Tummen upp

2kommentarer

Den enda tidningen jag läser är Equipage och jag diggar den väldigt mycket, blandade artiklar och roliga tävlingar m.m. I senaste nummret var det en artikel om träning som jag tyckte va extra bra, särskilt om man har flera hästar och inte hinner rida varje dag.
 
Tänkte sammanfatta lite av det viktiga, det hela går ut på att man ska låta hästen komma upp i puls, vi hobbyryttare tror vi tränar så skonsamt och bra när vi inte rider så hårt men hästen behöver jobbas hårt för att sen få en chans att återhämta sig. Förslag på ett träningsschema är att hästen två dagar i veckan ska få jobba så att den kommer upp i puls
 
Dag 1: Konditionsträning t.e.x galopp i backe/skritta ner eller galoppintervaller på en äng
Dag 2: vila i hage
Dag 3: Lättare dressyr/Gymnastik hoppning
Dag 4: Samma som dag 1 eller en Dressyr/Hoppträning för tränare
Dag 5: vila i hage
Dag 6: vila i hage
Dag 7: vila i hage
 
Några av dagar där det står vila i hage kan man byta ut mot lättare tömkörning/longering eller ett skrittpass ute, men en dag i veckan ska hästen få hel ledigt och bara vara i hagen. Jag tycker detta låter helt fantastiskt om man får en hållbar häst genom att bara rida 3 gånger i veckan. Det fanns flera hästmänniskor som dom hade intervjuat i artikeln b.la en kvinna som hade fyra tävlingshästar som gick 1.30 m som hon arbetade enligt detta schema. Har man en äldre/yngre häst så får man ändra lite i schemat såklart ;)

2 kommentarer

Emelie

03 Dec 2012 08:39

Att man inte kom på det innan då eller xD
Tror inte det funkar på en häst som inte är igång först?

Svar: Hahaha kanske är bra om hästen är igång innan man börjar med det schemat xd
teambs.blogg.se

Emelie

03 Dec 2012 08:40

Börja med galoppintervall och Highlight har stått i 3månader xD näe

Kommentera

Publiceras ej