fina häst<3

Vad ska man skriva? Duktig häst som trots knöligt/halt underlag jobbade på så gott han kunde. Jag red inte bort till gräsvallen där vi red igår för det är en bit o rida dit istället tog jag stubbåkern som ligger lite närmare. Men det gick knappt och skritta, och kallt som tusan var det. Jag satt väl mest o spände mig för att det va kallt och för att jag var rädd för att halka omkull. Men som jag sa var Bolero en klippa idag, dressyrsadel och allt hade han på sig med! Jag red lite serpentiner, bakdelsvändningar och några skänkelvikningar i skritt och avslutade när jag kunde variera formen från normal arbetsform till att han stretcha ut och gick med nosen i marken i stort sett, så han var avslappnad och mjuk.

Bolero i dressyroutfit på vår första och troligtvis enda dressyrtävling ;)

Måndag: Dressyr mest skritt om det är fruset i marken, tänkte köra lite bakdelsvändningar o halter.

 

Tisdag: Skritta mer ute på vägarna så han får gå rakt fram, ev klättra om det inte är halt

 

Onsdag: Om det blir plusgrader så ska jag hoppa lite i paddocken

 

Torsdag: Vila

 

Fredag: Uteritt

 

Lördag: Longering

 

Söndag: Dressyr

 

Som vanligt så beror det ju mkt på vädret, är det fruset så går det i princip bara o skritta, vi får se hur det blir helt enkelt ;)


Blev att först försöka halka iväg med hästarna upp till stubbåkern för att sen gå vidare till gräsvallen där det faktiskt var ganska mjukt. Underlaget just nu är under all kritik alltså! Känns menigslöst och brodda också då det ska bli varmt nästa vecka igen. Bolero har haft väldigt mkt överskottsenegi det senaste så jag lär honom rulla på i galopp och bara stog i lättsits och brydde mig inte så mkt om formen. Men när han fått springa av sig en stund sökte han sig själv neråt och började bli mer avslappnad. Gjorde så i bägge varven och han kändes helt okej så länge han fick galoppera, försökte jag trava så blev han bara spänd och sprang på. Galopp är väl hans grej helt enkelt ;)

Clara var med ute på Cleo också så båda har fått motion idag.
Hade planerat o rida idag men vädret tyckte visst inte att jag skulle göra det. Marken är fortfarande fryst bara det att det snöar/regnar så det har blivet ett islager på marken så det är göör halt. Så det blir en vilodag för hästarna igen, Bolero verkar inte gilla det för han far runt i hagen som en galning och biter på Cleo. Hoppas på bättre väder imorgon.

Istället för och rida passa jag på att putsa alla träns jag använder ordentligt, brukar putsa lite snabbt när jag ridit men går över dem nån gång ibland och fettar även in dem så att det blir lite glansigt också. Bolero har fyra träns jag varierar mellan och Cleo har två. Ska ta sadlarna och alla tränsdelar jag inte använder nån dag också, tar sån tid bara.

 

Från vänster Boleros fyra träns:
Först ett gammalt pullarträns från Börjes med ett tredelat D-ringsbett och gummityglar från GG, pannbandet köpte jag på GHS för två år sen tror jag, Blå/vita/röda stenar är det på det.
Andra GG träns med tredelat babypelham, repnosgrimma från JW och smala gummityglar från Schumacher
Tredje ett dressyrträns med bred nosgrimma som jag inte har en anning om vad det är för märke, vanligt tredelat bett och släta lädertyglar som är köpta på Skara Hästsport, pannbandet är köpt på Ullared tror jag.
Fjärde mitt fina Dyon working collection med platt nosgrimma och pannband, tredelat fullcheek med äpplesmak och tyglar från Treadstone

Från höger Cleos två träns:

Första är ett träns från Equality Line, hackamore från hööks, pannband från GG och tyglar ett par vanliga svarta utan märke
Andra är ett träns från hööks med ett bling bling pannband som också är från hööks, vanligt tredelat bett och tyglar från Ullared.
Rolf-Göran Bengtsson har gått upp i ledningen på världsrankingen, han är såå värd det. Första gången någonsin en svensk ligger etta, men han är ju verkligen bäst i världen just nu! Glöm inte att rösta på honom till Jerringpriset, rösta här. Det vore så coolt om hela idrottssverige fick upp ögonen för ridsporten, right?
Jag skrev ju igår att jag bara skulle gå på mässan på GHS i år men jag blev så himla sugen på att se lite av showen också så idag har jag köpt två biljetter till torsdagen 23/2 förmiddag, det var i princip de enda biljetterna som fanns kvar! Det är ju första dagen så då finns förhoppningsvis allt fint kvar, tycker det kan bli ganska utplockat på mässan på söndagen, visst det är bättre priser då men men ;) Det känns som det det räcker med att vara där en dag för mig också då jag var där alla fyra dagarna förra året.

