Jag och B tog oss en promenix i skymningen och det är faktiskt mysigt med mörker. Jag har aldrig direkt varit mörkrädd och har inga problem med att vara ute när det är mörkt. haha nu kom det ungar o ringde på o körde bus eller godis, dom fick ett oöppnat rör pringels o dela på, hoppas jag inte får ägg på döörren ;)
 
Bolero var stört pigg och precis när vi kommit förbi ridhuset så hade en hjort fastnat med hornen i gammal stängseltråd och drog och höll på så Bolero blev helt vild och började drakblåsa och skutta runt. Men som tur är så tappa jag honom inte och vi kunde vandra vidare en bit på vägen innan vi gick in och myste i stallet ist.
 
Spela in en liten film, haha.
 
Det borde vara röddag idag eller jag mer röda dagar överlag så man får va ledig haha. Skön dag på jobbet ialf och imorgon har jag sovmorgon till 6.15 :D Går annars upp 5.15 vaaarje dag. Nu ska jag skynda mig ut i stallet så att jag o Bolero kan gå en promenad innan det blir kolsvart ute, man vill ju inte möta massa häxor o spöken haha ;)
Mörkt och regnigt och hela Sverige väntar på världens storm typ, på radion idag har dom endast tjötat om denna storm och nån rockstjärna som gått bort. Man blir ju deprimerad för mindre liksom. Därför tänkte jag ta en stor bit blåbärspaj med en liter vaniljsås och kolla på ett True Blood avsnitt innan jag drar mig ut i stallet för och pussa på min mörka skönhet ♥
 
Han har fått en ny hage idag som är precis på framsidan av stallet, den är dränerad och uppgrusad så hejdå till leriga ben och täcken. Tror han kommer trivas bättre där också för alla andra ridhästarna går där, innan har han gått lite bakom där unghästarna är. Igår flyttade jag in i en annan sadelkammare också så nu har jag mina saker precis vid uppbindningsplatsen, himla smidigt ändå! Ska försöka ta lite mer bilder på gården också someday ;)
 
saknar o tävla med min fina ♥
Jaha så var det dags för vintertid igen, 30 mars får vi sommartid igen och för min del kan vi gärna hoppa dit på en gång! 
 
Det är min stallhelg så har precis släppt ut alla hästar och tänkte fortsätta sova en stund till ;) Igår var vi på världens mysigaste julmarknad på "granngården" hällekis säteri, så fint. Kvällen avslutades med bio About Time, helt min typ av film alltså, älskar ni notting hill och sånna filmer så se den!
 
Hällekis säteri
 
Bolero hälsar på Nisse ❤️
Den här dagen har känts sååååhääär lång alltså, trodde aldrig jag skulle få gå hem från jobbet! Men när jag väl kom ut så va det ju sjukt varmt, ca 15 grader, fint.
 
Bolero stog inne när jag kom ut i stallet så han fick bli lite borstad, tvättade ben och svans och sen gick vi en sväng. Han ska skritta 15 min plus att jag ska öka med 5 min varje vecka innan återbesöket, de två sista veckorna får jag även variera med att skritta uppsuttet.
 
Måste bara säga att det är så grymt skönt att stå inackorderad där allt ingår. Vill jag inte gå till stallet en dag så behöver jag faktiskt inte göra det, man behöver inte stressa hem för och ge mat, mocka eller ta in, allt är klart. Det är faktiskt värt att betala lite för eller som jag hjälpa till ibland på helgerna istället. Man får ju mer tid och ork till att faktiskt greja med hästen, det kommer ju oftast efter alla andra stallsysslor annars!
 
På promenad idag (stallet ligger bakom den vita byggnaden)
Malin och Tore nolla i grunden, heja!
 
 
Vilket tråkigt väder det är idag, regn typ 5 grader och grått. Tur att det är världscuphoppning i eftermiddag, jag ska kolla på svtplay där sändningen börjar 14.55. Sen kommer ett sammandrag i svt 1 kl 17.00 men jag har lovat att ta in hästarna så det får bli svtplay för min del idag.
 
Här kan ni kolla 14.55 börjar det till 17.15 ca :)
Bolero va snäll o klippa men maskinen är så dålig så man blir ju tokig, tog ju säkert 2 timmar och göra en halvklippning! Tur att jag inte har Cleo hemma för med hennes tjocka päls hade jag väl fått klippa en hel dag haha.
 
Cleo har det btw bra, hon är jäätteee tjock, jag brukar få lite bilder och filmer skickade på henne emellanåt, så glad att hon fått det så himla bra min lilla ponnyskrutt :) Nu ska jag strax åka in till stan för film och myskväll, puss!
 
 
Fina Bolero idag :)
Så skönt med ledig helg, har ju stallet varannan helg och även om det inte direkt känns som ett jobb att släppa ut och ta in hästarna så är det ju ändå tider man ska passa. Men denna helgen är jag alltså helt ledig och kunde gå upp vid 10 och äta världens goaste frukost ♥
 
Har inga direkta planer för helgen, bara vila upp mig helt enkelt. Tänkte klippa Bolero, inte helklippning utan nån typ halvklippning som han hade förra året för han ser så ovårdad ut nu med den långa pälsen. Ska berätta hur det gick på Husaby också, dom hade ultraljudat i torsdags och han var förtjockad i alla mjukdelar i karleden, ser väl inte så roligt ut men nu har vi ju hittat en riktig skada i alla fall. Blir vila i 6 veckor till och en metacam kur, han får skrittmotioneras vid hand och även uppsuttet sen de sista veckorna innan återbesöket.
 
Sånhär klippning ska jag försöka få till tänkte jag, om maskinen funkar och hästen inte är galen!
Har jag internet i min lägenhet, det tog ju bara sådär 2 månader. Nu vill jag verkligen börja blogga igen! Bolero har jag inga goda nyheter om tyvärr, vi har varit inne idag eller jag Bolero står kvar på Husaby över natten då han var rejält halt när jag lasta ur honom. Han höll på och lägga sig ner och galoppera på sidan igen i transporten så antagligen har han fått en smäll. Fattar inte varför han ska göra det, han har ju varit snäll och köra ett tag men nu går det inte även om jag kör i 20 km/h.
 
Så jag är rätt trött på detta med hästar nu, funderar på att försöka låna ut honom som sällskapshäst, det känns ändå som att han inte kommer hålla för ridning nån längre stund. Och jag älskar honom verkligen men jag vill träna och tävla så det är bara och face the fact att det kanske inte funkar längre. Men men ska hämta honom imorgon så får vi se vad dom säger.
 
Jag har även hunnit med att skaffa mig en kattunge som fått namnet Mr Grey, hehe ;)
Håll alla tummar för min älskade häst nu så uppdaterar jag om läget imorgon!