Sadelprovning

0kommentarer

På schemat för lille Bolero idag, det gick bara bra. Hon började med att mäta hans vidd vid manken och över ryggen och även formen på ryggen. Eftersom att vi var och gjorde samma sak hos henne för ca 2 år sedan hade hon kvar hur han såg ut i rygg då att jämföra med. Och det var inte konstigt att min Globus sadel inte passade för han har lagt på sig mer än 1 cm på varsida om manken och ca 0,5 cm längre bak på ryggen på 2 år. Vilket är extremt ovanligt om det inte är en unghäst. Men Bolero är ju aldrig som alla andra så varför ändra på det nu :P

Det är ju i alla fall ett kvitto på att jag gjort nåt rätt när han lagt på sig så mkt muskler där. Vi provade i alla fall två olika sadlar, en Prestige Roma som passade väldigt bra i formen på bommen, har en bred kanal, ullstoppad, kort anläggningsyta, djupare säte, stora knästöd, väldigt som jag vill ha den med andra ord ;) Den provred jag och så mjuk alltså, sitsen var 17 tum och bomvidden 34.

Vi provade en Pessoa också men den red jag aldrig i för den var för rak i bommen och låg inte an mitt på ryggen utan hamnade lite i brygga. Så nu ska jag in på onsdag och hämta Prestigen som ska värmas om till en 35a då 34a var lite för smal samt att jag vill kunna rida med min aktionpad plus att kåporna ska vara +2 cm så att jag inte hamnar utanför med knäna. Då ska jag få prova den några dagar innan jag bestämmer mig också. Vem trodde att lille Bolero skulle behöva ha en så vid bom ;)


Prestige Roma, detta är ju 34an med pad under så när den är omvärmd kommer den ju ner mer framtill :)

Kommentera

Publiceras ej