Jag har även skrivit ut nya foderskyltar till hästarna idag, hade glömt och uppdatera dem jag redan hade i stallet. Bolero får ganska mkt krafftfoder nu, kanske därför han är så pigg men annars tappar han så mkt i hull. Visar på en fin krafftskylt här nedan vad han äter, dock står inte betfor och hösilaget med, men han får ca 1 liter blöt betfor om dagen och ca 15 kg hösilage. Men ca 9 kg av dem får han tillsammans med Cleo i hagen så det är svårt o säga hur mkt han äter. Han äter inte upp allt han får inne heller så han har ju i princip fri tillgång på grovfoder.

Blev en uteritt blandat med dressyr i strålande sol, men det var kallt! Bolero gillar inte när det är hårt i marken så han var ganska lugn och ville inte springa på alltför mkt. Han var ändå ganska spänd och skulle titta på alla folk som va ute o gick i det fina vädret och så var det en gubbe i skogen med motorsåg som självklart starta sågen när vi var precis brevid, det gjorde ju inte Bolero mer avslappnad direkt. Men när vi kom ut från skogen red jag lite på en gräsvall där det var lite mjukare i alla fall, flyttade lite för skänkeln och försökte få honom i en lite lägre form vilket gick bra, sen tog vi lite galopp i högervarv och det kändes att han gärna ville dra iväg men jag gav honom inte en chans att göra det så då slappnade han av fint, sen kunde han faktiskt skritta hem. Duktig häst idag trots att han var lite spänd till en början.
En Akton backpad, den påverkar inte sadelns passform lika mkt som t.ex. en fårskinnspad för den är endast 1 cm tjock. Fördelar trycket på hästens rygg och stötdämpar.

Tycker man ser fler och fler världscupryttare rida med just en Akton backpad också. Jag får försöka hålla mig till GHS, ska inte gå på showen men vill i alla fall ner och gå på mässan och kolla på fina saker och kanske då få med mig en pad hem!

Det blev inget ridpass utan longeringspass för Bolero, tänkte att det va lika bra o passa på så länge det är mjukt i marken. Och tur var väl det för han var hysteriskt pigg första halvan av passet, höll nästan på o tappa linan två gånger när han drog iväg. Sen andra halvan var han en helt annan häst, lugn och galopperade avslappnat med en bra galopptakt. Jag brukar mest skritta och galoppera honom när jag longerar då trav sliter mer på hästen när volten blir så liten som den blir när man longerar. Men det känns bra att han fick springa av sig och att han sen blev avslappnad och lugn, så har jag tur sitter det lugna i tills imorgon ;)

Cleo var också med ute med Clara, som red ett litet dressyrpass barbacka under tiden jag longerade.
Inget blir som man planerat, dressyrträning blev det ingen idag utan det blev vila för hästarna istället. Anledningen till det var att jag fick hoppa in och jobba men nu är jag ledig i 4 dagar ska bli skönt.

Igår gick dom båda två en skrittrunda med lite klättring i skogen. Min vän Alexandra var så snäll o följde med på Cleo. Bolero var snäll och jobbade på bra, red mkt skänkelvikningar över vägen och flyttade lite hit o dit för att hålla honom i skritt :)

Imorgon får vi se vad vi ska hitta på med hästarna, vädret är ju väldigt osäkert så det är svårt att planera. Idag har det blåst storm och inatt tror jag det skulle bli kallt = hårt i marken går bara och skritta.

En väldigt gammal bild från 2008, Jag & Bolero + Alexandra & Cleo

Blev som sagt dressyrarbete med fokus på galoppen. Bolero har inte arbetat mkt i galopp det senaste då han haft en lugnare period med mkt skritt. Så som väntat blev han väldigt pigg i galoppen! Värmde ordentligt i skritt först på serpentiner, öppna/sluta på rakt spår osv tills jag kände att jag hade honom med mig. Men ändå hade han svårt att hålla takten i galoppen och inte bara öka, öka och öka. Det blev bättre efter en stund men helt avslappnad blev han aldrig, men det är väl så nu när vi precis börjat jobba med galoppen igen. Det tar ett tag för honom att lugna ner sig i skallen ;) Han var dock superfin när jag travade av och verkade nöjd över att få arbeta ordentligt igen.

Måndag: Dressyr med fokus på galoppen

Tisdag: Uteritt, klättra

Onsdag: Dressyrträning för Madde

Torsdag: Skritta en runda

Fredag: Vila

Lördag: Longering

Söndag: Lättare hoppning i paddocken

Såhär ser veckan ut för Boleros del, kan bli ändringar om vädret är dåligt eller om jag ska göra nåt annat så man inte hinner rida eller så men ska försöka följa mina veckoscheman nu :)
Välkomna till min nya blogg :) Alla bloggnamn var upptagna som jag ville ha så det blev till slut TeamBS, som självklart står för Team Bolero och Sara, Cleo kommer självklart vara med på ett hörn hon också!

Detta kommer ju främst bli en träningsdagbok för Bolero, med veckoschema, dagens ridpass, tävlingsresultat osv. Det kommer blandas med utrustning jag köper/vill ha, övningar, tips och så tänkte jag varje månad skriva ett faktainlägg om hästens sjukdomar, alltså en sjukdom varje månad.

Det kommer nog ta ett tag innan jag får ordning på designen så det kommer nog vara lite rörigt ett tag framöver, men detta duger så länge :)